„Visszatalálhatunk a régi útra” – Várhidi Péter az Újpest tulajdonosváltásáról

2024. február 05. 14:06

Tőkeerős főszponzor érkezhet a Megyeri útra, ahol több mint negyedszázada várnak az újabb bajnoki címre.

2024. február 05. 14:06
null

Többször úgy tűnt már az elmúlt években, hogy új tulajdonosa lesz az Újpest FC-nek, ám nem változott semmi. A lila-fehér klub labdarúgócsapatát birtokló Roderick Duchatelet most talán tényleg beadja a derekát, és eladja a tulajdonrészét. A 2013 óta irányító klubvezető-tulajdonos kevés sikert tud felmutatni, igaz az őt megelőző 15 esztendő sem volt éppen diadalmenet a IV. Kerületben.

Az új korszakban reménykedők máris szépnek látják a jövőt.

Ezt is ajánljuk a témában

A hivatalos bejelentés még várat magára, az illetékes egyelőre hallgatnak az újpesti „hatalomátvételről”. A kevés véleményformáló egyike a legutóbbi bajnokcsapat vezetőedzője. Várhidi Péterrel 26 éve, 1998-ban végzett az NB I élén az Újpest, amely jelenleg csak vegetál, a 9. helyen szerénykedik a 12 csapatos bajnokságban. A 65 esztendős tréner amondó, ha a folyosói pletykákban említett támogató megérkezik, a 20-szoros bajnok a régi fényében tündökölhet ismét.

Szerintem minden ­újpesti örül, ha véget ér ez a kálvária. Az utóbbi időben játékosfuttató volt az együttes, és nem a tradícióknak megfelelően szerepelt. Értem, hogy a tulajdonos hozza a pénzt, és megvannak a maga érdekei, de komoly múltunk van, ne itt!

 A Mol az ország egyik legnagyobb cége, így visszatalálhatunk a régi útra, ismét olyan sikereink lehetnek, mint a 70-es és a 90-es években

 – mondta a Blikknek Várhidi Péter, hozzátéve, örülni csak akkor fog, ha már aláírták a szerződést.

Várhidi
Budapest, 1998. július 29. Várhidi Péter az Újpest FC labdarúgóinak  edzője
MTI Fotó: Illyés Tibor

Az Újpest legutóbb október 21-én győzött a bajnokságban, azóta 1 döntetlen mellett 7-szer (!) kikapott Nebojsa Vignjevics csapata. Február 6-án, kedden a Debrecen vendégszerepel a Szusza Ferenc Stadionban.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: Facebook/MTK Budapest

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Abiondi
2024. február 05. 19:29
Pár év tisztítótűz az Újpestre is ráférne az NB2-ben! Ha kiesnének, talán még olcsobban is megszabadulna tőlük a belga!
zsellér péter
2024. február 05. 15:24
jelenleg ott tartunk, hogy a Megyeri Úton, a játékos kifutó feletti Újpest felirat egyik üvegbetűje féléve törött és senki se csinál semmit Bár a stadion nem az Újpest FC.hez tartozik jogilag , azért ez mindent elmond sajnos a hozzáállásról. A jégkorong pálya infrastruktúrája évről évre szépül , az az UTE tulajdona.
oberennsinnen49
2024. február 05. 14:41
" A Mol az ország egyik legnagyobb cége, így visszatalálhatunk a régi útra, ismét olyan sikereink lehetnek, mint a 70-es és a 90-es években”" Hiába a MOL az ország egyik legnagyobb cége, ez még nem garancia semmire. Az már biztatóbb lenne, ha Hernádi, a MOL fejvadászt fogadna, legalább kettőt, hármat, egymástól függetlenül: megtalálni a FEJLESZTÉSI IGAZGATÓI posztra a megfelelő embert, aki 6-tól 36 éves korig képes megszervezni a játékosok mentális, motivációs, életvezetési építését, az életkornak megfelelően, hiteles önazonos munkamorál biztosítását, nemzetközileg mérhető szinten. Emellett marketing, pr, közösségi aktivitás, kommunikáció, ezek is kulcsposztok. És akkor a szakmai edzői munkáról, személyről még nem is beszéltünk (erre nincs rálátásom, de egy bizonyított, 40 körüli dán szakemberre gondolok. A megújulásának alapköve, a legendát beépíteni a pr-be. A még élő nagyokat véleményezési joggal felruházni. Újpesti Dózsa Torna Egylet.
Jamie007
2024. február 05. 14:16
Boborján gyönyörűen néz ki a 2 számmal nagyobb ingben és a Csatkai Búcsú ihlette nyakkendőben..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!