Újabb ország csapata talál menedéket hazánkban

2024. február 01. 22:38

A számukra szép emlékű Budapesten játsszák le az Eb-pótselejtezőjüket. Vendégként nyáron már jól érezték magukat, szurkolóik is velük tarthatnak.

2024. február 01. 22:38
null

A magyar labdarúgó-válogatott már páholyból figyeli, hogyan alakulnak a márciusi Európa-bajnoki pótselejtezők. Marco Rossi csapata veretlenül, csoportelsőként jutott ki, egyenes ágon legutóbb 1985-ben kvalifikált világversenyre Magyarország. A 24 csapatos nyári kontinensviadalra 21 biztosította a helyét, 12 nemzet még reménykedhet, harcolhat az utolsó 3 helyért.

A harc, mármint az izraeli háború beleszól a sportba is. A Közel-keleti ország válogatottja a B csoport elődöntőjében hiába lesz pályaválasztó, biztonsági okokból mégsem játszhat hazai környezetben.

 A világranglista 75. helyezettje Budapestet választotta ideiglenes otthonául: Izrael az újpesti Szusza Ferenc Stadionban fogadja Izlandot március 21-én.

 A másik ágon Bosznia-Hercegovina – az Izraelhez hasonlóan háború sújtotta – Ukrajnával játszik. A négyesből kijutó csapat a németországi Eb-n az E csoportba kerül Belgium, Szlovákia és Románia mellé.

Érdekesség, hogy Izrael az ismert okokból már-már „hazajár” Magyarországra. Novemberben Felcsúton fogadták Zahaviék a végül előttük egyenes ágon továbblépő Romániát (1-2) és a mieink egyik leendő ellenfelét, Svájcot (1-1). Korábban, júniusban pedig vendégként győztek 2-1-re Fehéroroszország ellen éppen az újpesti pályán. 

S ha ez nem lenne elég jó előjel a számukra, márciusi riválisuk, Izland abban a tudatban érkezik Budapestre, hogy itt veszítette el a legutóbbi Európa-bajnoki pótselejtezős csoportdöntőjét. 2020-ban a koronavírus-járvány miatt zárt kapus Puskás Arénában nagy fordítással 2-1-re győztek, s váltották meg a helyüket a részben hazai viadalra Szoboszlai Dominikék.

Mohammed Abu Fani személyében az izraeli válogatottban egy ismerős játékos is pályára léphet. A Ferencváros 25 éves középpályása 21-szer szerepelt eddig hazája nemzeti együttesében. Tavaly hétszer kapott játéklehetőséget, ám mindössze kétszer a kezdőcsapatban.

ABU FANI, Mohammed
Budapest, 2023. október 29. Mohammed Abu Fani, a Ferencvárosi TC játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 11. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Újpest FC mérkőzés után a Groupama Arénában 2023. október 29-én. Ferencváros-Újpest 3-0
MTI/Koszticsák Szilárd

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: MTI/Illyés Tibor

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyzoltan-2
2024. február 04. 07:46
Bár már megelőztek, mégsem megyek el a kritikus mondat mellett: -Érdekesség, hogy Izrael az ismert okokból már-már „hazajár” Magyarországra.- Értjük! Betű szerint a valósággal szembesülhetünk! Több mint száz éve, a zsidóság Magyarországot nyíltan kijelölte az új zsidó hazának! "Testvérek! Hittestvérek! Az egész földkerekségen nincs egyetlen darab föld sem, amelyet könnyebben leigázhatnánk, mint Galíciát és Magyarországot. E két országnak mindenképpen a miénknek kell lennie, mert számunkra ott a legkedvezőbbek a körülmények. Ti, zsidó testvérek, fáradozzatok minden erőtökkel azon, hogy mindkét országot teljesen birtokotokba vehessétek, fáradozzatok, hogy minden keresztényt elűzzetek és teljesen úrrá legyetek. Törekedjetek, hogy mindent, amit ott még a keresztények birtokolnak, teljesen a kezetekbe vegyetek." stb. stb. A következetes megvalósítás megtörtént, az, hogy ez sokba került a magyarságnak, mit se számít... -a magyarság nem tényező..!
alenka
2024. február 02. 16:27
Csupán Magyarországon létezik megfelelő focipálya a cionáciknak???
oberennsinnen49
2024. február 02. 07:11
Mit kellene tenni? Egységes modell alapján - az MLSZ-nek úgy kell dolgoznia, mintha a teljes magyar futball egyetlen klub lenne - a kornak megfelelő szakmai, (fizikai, mentális, motivációs felkészítés) vezetési, irányítási, marketing, szponzorációs, egészségügyi, életvezetési stb., azaz a teljes fejlesztési spektrumot átfogó, országos működési módszertan leírására van szükség, MEGYE 3-TÓL NB I-ig.... Aztán ennek a módszertannak a működtetését, mindenkire rábízni, hogyan sáfárkodik vele, és ja! - minden klubnak egységesen az alappénzeket, a nézőszám függő plusz kifizetésekről a kluboknak kell megállapodni. Teljes rendszermegújítás. Az nem megy, hogy egyetlen klub lenyúlja - idegen tollakra elköltve - a rendelkezésre álló források 70-80%-át, cserébe tapsoljuk meg, ha "Laidouni megy a VB-re"! Miközben ennek a klubnak minden bajnoki címe az utóbbi években 1-1 szög a magyar futball koporsójába. Bírók? Bede Ferencet az élre, de teljes csere minden vonalon. Megtévesztés: LEGYEN VÉGRE VÉGE
oberennsinnen49
2024. február 02. 07:03
Minden elismerés Marco Rossinak, de valóban! Egyvalamiért neheztelek csak rá, működése, nagyszerű munkája elfedi azt a hanyag, alacsony szervezettségű színjátékot, ami a magyar labdarúgásban folyik. Olyan, hogy egy országban állami/adófizetői pénzeket osztogatnak felelősség, elszámoltatás, ár-érték arány elemzés stb, azaz ELLENŐRZÉS nélkül, - a világon nincs. ÚJPEST FC–SOROKSÁR SC (NB II) 1–2 (1–1) Gólszerző: Mörschel (27.), ill. Dobos (25.), Varga (48.) Mint 1958 óta Újpest-szurkoló, , ha már A-t mondtam, legyen B is: Újpesti Dózsa Torna Egylet. Végre rá kellene már erre jönni Újpesten, mert ez a 35 éves kínlódás csakis az NB II-be vezet... A fél Európát végigverő lilák patinájára - gyorsaság, szellemesség, jó kedv - alapozva kell építeni, döntően, 90%-ban! fiatal magyarokkal... A válogatott? Hajrá! De mi jön Rossi után? A magyar U-válogatottak éves mérlege 16-21 évesekig, kb. 20 meccs, 2 győzelem, 4 döntetlen, 14 vereség, 7: 27-es negatív gólkülönbség. Ez a jövő.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!