Skócia
ÉLŐ
Magyarország
Svájc
ÉLŐ
Németország

Csipes Ferenc: Vállalhatatlan sértést vágtam Danuta fejéhez, de abúzusról szó sem volt!

2024. június 07. 12:52

Az olimpiai bajnok mesteredző őszintén bevallja: van miért elnézést kérnie, de állítja: Kozák Danuta valótlanságokat állított vele kapcsolatban.

2024. június 07. 12:52
CSIPES Ferenc; CSIPES Tamara
Vámos Tamás

Nyitókép: Csipes Ferenc a lányával, Tamarával sem kivételezik Fotó: MTI/Kovács Tamás

Mint arról a Mandiner is részletesen beszámolt, hatszoros olimpiai bajnokunk a közelmúltban azzal vádolta meg a kajak négyes edzőjét, hogy verbálisan molesztálta őt, ráadásul hozzáállásával „bomlasztja és idegeli a tájékoztatót megnyert csapathajók versenyzőit, beleértve a sajátjait és a saját lányát is”  

Ezt is ajánljuk a témában

Csipes Ferenc ellen rögtön sportfegyelmit kezdeményeztek, fel is függesztették a munkavégzés alól, majd a közelmúltban visszatérhetett dolgozni, miután elnézést kért a hatszoros olimpiai bajnok Kozák Danutától, aki elfogadta azt. A szakember az üggyel kapcsolatban most szólalt meg először, a Magyar Nemzetnek adott interjújából idézünk, arra a kérdésre, hogy mi is történt az ominózus este edző és tanítványa között, Csipes így felelt: 

„Amikor szerda este kilenc óra felé bementem a szolnoki edzőtábor társalgójába, hogy vacsorázzak és a kollégáimmal együtt meccset nézzünk, Kozák Danuta már ott gyúratott. A jelenléte azért lepett meg, mert a csapat többi tagjának kedd és csütörtök a gyúratás napja. Mint később kiderült, Dana egyedül élvezi azt a privilégiumot, hogy az ő kedvéért a masszőrünk, Klenyán Tamás akár a hétvégén és szerdán is leutazik Szolnokra. Beszélgetésbe elegyedtünk, amiből aztán szakmai vita kerekedett (...) Felhoztam az ismert kifogásomat, miszerint egyesben nem versenyzett, edzeni pedig nem jár le hozzánk, ezért nem tudom, milyen formában van, anélkül viszont nem lehet négyest építeni.

KOZÁK Danuta
Fotó: Facebook

Úgy éreztem, Danuta provokál engem. Szó szót követett, a vita lezárásaként kétségtelenül vállalhatatlan sértést vágtam Danuta fejéhez, amiért most a nyilvánosság előtt is elnézést kérek. Minden egyéb viszont csúsztatás, szemtanúk is igazolhatják, hogy szó sem volt molesztálásról, pláne nem abúzusról”

– mondta az edző.

Danuta korábban „suttyó alkesznek” is titulálta Csipest, ezzel kapcsolatban a szakember a következőket mondta el:

„Nem titok, hogy esténként szeretek meginni egy-két pohár bort. Ennek azonban semmi köze sincs a történtekhez, ha nem iszom egy kortyot sem, ugyanúgy kifakadok a vita hatására. Nem az bánt, hogy Danuta ország-világ elé tárta a dolgot, hanem az, hogy valótlanságot írt”. 

KOZÁK Danuta; CSIPES Tamara
MTI/Szigetváry Zsolt

A közelmúltban az is kiderült: szétrobban az olimpiai aranyéremre is esélyes Kozák Danuta-Csipes Tamara kajak kettes is.

Ezt is ajánljuk a témában

A hatszoros olimpiai bajnokkal kapcsolatban Csipes azt is hozzáfűzte, 

„a múltból nem lehet megélni, minden évben teljesíteni kell. Én tényleg csak azt kértem, hogy mindenki, így Danuta is mutassa meg magát egyesben. Komolyan gondolja bárki is, akkora marha vagyok, ha hatszoros olimpiai bajnokként jó formában lenne, akkor kihagynám a négyesből? 

Megmondtam neki, ha egyesben ott van az első négy között, akkor én könyörgöm majd neki, hogy induljon Tamival párosban és üljön be a négyesbe. Az azonban nem járja, hogy valós egyes teljesítmény nélkül kerüljön be bárki a négyesbe, aminek a felkészítéséért én felelek (...) A saját lányommal sem kivételeztem, Tamara egyesben rajthoz állt már a tájékoztatón is (...) Ki merem jelenteni, párosban az élmezőnyből bármelyik kajakost ki tudná tolni az olimpiára, de nekem a legjobb kettest és négyest kell megtalálnom. Tisztelem, becsülöm Danutát, hogy két gyerek után is visszatért, de az igazságtalan, hogy Tamara farvizén akart kijutni az olimpiára!” 

Töltődjön fel a Mandinerrel!

Összesen 70 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-97
2024. június 23. 20:53
🍓 ️ ­É­­r­­t­é­­k­e­l­­­d­­ ­­a­ ­s­­­z­­e­x­­i­­­ ­p­­­u­­­n­c­i­m­a­t­ 👉 𝐖­­­𝐖­𝐖­­.­­𝐗­­𝟏­­­𝟖­.­𝐅­­𝐔­𝐍
gyaloggos
2024. június 07. 20:24
Csipes Ferenc totális szakmai győzelmével fejeződött be pénteken a II. Felnőtt, U23, Para Kajak-Kenu és SUP Válogatóverseny a szegedi Maty-éren. Miután csütörtökön egyesben nem hivatalos világcsúccsal „agyonverte” a mezőnyt, a kétszeres olimpiai bajnok Csipes Tamara, pénteken K–2 500 méteren klubtársnőjével, a hozzá hasonlóan ugyancsak honvédos Gazsó Alida Dorkával szintén utcahosszal győzött a Pupp Noémi–Fojt Sára-duó előtt HÁT, akkor ERRŐL ennyit!
Obsitos Technikus
2024. június 07. 17:40
Ennyi.
2024. június 07. 17:02 Szerkesztve
Ha valaki abuzál egy evezős nőt, akkor hiszem el, ha elkövetőt balesetin ápolják!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!