Így értékelte Milák korábbi edzője a klasszis visszatérését

2024. április 12. 09:36

Világklasszisunk Selmeci Attilával érte el eddigi legnagyobb sikereit, a világcsúccsal elért vb-elsőséget és a tokiói olimpiai bajnoki címet is.

2024. április 12. 09:36
MILÁK Kristóf
Vámos Tamás

Nyitókép, fotó: MTI/Derencsényi István

A ma már a Magyar Úszószövetség alelnökeként dolgozó szakember úgymond hivatalból is figyeli korábbi tanítványa szereplését, és azt is bevallja: ő Kristóf egyik legnagyobb szurkolója! Selmeci Attila a Telex.hu-nak adott interjújában többek között elmondta: 

„200 pillangón azt láttam, hogy óvatosan kezdett, érződött rajta, hogy egy éve nem versenyzett. Nála azért jellemző volt, hogy a délelőtti úszás után délután képes kétmásodperces vagy annál nagyobb javulásra. Ez most elmaradt, ami figyelmeztető jel”.

A magyar úszósport Hírességek Csarnokába is beiktatott szakember hozzátette: Kristóf talán még jobb teljesítményt nyújtott volna, ha egy év után nem az országos bajnokság lett volna az első versenye, és az is nagy kérdés, hogy a világklasszis elégedett volt-e az eredményével.

KOVÁCS Ágnes; SELMECI Attila
Selmeci Attila mesteredzőt  a magyar úszósport Hírességek Csarnokába is beválasztották. Az eseményen Kovács Ágnes olimpiai bajnok köszönti Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Selmeci szerint most már kár ezen tanakodni, „hiszen 

az olimpián, július végén senki nem lesz arra kíváncsi, mit csinált januárban, egyedül a teljesítmény a lényeg. 

Az akkori teljesítményhez a mostani jeleket megfelelően kell analizálni, azokból érteni és tanulni.”

Selmeci azt is látta, hogy korábbi tanítványa „50 gyorson repült a vízben, olimpiai szinten belül érte el a falat, ebből azt a következtetést le lehet vonni: a gyorsasági munkát megkapta, rengeteg sprintet úszott, és a robbanékonysága is szembetűnő”.

Kristóf egyéves kihagyásról a sportvezető úgy vélekedett, hogy „valahol érthető volt, mert 16 éves kora óta minden évben, minden nyárra csúcsra volt járatva, és tiltakozott a teste és a feje a kemény munka hallatán”.

A nagy kérdés persze, hogy mi lesz Párizsban, és Kristóf melyik számot helyezi fókuszba. (Az országos bajnokságon hat távon indul...) Selmeci meglátása szerint

 „nála jobban senki sem tudja, hogy a sikerért mennyit kell szenvedni, 

hányszor kell oxigénhiányos állapotban edzeni a hátralévő időszakban, mert ő facsarta ki a testét”.

A TELJES INTERJÚT ITT OLVASHATJA EL!

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:46
🍓 ️ ­A­ ­d­ö­­g­ö­s­­­ ­­­l­á­­n­­y­­­o­­­k­­ ­­v­­á­­r­­­n­a­k­­­ ­­r­­­á­­­d­­ 👉 𝗪­𝗪­­­𝗪­.­­­𝗖­­𝗨­­­𝗠𝟰­.­­𝗙­­­𝗨­­𝗡
Tommaso
2024. április 12. 15:03
3 éve sokkal jobb idővel lett olimpiai bajnok. Ráadásul közben az ellenfelei sokat javultak.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!