Újabb magyar tehetség hívta fel magára a figyelmet Marco Rossinál

2024. február 05. 22:48

Michael Okeke a hétvégén gólt rúgott és a Manchester City U18-as labdarúgócsapatával bejutott a korosztályos Premier League-kupa elődöntőjébe.

2024. február 05. 22:48

Tavaly nyáron kapott profi szerződést az angol Manchester City-nél Michael Okeke. Idehaza egyelőre nagyon keveset tudunk róla, talán a neve miatt is, de a fiatal futballista jó úton halad a minél nagyobb ismertség felé. Okeke nigériai apa és magyar anya gyerekeként 2005. október 16-án Manchesterben született, a középpályás tízévesen került a Bolton Wandererstől a City akadémiájára, az előző idényben pedig U18-as bajnoki címet szerzett az együttessel. Az U21-es magyar válogatott játékos tavaly novemberben első alkalommal kapott meghívót Gera Zoltán szövetségi edzőtől az Eb-selejtezőkre. 

A 18 éves, középpályásként és jobb oldali védőként is bevethető Okeke tavalyelőtt ősszel három alkalommal lépett pályára a magyar U18-as, 2023-ban ötször az U19-es válogatottban.

„Remek lehetőség és kihívás, hogy csatlakozhattam az U21-es válogatotthoz az Eb-selejtezőkre, mindkét novemberi mérkőzésen pozitív eredményre van szükségünk, ha tovább akarunk jutni a csoportból” – nyilatkozta Okeke ősszel az M4 Sportnak. Akkor elárulta, még nem beszélt Marco Rossival, de nagyon boldog lenne, ha egyszer pályára léphetne a Puskás Arénában, azaz bemutatkozhatna a felnőtt magyar válogatottban is. Ez az egyik fő célja.

Erre egyre nagyobb esélye lesz, ha úgy játszik, mint a hétvégén. A City U18-as csapatában vasárnap jobbhátvédet kellett pályára lépnie a West Ham United ellen. A magyar focista olyannyira nem jött zavarba, hogy a 7. percben vezetést szerzett a csapatának, egy lecsurgó labdát lőtt a bal alsó sarokba – írta a Magyar Nemzet. Hamarosan kettőre nőtt az előny, a vendégek a mérkőzés hajrájában csak szépíteni tudtak. Ezzel a 2–1-es győzelemmel a Manchester City bejutott a Premier League-kupa legjobb négy csapata közé, Michael Okeke végigjátszotta a találkozót. A kékek a következő meccsüket vasárnap játsszák a Wolverhampton Wanderers ellen, remélhetőleg megint a magyar fiúval a kezdőben.

A közelmúltban a Mandiner összegyűjtötte, kik azok a tehetséges fiatal futballisták, akik a jövő magyar válogatottjának fontos tagjai lehetnek. Pár év, s ha nem jön közbe semmi, akkor Okeke mellett ifjabb Lisztes Krisztián, Hegyi Krisztián, Yakobishvili Antal, Yakobishvili Áron és Vancsa Zalán is sok örömet okozhat a nemzeti csapat szurkolóinak.

Fotó: Manchester City Facebook

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2024. február 06. 14:40
Jó lesz ez. Reméljük egyre jobb és jobb. A bőrszín engem sem érdekel, küzdjön a csapatért, a mezért és Magyarországért, mi pedig ott leszünk mögötte minden meccsén és nagyon hangosan fogjuk bíztatni! Hajrá Magyarok!
Rodolfo
2024. február 06. 09:14
Annyira magyar ez muki, amennyire az anyja engedte ott, a nigériai Manchesterben. Még a neve se magyar.
Mocca08
2024. február 06. 08:47
Undorító szarháziak vagytok mind akik itt niggereztek. Édes mindegy milyen a bőrszíne, ha magyar színekben játszik és a mi himnuszunk énekli, igenis van helye a csapatban. És magasról szarok a diszlájkokra, ez nem a Mandi színvvonala ami itt megy, és ha igen, akkor kurvára át kéne értékelni a dolgokat fiúk.
Novicsok-5
2024. február 06. 08:25
Akár a német válogatott. Egy német sincs benne. Lehet ősmagyar Afrikából.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!