Kedden este rendezik az év első Fradi–MTK meccsét. Bekavarhatnak a kék-fehérek?

2024. február 05. 20:03

Ilyen fontos régen volt a zöld-fehéreknek az örökrangadó. A Ferencváros labdarúgócsapata egy pont hátrányban áll a második helyen a listavezető Paks mögött az NB I-ben.

2024. február 05. 20:03
FERENCVÁROSI TC

Az MTK–Ferencváros örökrangadónál csak az Fradi–Újpest derbi számlál több mérkőzést (238). A kék-fehérek és a zöld-fehérek eddig 219 alkalommal találkoztak egymással. Az első mérkőzést 1903. március 1-jén játszották. Akkor a második fordulóban találkozott egymással a két fővárosi együttes, s ekkor még aligha gondolta bárki is, hogy az örökrangadók sora indul útjára. Azt a meccset az FTC nyerte 3–1-re.

A két szomszédos került összecsapásának első gólját a ferencvárosi Braun szerezte: „Ferenczvárosnak végre sikerül kibontakozni és csatárai a hatalmukba kerített labdával gyors iramban a Testgyakorlók kapujához rohannak, hol Braun a jobb oldalról, magas ívben lövi, a rosszul védő kapus kezei felett, a labdát a hálóba” – írta a Sport-Világ a múlt század elején a futballmeccsről.

A két klub 50. mérkőzését 1930. április 20-án rendezték, és a Ferencváros 3–3-at játszott a Hungária FC-vel. A századikra 1958. augusztus 31-én került sor, azt már MTK nyerte meg 1–0-ra Kovács Imre góljával. Ahogy a 150-et is 1985. március 24-én, Boda Imre talált a Fradi kapujába. A 200. örökrangadó után a zöld-fehér szurkolók ünnepelhettek, csapatuk 3–1-re verte a nagy riválist 2011. április 24-én. Ősszel nagyon csúnya vereségbe szaladt bele az MTK hazai pályán. Az NB I 8. fordulójában a Ferencváros lemosta a pályáról az újoncot, 6–1-re nyert idegenben.

A két csapat 219 bajnokijából 89-szer a Fradi győzött, 54 lett döntetlen, és 76-ot nyert meg az MTK, a gólkülönbség 348-327 a zöld-fehérek javára.

Kedden este, az NB I 19. fordulójában az Üllői úton találkozik (20 óra) a két csapat. A bajnoki címvédő legutóbb Kisvárdán nyert 3–1-re magabiztos játékkal, míg az MTK – szintén nagyon simán – 3–0-ra győzött a szétesett Újpest ellen. Összességében azért kijelenthetjük, hogy a találkozó esélyese – akár csak ősszel – a Fradi. A találkozó előtt a Ferencváros vezetőedzője, Dejan Sztankovics beszélt várakozásairól.

„A februári meccsdömping megerőltető lesz, de készen állunk. Maiga, Szevikjan és Kodro személyében új, de hatalmas tapasztalattal rendelkező játékosok csatlakoztak a kerethez. Hamar felvették a csapaton belüli ritmust. Nagyon egységes közösség vagyunk, mondhatni, család. Mindenki hozzáteszi a magáét, keményen dolgozunk, de élvezzük is a játékot. A Magyar Kupa, az Európa Konferencia-liga és a bajnokság is ugyanolyan fontos számunkra. Célunk, hogy versenyben legyünk a végsőkig. Csak ez a versenyszellem illik a klub mentalitásához” – mondta a szerb edző a Fradi.hu-n.

A Ferencvárosnak nagyon kellene most a győzelem, mert egy pont hátrányban áll a második helyen a listavezető Paks mögött az NB I-ben. Ha bekavarnak az amúgy jó formában lévő kék-fehérek, akkor akár még nagyobb hátrányba kerülhet a bajnoki címvédő.

Fotó forrása: MTI/Illyés Tibor 

Ezt is ajánljuk a témában

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bodrigyuri
2024. február 05. 21:03
A pedocsávó bűntársának a kegyelmi kérvénye kati előtt átment jucus kezén és nem akadályozta meg.
proctor
2024. február 05. 20:55
Szégyen ez a magyarnak mondott szerb dagadt zöldséges vezette csapatnak mondott képződmény. FTC: Dibusz - Makreckis, Wingo, Aaneba, Ramírez - Maiga, Loncar (Kodro, 72.), Abu Fani (Katona, 78.) - Marquinhos (Tóth A., 92.), Pesics (Varga B., 78.), Zachariassen (Szevikjan, 92.) Vezetőedző: Dejan Sztankovics Friss :) Elhalasztották a jövő hétvégére kiírt Ferencváros–Diósgyőri VTK mérkőzést a labdarúgó OTP Bank Liga 21. fordulójából.
Sztrovacsek
2024. február 05. 20:34 Szerkesztve
Borzasztó izgalmak lesznek. vagy mégsem? Tegnap véletlenül úgy alakult a napom, hogy jobb híján bele-bele néztem a Mezőkövesd - Kecskemét mérkőzésbe. (0:3) Ami elsőre feltűnt, az a szinte teljesen üres mezőkövesdi stadion nézőtere. Gondoltam csak megnézem már hány néző volt kíváncsi a meccsre, mert a Tv-kamerák csalhatnak ugye, hiszen nem minden oldalt mutattak. Nos ha valaki megtalálja ezt az adatot, szívesen veszem a tájékoztatást, én ugyanis sehol sem találtam. Ebből kifolyólag fölmerült a gyanú bennem hogy ezt már nem is teszik közzé a klubok, mert annyira kevés a nézőszám, hogy az már szégyen. Szóval várom a linket, ahol föl van tüntetve a meccs nézőszáma. (Régebben ezt minden meccsről közölte az nso.hu és egyéb portálok is.)
Ugandai Bubu
2024. február 05. 20:22
Afrikakorps vs. Dávid-csillagosok. Mecsoda hatalmas nemzethy izgalom lesz, szinte már tűkön ülök. Igazi gombfoci örökrangadó az MTK 500 darab szurkolójával. Vezénylő tábornok úr vajon kire fogad?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!