A Liverpool hátralévő meccsein Szoboszlai, a Tűzgolyó lehet a vezér!

2024. április 04. 11:15

Mivel az Arsenal és a Manchester City is magabiztosan hozta a kötelezőt, nő a nyomás a Liverpoolon: csütörtök este mindenképpen nyernie kell a Sheffield United ellen. Szoboszlai, a Tűzgolyó lehet a vezér!

2024. április 04. 11:15
SZOBOSZLAI Dominik; LIVERPOOL FC
Vámos Tamás

Nyitókép, fotó: MTI/EPA Peter Powell

***

A Liverpool fő riválisai közül az Ágyúsok igazán dominánsan kezdték a Luton elleni mérkőzést, ám csupán a 24. percben jött az első gól: Havertz passzát Martin Ödegaard értékesítette. Arról, hogy a kiesés ellen küzdő vendégekben fel se merüljön az esetleges bravúr lehetősége, Eugéne Smith-Rowe és a vendégcsapat védője, Hasioka Daiki egyaránt gondoskodott: előbbi beadásába a japán légiós annyira szerencsétlenül ért bele, hogy a labda a hálóba vágódott.

A kétgólos előny tökéletes volt az Arsenalnak, a Luton pedig egyelőre nincs azon a szinten, hogy ilyen szituációban rá tudjon tenni egy lapáttal és meglepetést okozzon.

A késő esti találkozó is papírforma eredményt hozott: a Manchester City 4-1-gyel küldte haza az Aston Villát, különösen Phil Foden volt elemében, aki mesterhármast szerzett. 

A tabella így – ideiglenesen  – változott: a 68 pontos Arsenal újra az élre ugrott, őket követi az egyarán 67 egységgel álló Liverpool és Manchester City. 

Mindez azt jelenti, hogy Szoboszlai Dominikék folyamatosan győzelmi kényszerben vannak: 

csütörtök este is mindenképpen győzniük kell a Sheffield United ellen.

SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlai Dominik – igazi tűzgolyó! Fotó: MTI/EPA/Adam Vaughan

Az Anfield Roadon mindenképpen jó hír, hogy a február óta maródi Curtis Jones és a legutóbb, a Brighton ellen megsérült Andy Robertson is teljesen egészséges, így bővülhet Jürgen Klopp taktikai repertoárja. Mindenesetre a Pool menedzsere a mérkőzés előtti sajtótájékoztstón  sokat sejtetően nyilatkozott a két futballistáról:

– Robertson visszatérésére nagy esély van, egyébként is fontos tagja a csapatunknak, míg Curtis teljesen felépült, edzésben is van, de valószínű, hogy ő egyelőre csak pár percet kap majd.

Ám így is elég sok sérültje van a csapatnak: Joel Matip még csupán futóedzéseket végezhet, míg Alisson Becker, Trent Alexander-Arnold, Stefan Bajcetic és Diogo Jota csak a jövő héten kezdhetik el a tréningeket, ráadásul Wataru Endo is kisebb sérülést szedett össze a Brighton ellen, így a japán légiós sincs 100 százalékos állapotban.  

Ami számunkra a legfontosabb: 

Szoboszlai Dominik (akit a közelmúltban Jürgen Klopp Tűzgolyónak keresztelt el) tökéletes erőállapotban és remek formában várja a Sheffield United elleni meccset, 

honfitársunk az előttük álló feladatokról a következőképpen nyilatkozott: 

– Kilenc bajnokink van hátra, és a saját kezünkben van a sorsunk. Ha mostantól egyszer sem hibázunk, miénk lesz az aranyérem, úgyhogy az dönthet, képesek leszünk-e a tökéletes hajrára. Mindenesetre meccsről meccsre haladunk, mindig az előttünk álló mérkőzés lesz a legfontosabb! 

 

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-79
2024. április 30. 22:50
🍓 ️ ­­­A­ ­­­d­ö­g­­ö­­­s­­ ­l­­­á­­n­y­­­o­­­k­ ­v­á­­r­­­n­a­k­­ ­­r­­á­­­d­ 👉 𝗪­­­𝗪­­𝗪­­­.­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­­𝗨­𝗡
antallmiki
2024. április 04. 12:26
Szoposzlói Domingó menedzserének a fizetett hirdetését láthattuk. Bulvárszar a köbön.
Takagi
2024. április 04. 11:51
Hajrá Domi! Hajrá Pool!
szkajvoker-lajos
2024. április 04. 11:27
na, nem kell túlzásokba esni. #napiszobo 23. kiadás..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!