Elképesztő küzdelem az „előrehozott Bl-döntőben” – Real Madrid - Manchester City 3-3

2024. április 09. 23:12

A Real az első percben hátrányba került, majd két perc alatt fordított. A második félidőben viszont a forgatókönyv volt fordított, a blancók azonban nem hagyták annyiban a dolgot. Rengeteg helyzet, kiváló teljesítmények és 6 gyönyörű gól. Összefoglalónk!

2024. április 09. 23:12
MADRID, SPAIN - APRIL 09: Antonio Rudiger (R) of Real Madrid in action against Erling Haaland (L) of Manchester City during the UEFA Champions League Quarter-Final match between Real Madrid and Manchester City at Santiago Bernabeu Stadium in Madrid, Spain on April 09, 2024. Burak Akbulut / Anadolu (Photo by BURAK AKBULUT / ANADOLU / Anadolu via AFP)

Nyitókép: BURAK AKBULUT / ANADOLU / Anadolu via AFP

Real Madrid – Manchester City 3–3 (2–1)

Bajnokok Ligája, negyeddöntő 1. mérkőzés

Helyszín: Madrid, Santiago Bernabéu Stadion. játékvezető: François Letexier

Gólszerző: Dias (12. – öngól), Rodrygo (14.), Valverde (79.) ill. Bernardo Silva (2.), Foden (66.), ill. Gvardiol (71.)

Real Madrid: Lunyin – Carvajal, Tchouaméni, Rüdiger, F. Mendy – Valverde, Kroos, Camavinga – Bellingham – Vinícius Júnior, Rodrygo. Vezetőedző: Carlo Ancelotti
A kispadon: Kepa (k.), Fran González (k.), Militao, Nacho, Modric, Joselu, L. Vázquez, Ceballos, Fran García, Brahim Díaz, Güler

Manchester City: S. Ortega – Akanji, Dias, Stones, Gvardiol – Rodri, Kovacic – Foden, Bernardo Silva, Grealish – Haaland. Menedzser: Josep Guardiola
A kispadon: Ederson (k.), Carson (k.), Doku, De Bruyne, Julián Álvarez, Sergio Gómez,  M. Nunes, Bobb, Susoho, R. Lewis
***

A Real Madrid és a Manchester City kedd este ékesen bizonyította, hogy összecsapásukat a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében nem véletlenül nevezték „modern klasszikusnak” vagy előrehozott döntőnek. A várakozásoknak megfelelően óriási küzdelmet hozott két csapat meccse, amelyen már az első negyedórában három gól született – az első épp az első percben. 

Ezt is ajánljuk a témában

A két klub küzdelme az elmúlt években rendre kiváló mérkőzéseket hozott a Bajnokok Ligájában. Az elmúlt években nyolcszor találkoztak és bár eleinte a Real Madrid volt előnyben, mostanra teljesen kiegyensúlyozott lett a párharc. A keddi mérkőzésre legalább 5 gólt vártak a statisztikusok, ám a játékosok még ezen a várkozáson is felül teljesítettek. 

A szurkolókra mindenesetre nem lehetett panasz, íme, így fogadták a Real Madrid buszát:

Mindössze 39 másorperc telt el a mérkőzésből, amikor Tchouameni sárga lapot kapott, ami azt jelenti, hogy a francia játékos nem szerepelhet a visszavágón. Még ugyanebben a percben a Manchester City támadója, Bernardo Silva rúghatott szabadrúgást, és ügyes helyzetfelismeréssel elrúgta a sorfal mellett a labdát, amelyre Lunyin már nem ért le, így csak beleérni tudott (0-1). 

A királyi gárda azonban nem esett össze a gyors góltól, megrázta magát és két perc alatt szerzett két góllal fordított.

A 12. percben Edouardo Camavinga lőtt kapura nagyjából 20-25 méterről, labdája azonban megpattant Ruben Diason, így a másik irányba mozduló kapus nem tudta védeni (1-1), a 14. percben pedig egy gyors kontra végén Rodrygo egy ügyes visszahúzással megetette az őt utolérő Akanjit, és finoman a hosszú alsóba gurított (2-1). 

Az első játékrészben számos jó megmozdulást lehetett látni mindkét csapattól, gól azonban a továbbiakban nem született. A Manchaester City többet birtokolta a labdát, de a Real Madrid nagyon veszélyes kontrákat vezetett, és az átlövéseikben is mindig benne volt a gól lehetősége.

Az angol klub egyik legnagyobb sztárja, Erling Haaland egyelőre továbbra sem tudott eredményes lenni, Rüdiger kiváló teljesítménnyel védekezett, így nem nagyon tudott szóhoz jutni mellette.  

776122087Real Madrid's German defender #22 Antonio Rudiger and Real Madrid's English midfielder #5 Jude Bellingham vie with Manchester City's Croatian defender #24 Josko Gvardiol during the UEFA Champions League quarter final first leg football match between Real Madrid CF and Manchester City at the Santiago Bernabeu stadium in Madrid on April 9, 2024. (Photo by Pierre-Philippe MARCOU / AFP)
Laokoón-szoborcsoport
Forrás: Pierre-Philippe MARCOU / AFP

A második játékrészben eleinte inkább a Real akarata érvényesült, de Guardiola csapata sem feltett kezekkel ment fel a pályára. Hihetetlen módon megismétlődött az első félidő fordítása, azonban meglepő szereposztásban, mert most a City került hátrányból előnybe. A 66. percben Gvardiol lehelletfinom passzát követően Phil Foden a tizenhatosról ballal tekert óriási gólt a Real kapujának jobb felső sarkába, 5 perccel később pedig már a horvát hátvéd, Szoboszlai Dominik egykori lipcsei csapattársa volt a főszereplő – 

Gvardiol Jack Grealish passzát követően épp az átellenes oldalról, jobbal kanyarította be a bal kapufa mellé a labdát úgy, hogy saját csapattársai is meglepődtek. 

De még istt sem volt vége, mert a 79. percben Vinícius Junior gyönyörű ívelését követően Federico Valverde jobbal kapásból zúdított egy lövést a hosszúba, ezzel ismét egyenlített a Real Madrid.

Jogos döntetlen született tehát, a visszavágón pedig óriási párharc várható a továbbjutásért. 

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tommaso
2024. április 10. 15:38
Az ÉVTIZED BL SUPER- DÖNTŐJÉNEK is beillett volna ez a fantasztikus mérkőzés.
Tommaso
2024. április 10. 15:38
A primitiv szintetikus évek óta képtelen hozzászólni a témákhoz. Leragadt a mitsem érő szánalmas személyeskedés, és mocskolódás nyelvi hibákkal teli szintjén.
Tommaso
2024. április 10. 15:36
Akitlosz már megint hazudik, de tőle ez rég megszokott jelenség. Ugyanis Az ÉVTIZED BL DÖNTŐJÉNEK is beillett volna ez a fantasztikus mérkőzés. ------------------- a primitiv szintetikus évek óta képtelen hozzászólni a témákhoz. Leragadt a mitsem érő szánalmas személyeskedés, és mocskolódás szintjén.
szintetikus
2024. április 10. 08:26
Látom a bolond tomasso megint ámokfutást rendez. XDD
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!