Gera Zoltán kézlenyomatával bővül a Magyar sportcsillagok fala

2023. április 23. 22:24

A futballista mellett raliversenyzők és olimpiai bajnokok ereklyéivel fog bővülni a Testnevelési és Sporttudományi Egyetem gyűjteménye.

2023. április 23. 22:24
null

Egy évvel ezelőtt, 2022. május 6-án avatták fel a 2015-ös tűzvészben megsemmisült Magyar sportcsillagok falát – írta a Magyar Nemzet. A lap beszámolója szerint május 3-án, szerdán újabb kézlenyomatokkal bővül a fal:

  • Gera Zoltán labdarúgóéval,
  • Bunkoczi László és Szalay Balázs raliversenyzőjével,
  • Gyulay Zsolt kétszeres olimpiai bajnok kajakozóéval
  • és Szilágyi Áron háromszoros olimpiai bajnok vívóéval.

Gera Zoltán és Bunkoczi László más irányú elfoglaltságuk miatt nem tudnak ott lenni a május 3-i eseményen, így e két neves sportoló kézlenyomatát most kellett formába önteni.

„Nem nyertem világbajnokságot, mint a legtöbb név, amit itt látok. A legtöbb kézlenyomat kiválóságai olimpiai sportágakban nyújtottak kiemelkedő teljesítményt. Nyilván a futballban én ezt nem tudtam véghez vinni. Azt gondolom, hogy a hosszú pályafutásomat vették figyelembe. Megtisztelő, hogy ha az emberre gondolnak. Azt jelenti, hogy szó szerint valamilyen kézlenyomatot hagyott a sportban” – mondta Gera Zoltán az eseményen.

„Még mindig nem vagyok teljesen magamnál. Nem gondoltam volna, amikor elkezdtem versenyezni, hogy ez megadatik. Klasszikus értelemben olimpiai sportágak nagy bajnokai vannak itt. Tényleg, még mindig egy kicsit hitetlenkedve állok a dolog előtt” – árulta el Bunkoczi László.

Nyitókép: tf.hu

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
P. Savoiardes
2023. április 24. 09:13
Soha nem értettem ezt az amerikanizalt dicsőítés metódust. Kéz lenyomat egy focistatol? Ez minek? Inkább integráljuk be a fiatalok mindennapjaiba ezeket a sporttal örömet szerző embereket ahelyett, hogy falakra tapicskolnak. A múzeum oké de ez..ez minek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!