Elárulta Vancsa Zalán, hogyan tér vissza a válogatottba

2024. március 12. 17:43

A belga Lommel csapatában remeklő tehetség másfél év után lett újra a keret tagja.

2024. március 12. 17:43
Lommel's Vancsa Zalan and Beveren's Sheldon Bateau fight for the ball during a soccer match between SK Beveren and Lommel SK, Sunday 12 November 2023 in Beveren-Waas, on day 12/30 of the 2023-2024 'Challenger Pro League' second division of the Belgian championship. BELGA PHOTO DAVID PINTENS (Photo by DAVID PINTENS / BELGA MAG / Belga via AFP)
Vámos Tamás

Nyitókép: Vancsa Zalán lendületes és gólerős játéka válogatott meghívót ért Fotó: AFP/David Pintens

***

Nyugodtan állíthatjuk: bár a még mindig csak 19 éves támadó középpályás eddig csupán egyetlenegyszer, az Olaszország elleni Nemzetek Ligája-mérkőzésen volt válogatott (nem volt még 18 éves, amikor három percre beállt a cesenai találkozón), cseppet sem volt meglepő, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány újra meghívta őt a keretbe.

Ugyanis a világszerte 12 élvonalbeli klubot – többek között a Manchester Cityt és a spanyol Gironát – működtető City Group kölcsönjátékosaként a belga másodosztáyú Lommelben szereplő Vancsa Zalán ebben az idényben remekel: 25 bajnokin immár tíz gólnál és négy asszisztnál tart, két hete, a Liége 4-1-es legyőzéséhez három találattal járult hozzá. A futballista édesapjával, a korábbi NB I-es középpályással, Vancsa Miklóssal készített Mandiner-interjút itt olvashatja.

Elárulta Vancsa Zalán, hogyan tér vissza a válogatottba

A játékos a kerethirdetés után a közmédiának nyilatkozott. Többek között elmondta, az elmúlt időszak remeklése után bízott benne, hogy újra meghívót kap, de még „így is meglepett, hogy újra a válogatott keret tagja lehetek”.

S hogy miben fejlődött leginkább az elmúlt időszakban?

Jóval érettebben játszom, sok játékpercem is volt az előző évadban, a jelenlegiben pedig még több, ennek is köszönhető, hogy rengeteg tapasztalatot szereztem, és az eredményes játék miatt az önbizalmam is helyén van”

– árulta el az immár ismét válogatott játékos. A jövővel kapcsolatban pedig nem titkolta: „Eddig csupán egy álom volt, hogy esetleg ott lehetek az Európa-bajnokságon.”

„Nyilván ez hatalmas dolog lenne, és nagyon boldog lennék, de tisztában vagyok, hogy ehhez elsősorban a klubomban, illetve a válogatottban kell bizonyítanom, hogy helyem van a keretben. Mindent meg is teszek ezért!”– tette hozzá.

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. március 13. 12:55
Ügyes srác, jövőre biztosan nem a belga kettőben játszik majd. Ha pedig ott lesz az EB-n, akkor biztosan tovább léphet. A City group rengeteg focistát képez, több szinten versenyezteti őket, így házon belül feljebb lépve is találkozhat a megfelelő terheléssel. Nem állítom, hogy a Machester City lessz biztosan a vég, de azért egy tehetséges fital focista.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!