Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Az új magyar focihős, Csoboth Kevin elárulta, hogyan büntették meg a csapattársak a Skócia elleni győztes góljáért (VIDEÓ)

2024. június 24. 14:30

A fiatal szélső rögös utat tett meg az Európa-bajnoki szereplésig, erről, a Szoboszlai-műhely hatásáról, a másodosztályról és a szerettei hiányáról is nyilatkozott.

2024. június 24. 14:30
CSOBOTH Kevin
P. Fülöp Gábor

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

***

Továbbra sem fogtam fel, megmondom őszintén, hogy mi történt velem. 

Éjszaka buszon ezerszer vagy kétezerszer újra megnéztem. Tényleg a hideg ráz ki még most is.

 A legfontosabb ugyanakkor a győzelem, bárki rúghatta volna az utolsó pillanatban a gólt” – vágott a dolgok közepébe immár a csapat bajorországi bázisán Csoboth Kevin, aki a 100. percben vette be a skótok kapuját Stuttgartban. A csereként beállt villámgyors szélső előbb hatalmas helyzetben a kapufát találta el, de mint mondja, nem csüggedt.

„Tudtam, hogy lesz még helyzetünk, mert a skótoknak és nekünk is kellett a győzelem. Nem hittem volna, hogy rám jön ki a második nagy ziccerünk is. Örülök, hogy azt már gólra tudtam váltani.”

A mosolygós focista örömébe üröm is vegyült a stuttgarti éjszakában, amikor rá vetült a reflektorfény.

Sajnálom, hogy nem tudtak ott lenni a stadionban a szüleim, a párom és a hozzátartozóim. Nem tudtuk együtt megélni a győzelmet.

 A csapattársaktól egész hazafelé úton kaptam az ívet, amiért megszereztem az első gólomat. Mind a két benzinkúton, ahol megálltunk, én fizettem. Ez volt a jutalmam és a büntetésem egyszerre, de megérte minden pillanatért!” – számolt be a labdarúgók között szokásos beavatási szertartásról Csoboth, aki bízik a továbbjutásban, de nem gondolja, hogy kihagyhatatlan a kezdőcsapatból.

„Nyilván matekoztunk. Mit tud az ember ilyenkor csinálni, ha nem a kezében van a sorsa. A többi majd jön magától, meglátjuk, mire volt elég ez a győzelem. Azzal nem szeretnék foglalkozni, hogy továbbjutás esetén, bekerülök-e a kezdőcsapatba. Továbbra is vallom, bármennyi időt kapok a szövetségi kapitánytól, ha egy percet, tizenötöt, negyvenötöt, akkor kell olyan teljesítményt letennem az asztalra, amivel a csapat segítségére lehetek.”

Tavasszal nemhogy a nemzeti csapat keretéből, még klubja kezdőcsapatóból is kiszorult az immár tízszeres válogatott játékos.

Nem adtam fel! Mindenképpen szerettem volna visszakerülni, ebben klubedzőm, Mészöly Géza is támogatott. Előbb az Újpestbe, utána a válogatottba sikerült újra lehetőséghez jutnom. Nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek” – mondta a 24 éves játékos, aki ifjú kora ellenére számos klubon és csalódáson is túl van.

„Pécsi vagyok, tizennégy évesen elkerültem otthonról, jött az első lehetőség, a Főnix Székesfehérváron. Akkor már ott volt Szoboszlai Dominik és Bolla Bendegúz. Dominik édesapja volt az edzőnk. Az akkori legjobb választás volt odakerülni, nagyban elősegítette az előmenetelemet.”

Csoboth Kevin amondó, semmit nem bánt meg eddigi pályafutása során, s nem győz elég hálás lenni azoknak, akik bíztak benne, támogatták a kevésbé sikeres időszakaiban.

„Mindennek úgy kellett lenne, ahogy történt. Nehezebb volt a portugáliai időszak a vége felé a Benficánál, utána jött a székesfehérvári korszak, ami alatt nem kaptam játéklehetőséget. 

Nem esett nehezemre a másodosztályú Szegedhez menni. Innen is köszönet nekik, valamint az Újpestnek, amely egyedüliként adott esélyt nekem az NB I-ben.

 A klub most már a szívem csücske, nélküle nem lennék itt az Európa-bajnokságon!”

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kissb56
2024. június 24. 19:42
Az már csak hab a tortán, hogy volt potential penalty check. Volt bazmeg, de nem láttak a faszfejek semmit. Vagy ki van adva hogy a magyar csapat nem kaphat 11-est?
blanconegro
2024. június 24. 18:42 Szerkesztve
Novicsok Tényleg maradhattál volna a kurva anyádban. Elképesztő, mindenre próbál válaszolni. Igaz, ez sosem sikerül ennek a faszfejnek, de kitartó, bár kevés, mint oltott kutya a cigánytelepen.
blanconegro
2024. június 24. 18:40
Jól szállt be. Nagyon örülök a góljának és az elszánt játékának.
2istvsn
2024. június 24. 17:06
B+ novicsok te pont olyan vagy, mint parkány peter. Beszélész, beszélsz beszélsz és nem mondasz semmit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!