„Már 8-6-nál is úgy éreztem, mintha mi lennénk hátrányban” – Varga Zsolt és Zalánki Gergő is megszólalt a franciák elleni vereség után

2024. február 13. 21:50

A magyar vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya szerint ameddig volt erő a csapatban, addig nem tudtak velünk mit kezdeni a franciák, de a végén ez már nem volt meg a csapatban.

2024. február 13. 21:50
Zágráb, 2024. január 14.
Varga Zsolt, a magyar válogatott szövetségi kapitánya a férfi vízilabda Európa-bajnokság elődöntőjében játszott Magyarország - Horvátország mérkőzésen a zágrábi Mladost uszodában 2024. január 14-én. A ho

A magyar vízilabda válogatott mentálisan nem tudott a franciák felé kerekedni – erre utalt az elveszített világbajnoki negyeddöntő-mérkőzést követően az M4 sport riporterének nyilatkozó Varga Zsolt szövetségi kapitány. „Nagyon jól indult ez a mérkőzés, de miközben a franciák jöttek és mindig találtak egy gólt a második félidőben, nekünk elment a magabiztosságunk támadásban. Volt például egy kihagyott ötméteres – nem azért, hogy valakire rátegyem a felelősséget, de helyzetek kimaradtak, és 

már 8-6-nál is úgy éreztem, – és ezért kértem időt – mintha mi lennénk hátrányban. 

Megváltozott a meccs belső hangulata. Utána még tudtunk egy gólt lőni, de valahogy a végére nem volt meg az az áttörő akarat, ami az elején még igen. Elbizonytalanítottak minket a bekapott gólok, és elöl pedig nagyon rákényszerítettek a hat hat elleni játékra. Nem tudtuk beadni a labdát, jó bezónáztak, nehezebben találtuk meg a lövéseket” – fogalmazott. 

Vissza kell nézni a mérkőzést

Varga Zsolt szerint vissza kell nézniük a mérkőzést, hogy milyen hibái voltak a csapatnak a meccsen. Úgy érzi, hogy 

ameddig volt erő a magyar csapatban, a franciák nem tudtak velük mit kezdeni, 

de ahogy egyre messzebb kerültek a mieink a kaputól, abban a pillanatban támadtak, és a végén is talán csak egy méteren, vagy egy mozdulaton múlott a góljuk. Ezt volt a jellemző az utolsó két negyedben – mondta. 

Egyetértett riporter felvetésével, miszerint a csapat nagy része „nincs meccsben”, hiszen másfél hónap alapozásból érkeztek, és ez volt a második komoly meccsük. A szövetségi kapitány úgy tervezte, hogy a tornán meccsről-meccsre játékba lendül az együttes, de ez nem sikerült. Tavaly a világkupán kaptak egy hasonló pofont, de egy világbajnokságon ez súlyosabb eredmény, így le kell vonni a megfelelő következtetéseket – vélte. 

Zalánki Gergő: Ez óriási hiba volt!

A világbajnok vízilabda-válogatott (és egyben a világ) egyik legjobb játékosa szerint az elején meg tudta mutatni a magyar válogatott, hogy jobb, de 8-4-nél kicsit túlzottan megnyugodott a csapat, elhitték, hogy ez a meccs már megvan. Hozzátette, szerinte a franciák szerencsés gólokat szereztek, de ez minden meccsben benne van.

 Zalánki Gergő szerint ez a vereség egy óriási hiba volt, és csak maguknak köszönhetik, hogy ez így alaklut.

Kiemelte, hogy tanulni kell a mérkőzésből, és a tanulság az, hogy egy francia csapat ellen is lehet veszíteni nem megfelelő játékkal. 

A mérkőzés tudósítását itt olvashatják el.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 80 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Medici
2024. február 14. 06:51
Erre a hétre bőven kijut: női kosárlabda 22 pont fórról vereség, most ez a hatalmas betli.
pollip
2024. február 14. 05:33
Az első félidőben akkor lőttünk gólt, amikor akartunk. Távolról, centerből. Különösen a távoli lövéseink voltak nagyon jók. Vezettünk 7:3-ra. A negyedik negyedben szinte nem is lőttünk kapura...... Mindenki tudta, hogy az utolsó 28 másodpercben ki fog lőni a kapunkra.......mégsem sikerült kivédekezni. Érthetetlen az egész..........
hatvanas
2024. február 14. 01:01
Ezt a tanulságot egy ötéves gyerek is le tudja vonni anélkül, hogy ezért medencébe ugrana.
Ronon
2024. február 14. 00:10
atyaég de nagy szégyen..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!