Szerbia
21:002024. június 16.
Anglia
Románia
15:002024. június 17.
Ukrajna

Ayrton Senna legendás alakját idézi fel Monacóban a McLaren (VIDEÓ)

2024. május 24. 09:13

Max Verstappen kihívói: Lando Norris újra a dobogó tetejére állna, Charles Leclerc végre hazájában is szeretne futamot nyerni.

2024. május 24. 09:13
Ayrton SENNA
Vámos Tamás

Nyitókép, fotó: AFP/Jakub Porzycki

Szakértők állítják: a Red Bull egyeduralma a hét végén akár meg is szakadhat a minihercegségben, mindenesetre az elmúlt években 51 futamból csupán nyolc alkalommal fordult elő, hogy nem az osztrák istálló diadalmaskodott: hatszor a Ferrari egyszer-egyszer pedig a McLaren és a Mercedes végzett az élen.

Az is tény, hogy az utóbbi időszakban a McLaren egyre közelebb merészkedik a Red Bullhoz. Sokan ezt annak tulajdonítják, hogy a narancs-kék-fekete istálló Amerikában bedobott fejlesztései látványos előrelépést eredményeztek, éppen ezért sokan arra számítanak, hogy a miami siker után Lando Norris ismét a dobogó tetejére állhat, pláne, hogy Imolában alaposan megszorongatta Max Verstappent, csupán 0,7 tizeddel szorult mögé.

A McLaren egyébként valami egészen különlegeset is bevet Monacóban: 

a 30 éve Imolában végzetes balesetet szenvedő Ayrton Senna előtt tisztelegve nem mindennapi fényezéssel idézi fel a brazil legenda alakját. 

Mindenképpen említést kell tenni a Monacóban ugyancsak bravúros szereplésre készül az Imolában harmadik helyen végző, ám hazájában eddig nem túl sikeres Charles Leclercről is. Az Emilia Romagna Nagydíjon hét másodperces hátránnyal célba érkező, és az eddigi futamokon kimagasló teljesítményt produkáló (a negyedik helynél hátrébb sosem végző) pilótán afféle „monacói átok” ül: első két hazai versenyén nem ért célba, négy éve a koronavírus miatt meg sem rendezték a futamot, a következő évben a pole pozíció után negyedik lett, 2022-ben el sem indult, mert az időmérőn összetörte az autóját, míg tavaly csak hatodikként ért célba.

LECLERC, Charles
Charles Leclerc hazalátogat Fotó: MTI/EPA Szilágyi Anna

Nem véletlen, hogy Leclerc meg szeretné szakítani e rossz sorozatot: 

„Gyerekként erre buszoztam az iskolába, most egy Formula–1-es autót vezetek itt. A Monacói Nagydíj minden pilóta számára különleges, kihívásokkal teli, számomra még inkább az, mert ez a hazai versenyem”    

 

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-93
2024. június 15. 02:10
🍓 ️ ­É­r­­t­­é­­k­e­l­d­ ­a­­ ­­s­­z­e­x­­­i­­ ­­­p­­­u­n­­c­i­­m­­­a­­­t­­­ 👉 𝐖­𝐖­­­𝐖­­.­𝐗­­𝟏­­­𝟖­­.­­­𝐅­­­𝐔­­𝐍
westend
2024. május 24. 09:38
Bugyuta a címadás. Sem Senna 'alakját', sem az autójáét nem idézi a mai mclaren. Hanem a néhai Ayrton sisakjának (és a brazil zászlónak) a színeit.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!