Szoboszlaiék megint nem bírtak el a mumussal: Manchester United – Liverpool 2-2

2024. április 07. 16:14

Korábban FA Kupától búcsúztatták Rashfordék a bajnoki aranyéremre törő Klopp-csapatot, amelytől az előző és a mostani Premier League-meccsen is pontot csentek. Fej-fej mellett az Arsenal – Liverpool – Manchester City trió.

2024. április 07. 16:14

Nyitókép: AFP/Paul Ellis

***

Közvetítés:

VÉGEREDMÉNY: Manchester United – Liverpool 2-2

98. perc: Elliott lő még egy utolsót, jobbal, 10 méterről Onana kezébe megy a labdája.

97. perc: Anthony előtt is felcsillan a remény, a manchesteri azonban nagy sprint után laposan, középre lő, Kelleher biztosan fogja.

94. perc: LIVERPOOLI MECCSLABDA: Kis lökés után középre fejelik a vendégek, Diaz 5 méterről fölé rúgja.

90. perc: 7 perc a jelzett ráadás.

89. perc: Szalah iramodik meg, már-már túljut a védelmen, amikor a visszafutó Fernandes utoléri, és elpiszkálja előle a labdát.

84. perc: Olyan erős szél fúj, hogy MOHAMED SZALAH alig tudja leállítani a labdát. Onana kapus viszont nem okoz neki gondot, elvetődik balra, a liverpooli begurítja jobbra, 2-2

82. perc: BÜNTETŐ! Gomez, Szalah és Elliott kombinál a jobb oldalon, utóbbi befelé húz, amikor Wan-Bissaka buktatja, tizenegyes. 

79. perc: Gomez előkészít, Diaz veszi célba 14 méterről a bal alsó sarkot, odaér a vetődő manchesteri kapus, a kipattanót Szalah éles szögből jobb lábbal mellé helyezi.

77 perc: Továbbra is várat magára Joe Gomez első gólja felnőtt szinten, de a szezonbeli 17. lövéséből sem lett gól az ifjú liverpooli védőnek. Ezúttal kapásból lőtt 16 méterről, Maguire-n megpattant, pont Onanahoz pattant.

67. perc: VEZET A MANCHESTER UNITED! Nagyon behátrálnak a vendégek, az éppen beállt Jones nem lép ki, KOBBIE MAINOO befordul, és a tizenhatos bal oldali csücskétől védhetetlenül csavar a hosszú felső sarokba, 2-1

66. perc: Ahogy a hétközi találkozón, ezúttal is Curtis Jones váltja Szoboszlai Dominiket, aki legutóbb ennek kapcsán nyilatkozott.

63. perc: Kiegyenlítetté vált a játék. Jürgen Klopp cserékre készül: Jones és Gomez készül beállni, a túloldalon Rashford ül le a gyepre sérülés miatt.

55. perc: Szoboszlai tör előre elsöprő elánnal, végül jobbra tolja Diaznak, akinek a lapos keresztpasszából Nunez éles szögből, 5 méterről nem a kapuba, hanem az előtt, átlósan lövi el a labdát. Komoly esély volt...

54. perc: A vezetést is átvehetné a manchesteri csapat: Rashford lövés szerű beadására talppal robban be Casemiro, hajszállal marad le, Kellehernek így is nyújtóznia kell.

Erre mondják, hogy a semmiből egalizáltak a hazaiak, előtte az ős szemszögükből 0-17 volt a próbálkozások aránya!

50. perc: Kapitális hiba, közel félpályás góllal egyenlít az MU! Quansah nem néz fel és középre passzol, BRUNO FERNANDES a kezdőkörből azonnal lő, Kelleher kint áll, a labda az üresen maradt kapu bal oldalában köt ki, 1-1. 

48. perc: Nem maradt az öltözőben Jürgen Klopp csapata. Robertson ad be futtából, röviden szabadítanak fel az United-védők, Nunez tüzel egyből 13 méterről, de elakad a labdája.

A szünetben Szoboszlai menedzsere, Esterházy Mátyás a közvetítő magyar tévécsatorna vendége, aki szerint már el kellett volna döntenie a mérkőzést a Liverpoolnak. Ugyanakkor örül a magyar játékos aktivitásának.

Produktív. Gólt is lőhetett volna, gólpassza is lehetett volna. Elégedett vagyok vele. Bízom benne, hogy a második félidőben lesz még lehetősége.

– fogalmazott a Spíler1 műsorában.

45+2. perc: Szoboszlai önzetlen, 16 méterre a kaputól nem lő, Bradleyt futtatja, aki „elfelejti” visszaadni a labdát a 6 méterre a kaputól érkező magyarnak, inkább éles szögből, gyengén a védőket találja el.

43. perc: Bradley harcias a jobb oldalon, labdát szerez és tálal Diaz elé, de a lövését blokkolják. 14-0 a próbálkozások aránya a Liverpool javára!

36. perc: Szoboszlai csodás passzt ad ballal Szalahnak, aki így 11 méterről tisztán lőhet, de fölé vágja. Jürgen Klopp majd felrobban a dühtől. A sok kihagyott helyzet megbosszulhatja magát...

34. perc: Újabb lendületes Liverpool-kontratámadás: Diaz készít le, Szalah csavar jobbról 16 méterről, Onana szögletre üti. Majd nem az ismétlést látjuk, de ugyanaz történik, a kameruni kapus kipiszkálja az egyiptomi csavarását. Az újabb sarokrúgást követően Nunez kevéssel teker fölé.

27. perc: Lágy ívelés után Casemiro középre fejel, de lemaradnak az United támadói középen.

Luis Diaz szerzett vezetést a vendég Liverpoolnak, amelynek aztán kapaszkodnia kellett az Old Traffordon
Fotó: Facebook/Liverpool FC

23. perc: LIVERPOOL-GÓL: Robertson szögletét Nunez megcsúsztatja, a manchesteri védők állva nézi,ahogy LUIS DIAZ 5 méterről estében a kapuba kotorja a labdát, 0-1

19. perc: SZOBOSZLAI- ZICCER: Formás akció fut a bal oldalon, Robertson centerez, a berobbanó Szoboszlai 6 méterre a kaputól rosszul, kissé talppal találja el a labdát,így óriási helyzetben a rövid sarok mellé lő!

15. perc: Átvette a játék irányítását a Liverpool, amely egy pontos hátrányban van az Arsenalhoz képest, azonos pontszámmal áll a harmadik helyezett, címvédő Manchester City-vel.

10. perc: Liverpooli akció végén Szalah lövése szögletre vágódik. Majd Szoboszlai 22 méterről veszi célba a hazai kaput, csavarása centikkel megy fölé.

7. perc: MU-fölény komoly helyzet nélkül, van Dijk jó helyezkedéssel fejel haza egy kiugratási kísérletnél.

3. perc: SZOBOSZLAI-HELYZET: a bal oldalon lép ki Szalah passzával a magyar középpályás, ballal, 14 méterről lő, Onana óriási bravúrral, eldőlve, de bal kézzel visszanyúlva hatalmasat véd!

2. perc: Máris gólt szerez az United: Garnacho lép ki, kicselezi Kelleher kapust és a hálóba gurít, de lesről tette. 

1. perc: Szakadó esőben, a szokásos térdelés után a zöld-fehérben játszó Liverpool kezdi a mérkőzést.

Az angol labdarúgó-bajnokság 32. fordulójában szombaton egyaránt győzött a Liverpool két fő riválisa: a vezetést így átvevő Arsenal 3-0-ra nyert Brightonban, a Manchester City 4-2-es sikerével Londonból, a Crystal Palace otthonából vitte el a három pontot. Szoboszlai Dominikékra nehezebb próbatétel várt a 6. helyezett Manchester United otthonában, az Old Traffordon. Ott, ahol március 17-én hosszabbítás után elvérzett a legrangosabb angliai kupasorozatban a második számút, a Ligakupát bezsebelő együttes. Jürgen Klopp számára ugyancsak figyelmeztető jel lehetett, hogy a Premier League korábbi szakaszában otthon sem bírt Erik ten Hag fiaival (0-0).

A kezdőcsapatok

Manchester United: Onana – Wan-Bissaka, Maguire, Kambwala, Dalot, Casemiro, Mainoo, Garnacho, Fernandes, Rashford, Hojlund

Liverpool: Kelleher – Robertson, Quansah, van Dijk, Bradley – Endo, Mac Allister, Diaz, Szoboszlai, Nunez, Szalah

Statisztika

63-szor csaptak össze a felek bajnoki mérkőzésen, a mérleg: 29 MU-győzelem, 19 Liverpool-siker, 15 döntetlen. Az Old Traffordon története során hétszer nyert a Liverpool, legutóbb 2021 októberében 5-0-ra! Mohamed Szalah triplázott, az egyiptominak amúgy is az United a kedvenc ellenfele, legalábbis ellene szerezte a legtöbb PL-gólját. 

 

 

 

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
xerxesz
2024. április 07. 23:24
most már az x-edik liverpooli meccset nézem, és csak azt látom, hogy a nagy és dicső Salah össze-vissza rugdossa a labdákat, fölé-mellé, a játékostársai meg folyamatosan toporzékolnak, hogy miért nem képes legalább egyszer passzolni... egyébként meg amíg Szoboszlai játszott, addig vezetett a Pool, vagy döntetlen volt, ahogy lecserélték, rögtön megfordult a helyzet... ma is és a kupameccsen is... biztos, hogy Szobóval van itt a probléma?
Turán
2024. április 07. 22:11
Ami megvolt Dominiknál szezonkezdetkor az most nincs meg. Tuti többre képes de nem véletlen cserélik le, van hiányérzet vele kapcsolatban... A többiekben is de azokra nem vagyok kivàncsi. Azonnal elkapcsolom ahogy lecserélik. Mindamellett ennyi kihasználatlan helyzettel, meddő fölénnyel nem fognak bajnokságot nyerni. Arsenal egyértelműbb meccseket játszik jelenleg.
sersem
2024. április 07. 21:10
Az angol kommentelők szétszedik Szoboszlait. Oda a nagy népszerűség.
akkor ki
2024. április 07. 19:26 Szerkesztve
eredmenyek.hu értékelése Kelleher 6,9 Bradley 6,7 Quansah 6,2 van Dijk 6,6 Robertson 8 Mac Allister 7 Endo 6,5 Szoboszlai 6,7 Salah 7,8 Nunez 7 Diaz 7,9 Rashford 6,8 Hojlund 6,8 Szóval, mi a picsa??? Rashi és Hojli 0,1 ponttal jobb volt, mint Dom??? Tényleg hülyék! MU kezdő 11-ből 5 játékos kapott 7 pont alatti osztályzatot, a Pool-nál 6 játékos. Most tényleg ennyire hülyék!!!??? Kíváncsian várom az angol értékeléseket.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!