Csak a szokásos: a Fradi simán verte a lila-fehéreket! Ferencváros–Újpest FC: 3–0

2023. október 29. 17:51

Bár a Fradi egy fárasztó kupamérkőzés után fogadta a jó formában lévő Újpestet, nem borult a papírforma: a zöld-fehérek második félidei és meggyőzőbb játékukkal magabiztosan verték a riválist.

2023. október 29. 17:51
PESIC, Aleksandar
Vámos Tamás
Vámos Tamás

KÖSZÖNJÜK, HOGY A MANDINER.HU-N KÖVETTÉK A MÉRKŐZÉST!

VÉGET ÉRT A DERBI!

90+3. perc

A csereként beállt Gojak szabadrúgásból ível be, az előre húzódó Samy Mmaee lő, Mack fejéről a felső kapufára pattan, majd az újpesti védők valahogy tisztáznak. A mérkőzés utolsó eseménye egy VAR-vizsgálat, mely után nem változik a végeredmény. A Ferencváros sorozatban tizennegyedszer is legyőzi a lila-fehéreket, és visszaszerezte a helyét a tabella élén.

Négy perc lesz a hosszabbítás!

85. perc

A csereként beállt Ganea gyengécske lövését öleli maghoz Varga Ádám.

78. perc

Lendületben marad a Fradi! Zachariassen cselezget a tizenhatosnál, ám a beadását lábbal hárítja Banai.

Mohammed ABU FANI
Abu Fani ismét a Fradi nyerőembere volt! Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

73. perc

Eldőlt a mérkőzés! Owusu simán lefutja a frissen beállt Kastratit, a beadást követően Pesics elől még kiüti a labdát Banai, de érkezik Abu Fani, aki könnyedén lő az üresen hagyott kapuba. Ferencváros – Újpest FC 3-0!  

69. perc

Újabb Fradi-gól! Abu Fani szögletét Myenty Abena olyan természetes egyszerűséggel fejeli az Újpest kapujába, mintha minden meccsen ez lenne a dolga. Pedig ez csupán az első találata zöld-fehérben. Ferencváros – Újpest 2-0! 

64. perc

Onovo hibája után Marquinhos kerül helyzetbe, de üggyel-bajjal hárítanak az újpestiek. Sőt, az ellentámadás során Ambrose minden szembejövőt kicselez, végül Abena becsúszva szereli. Mindeközben a labda a suriname-i légiós kezét is éri, de ezért nem jár tizenegyes.

62. perc

A megsérülő Tamás Krisztián helyett Lirim Kastrati az Újpestben.

57. perc

Egy villámgyors hazai kontra után Pesics – Owusu a labda útja, a ghánai beadását Zachariassen kapja, aki elszórakozza a lehetőséget.

56. perc

Újra Wingo alszik el, Csoboth ismét éber, de éles szögből az oldalhálóba lő. Ezt már Sztankovics sem bírja, kihívja magához az amerikai hátvédet, és hosszasan magyaráz neki.

53. perc

Hall kap sárga lapot, miután hátulról fellöki a frissen beállt Marquinhost. A szabadrúgást Abu Fani tűzi rá, Banai előre vetődve hárít.

51. perc

Újabb újpesti lehetőség: Kiss Tamás begurítását Ambrose alig lövi a jobb kapufa mellé!

50. perc

Ismét hibázik a Fradi-védelem, ismét Csoboth szerez labdát. A passz Onovóé, akinek 18 méteres lövését biztosan öleli magához Varga. 

47. perc

Wingo számít ki rosszul egy előre ívelést, Csoboth egyedül robog a Fradi kapuja felé, de végül eltotojázza a helyzetet. De a VAR vizsgálódik: Abena vajon felrúgta-e fürge lábú újpestit? A döntés: nem!

46. perc

A megsérülő Botka Endre helyett Cristian Ramírez, míg Lisztes Krisztián helyett Marquinhos a Fradiban. A mérkőzés egy hosszabb tűzijáték miatt ismét egy kis késéssel folytatódik.

SZÜNET UTÁN

45+9. perc

Tajti szöglete még belefér. A beívelés után Ambrose lövésébe önfeláldozóan dobja bele magát Wingo, még egy beívelés jöhet, ezt is megússza a Fradi, Karakó pedig lefújja az első játékrészt.

45+7. perc

Botka Endre ül le sérülés miatt a gyepre. Rövid ápolás után visszatér. Egyelőre.

45+5. perc

Pauljevics begurítását követően Csoboth közeli lövését védi bravúrral Varga Ádám. Eddig ő a Fradi legjobbja!

Nem kevesebb, mint 8 perc lesz a hosszabbítás!

45. perc

Pesics passzol a tizenhatoson belül Liszteshez, aki bátran kapura tör, Banai azonban jól zárja a szöget. A sarokrúgásból nem lesz semmi. 

40. perc

Koszanovics beadása után Botka lábáról vágódik szögletre a labda, Tajti szöglete után az Újpest kisebb tűzijátékot rendez, végül Hall lövését védi óriási bravúrral Varga Ádám!

VARGA Ádám
Varga Ádám remekül helyettesítette Dibusz Dénest Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

35. perc

Wingo veszélyes beadása után Zachariassen nagy helyzetben saját csapattársára, Owusu hátára fejeli a labdát. Az újpesti védők fellélegezhettek...

28. perc

Az egész újpesti térfelet végig nyargaló Makreckis – miután lefutotta Csobothot és Tajtit is – passza után Owusu ugyan nem éri el a labdát, ám Tamás Krisztián balszerencsésen ér bele, amely éppen így lesz jó Alekszandar Pesicsnek, aki a tehetetlen Banai mellett a kapuba lő. Ferencváros – Újpest FC 1-0! 

26. perc

Folyamatosan az Újpest végezhet el szabadrúgást, a ferencvárosi játékosok mintha idegesek lennének. Vagy egyszerűen csak fáradtak?

21. perc 

Tajti szabadrúgása után a kifejelt labdáért startoló Lisztes veszélyesen talpal Kiss Tamás feje felé, egy sárga lapért cserébe. A 22 méteres szabadrúgást Koszanovics jól lövi kapura, a bal alsó sarok elől Varga Ádám piszkálja ki a labdát.

19. perc

Lisztes beadása után a Pesics által megzavart Banai szögletre üti a labdát, a beívelés után nem alakul ki veszélyes helyzet.

15. perc

A kiugró Csobothot egyértelműen szabálytalanul szereli Wingo, Karakó érthetetlen módon továbbot int...

14. perc

Zachariassen biciklicselei után Owusu készíti le a labdát, Makreckis lő kapura, a középre tartó labdát Banai magabiztosan fogja.

9. perc

Pesics átadása után Lisztes kerül helyzetbe, aki egy visszacsel után a védőkbe lő.

6. perc

Füstfelhő miatt újra pihenünk kicsit.

5. perc

Samy Mmaee hosszú előre ívelését Owusu bravúrral bent tartja, ám a labda elkocog a jobb kapufa mellett.

2. perc

Lisztes Krisztián rögtön egy szabálytalansággal kezd: Pauljevics arcát találja el – igaz, teljesen vétlenül...

1. perc

A füstfelhők miatt ötperces késéssel kezdődő mérkőzést a Ferencváros kezdi.


Ami tény: a Fradi 22 mérkőzés óta veretlen az Újpest ellen, 2016 áprilisa óta egészen elképesztő mérleget produkálnak a zöld-fehérek: 17 győzelem mellett csupán öt döntetlent engedélyeztek az ősi riválisnak, ráadásul az utolsó tizenhárom csatát egyaránt megnyerték!

A mérkőzésre már hetekkel ezelőtt elfogyott az összes jegy, így a Groupama Arénában telt ház előtt futnak ki a csapatok.

A rangadót Karakó Ferenc vezeti, a két rivális az alábbi összeállításban kezd:

FTC: Varga Á. – Botka, S. Mmaee, Abena, Wingo – Makreckis, Abu Fani – Lisztes, Zachariassen, Owusu – Pesics

Újpest: Banai – Pauljevics, Koszanovics, Hall, Tamás K. – Mörschel, Onovo – Tajti, Ambrose, Kiss T. – Csoboth

Nyitókép: Alekszandar Pesics szerzett vezetést a Ferencvárosnak Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2023. október 30. 11:09
Ekeke1 22:16-Nem mentség! Hajrá Kecskemét-Paks-MTK-... s az összes olyan csapat, ahol kevesebb 4-nél a más nemzetbeliek száma!
ekeke1
2023. október 29. 22:30
Azért A meccs kezdetén a molinó,azon kívül hogy vicces volt, elgondolkodtató is lehetne némelyeknek. Mert 25 évig egyszer sem nyerni egy nyamvadt bajnokságot (sem),azt nem lehet mindig másra kenni. Mint ahogy azt a bohózatot sem amit a tulajdonos belga Roderick Duchatelet majdnem egy évtizede előad, senki nem kényszerítette az újpestieket hogy csődbe vigyék a klubot,majd eladják azt neki,a "megmentonek"
ekeke1
2023. október 29. 22:16
zakar zoltán béla A két kezdő csapatban 8 magyar a pályán. A 2 edző szerb.." Na és? Tessék összeszámolni hány spanyol volt a tegnap győztes Reál Madridban..Az edző olasz. Pedig a spanyoloknak van utánpótlásuk. De ma már így megy,a Bayern München csapatában az angol Kane rugdossa a gólokat,a Realban az angol Bellingham,a Manchester City-ben a norvég Haaland.
nempolitizalok-0
2023. október 29. 21:29
Baranyi rosszul van, borogatni kell. Az Újpestnek drukkolt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!