Botrány kísérte a pályára visszatérő Szoboszlai csapatának győzelmét

2024. március 03. 16:04

A Liverpool a Nottingham Forest vendégeként a hosszabbításban győzött. Ám a meccset nem akármilyen mellékzöngék kísérték.

2024. március 03. 16:04
NÚNEZ, Darwin
Vámos Tamás

Hiába jelentette be a közelmúltban Jürgen Klopp, hogy a szezon végén, kilenc év után elhagyja a Mersey-partiakat, hiába sújtja nem akármilyen sérüléshullám a csapatot (számunkra jó hír, hogy a hetek óta maródi Szoboszlai Dominik a 76. percben pályára lépett), a csapat nem tud letérni a győztes útról, és továbbra is vezeti a Premier League tabelláját.

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

A Nottingham elleni győztes találatot ezúttal Darwin Núnez gyötörte be a kapuba a mérkőzés 99. percében (!), ám ezt megelőzően 

egy váratlan játékvezetői döntés is borzolta a kedélyeket.

Történt, hogy egy hazai támadás során a büntetőterületen belül tartózkodó liverpooli védő, Ibrahima Konaté egy ütközés után a fejéhez kapott, és a földön maradt. Mindeközben a hazaiak tovább támadtak, a labda egyértelműen a tizenhatoson kívülre került, és Tierney bíró ekkor szakította meg a játékot.

NÚNEZ, Darwin; SZOBOSZLAI Dominik
Számunkra a mérkőzés legjobb híre: Szoboszlai Dominik újra pályára lépett! Fotó: MTI/AP/Rui Vieira

Miután a francia védő meggyógyult, természetesen játékvezetői labdával folytatódott a mérkőzés. Ám általános megdöbbenésre a sípmester nem a Nottingham egyik játékosának ejtette le bőrgolyót, hanem Caoimhin Kelleher kapust hozta játékba...

(Gyorsan jegyezzük meg: a közelmúltban történt szabályváltozások egyike, hogy ha a játékvezető, bármilyen okból, akkor szakítja meg a játékot, amikor a labda a tizenhatoson belül van – hiába birtokolta a játékszert a támadócsapat -, minden esetben a kapus hozhatja játékba azt).

Valószínű tehát, hogy Paul Tierney úgy érzékelte, hogy a játékmegszakítás pillanatában a labda még a büntetőterületen belül volt, ezért is folytatódott Kelleher kirúgásával a bajnoki. S ahogy az ilyenkor lenni szokott: a Liverpool pár perc múlva meg is szerezte a győztes gólt...

A történteket követően lett is nagy felháborodás: a PL nyolcadik helyezettje bíróelemzője, Mark Clattenburg szerint „egyértelmű a szabály: ha a labda a játékmegszakítás pillanatában a tizenhatoson kívül van, és játékvezetői labdaejtéssel folytatódik a találkozó, a korábban a játékszert birtokló csapatnak kell újra megkapnia. Beszélünk a liga illetékeseivel, hogy ilyen esetekben a helyes döntés szülessen”

Ám ezzel még nem volt vége: a Nottingham (és a görög Olympiakosz Pireusz...) tulajdonosa, Evangelosz Marinakisz az öltözőfolyosón nem csak hogy üvöltözött egy egészségeset a sípmesterrel, hanem a biztonságiaknak le is kellett fogniuk őt, hiszen nem sokon múlt, hogy tettlegességig ne fajuljon az egyoldalú diskurzus...

***

Nyitókép: Darwin Núnez nem zavartatta magát: győztes gólt szerzett! Fotó: MTI/EPA Tim Keeton    

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akkor ki
2024. március 03. 17:29
Mikor a Tottenham ellen nem adták meg a Poolnak a jogos gólt, nem volt bíróverés! Ennyit Robin Hoodról.
lefty67
2024. március 03. 16:54
Némelyik tulajdonos azt hiszi magáról,hogy mindenhez ért! Nem kellene engedni azt sem, hogy egy tulajdonban legyen több csapat! Biztos, hogy sumákolnak az átigazolási díjakkal!
2024. március 03. 16:14 Szerkesztve
Műbalhé, ahogy ez szokás. Ilyenkor mindenki hibás, a bíró miért nem fújta le hamarabb( ha meg lefújta, lásd Real Madrid, akkor amiatt a botrány stb.) Ebből a cikkből kimaradt a lényeg. Ami után hogy folytatódott Kelleher kirúgásával a meccs, a Notthingham visszaszerezte a labdát. Így aztán a téves bírói döntés cseppet sem befolyásolta azt hogy a Liverpool pár perc múlva egy szöglet illetve egy beadás nyomán meg szerezte a győztes gólt...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!