A norvégok ellen még nem sikerült, férfi kéziseink vasárnap harcolhatják ki az olimpiai részvételt

2024. március 16. 21:08

A norvégok Sagosen piros lapja után sem hagytak reális esélyt Bánhidi Bencééknek.

2024. március 16. 21:08

Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

***

Tunézia legyőzése után Norvégia várt a magyar férfi kézilabda-válogatottra a tatabányai olimpiai selejtezőtorna második mérkőzésén. Nem indult jól a találkozó, az északiak kezdtek jobban, bő tíz percnyi játék után 4-5 gólos hátrányból kellett elkezdenünk kapaszkodni.

Ezt is ajánljuk a témában

A visszatérő rutinos Mikler Roland kezdett a kapuban, de ezúttal nem kapta el a fonalat, így negyedóra után érkezett a gólvonalra a januári Eb egyik hőse, a duplán hazai pályán szereplő tatabányai hálóőr, Bartucz László. A norvégok legnagyobb sztárja, Sagosen már a 14. percben két kiállítással állt, ám ezzel együtt sem tudtunk közelebb férkőzni ellenfelünkhöz, miután két hetest is kihagytunk az első játékrész közepén.

A 24. perc elején érkezett az első bravúr a magyar kapuban, ez pedig elöl is erőt adott, a szünetig felzárkóztunk háromra.

A második félidőt sem kezdtük jól, tulajdonképpen bent maradtunk az öltözőben, a norvégok 5–1-es rohammal kezdtek, így Chema Rodríguez szövetségi kapitánynak hamar időt kellett kérnie. A tornát szintén győzelemmel kezdő ellenfelünk higgadtan és pontosan kézilabdázott, így sokáig nem tudtunk közelebb lépni. A 45. percben Sagosen piros lapot kapott 22–17-nél, de ezzel együtt sem engedtek közelebb a norvégok, nem jelentett fordulópontot a meccsen a gólerős világsztár elvesztése.

A 29–25-ös magyar vereséggel eldőlt, hogy a norvégok már vehetik a párizsi repülőjegyeiket, Magyarország olimpiára való kijutásáról pedig a harmadik mérkőzés, a vasárnap esti portugálok elleni csata dönt majd!

A Mandiner torna előtti beharangozójában a korábbi sikerkapitány, Mocsai Lajos elmondta, milyen esélyekkel vágnak neki a mieink az olimpiai kvalifikációnak. A 70. évét néhány napja betöltő mesteredző azt is hozzátette:

Ezt is ajánljuk a témában

Az olimpiai eszme, az ötkarikás jelenlét hazai pályán minden csapatnál jelentősebb erőt kell, hogy adjon számunkra. Az alapvető cél és elvárás a kijutás”

– hangsúlyozta Mocsai Lajos.

A tatabányai olimpiai selejtező programja:
március 14., csütörtök
Magyarország–Tunézia 33–24 (17–10)
március 16., szombat
Norvégia–Magyarország 29–25 (16–13)
március 17., vasárnap
21:00 Magyarország–Portugália

Az állás: 1. Norvégia 4 pont, 2. Portugália 2 pont (+5 gólkülönbség), 3. Magyarország 2 pont (+5), 4. Tunézia 0 pont

A csoport első két helyezettje jut ki a párizsi olimpiára.

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
sexykitty-75
2024. április 27. 02:08
🍓 ️ ­­­A­ ­­­d­­­ö­­­g­­­ö­­s­ ­­­l­á­­n­­­y­o­­­k­­­ ­­v­á­­­r­­n­­­a­­­k­­­ ­­­r­­á­d­­­ 👉 𝗪­­­𝗪­𝗪­­.­𝗖­𝗨­𝗠𝟰­­­.­𝗙­­­𝗨­­𝗡
pollip
2024. március 17. 08:49
Szerintem kisebb lett a különbség, mint az elmúlt másfél évtizedben bármikor. Szép dolgokat láthattunk. Hajrá Magyarország!!!! Hatalmas drukk este!!!!!!
benedek77
2024. március 17. 06:08
Ha nem jutunk ki, akkor végre abbamarad a közpénzelbaszás? Lenne jobb helye ezeknek a milliárdokbak, mint hogy labdázhatásra költsük, főleg egy olyan országban, ahol éveket kell várni egy térdprotézisre, ahol sorra zárnak be kórházi osztályok…
Búvár Kund
2024. március 16. 22:03 Szerkesztve
Ez a meccs ha győztünk, akkor sem jelentett volna olimpiát. Holnap mindenképp meg kell verni a portugálokat, de ezt előzőleg is lehetett tudni. Hajrá magyarok! A mai meccsről: Amikor felzárkózhattunk volna, megremegtek a keze. Mindkét félidőben volt kb 10 perc amikor dadogott a védekezésünk. Ami dícséretes, hogy nem omlottunk össze, hiába mentek el többször is 6-7 góllal. Jelen pilanatban még a norvégok jobbak nálunk ennyivel.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!