Felrúgta, de meg is dicsérte a fiatal magyar játékost a tréner, aki Klopp utódja lehet (VIDEÓ)

2024. február 19. 20:17

Szép Márton elmondhatja magáról, hogy egy egykori világbajnok játékos sem tudta leszerelni, és ugyanez az ember edzőként elismerte a teljesítményét.

2024. február 19. 20:17
20 December 2023, North Rhine-Westphalia, Leverkusen: Soccer: Bundesliga, Bayer Leverkusen - VfL Bochum, Matchday 16, BayArena. Leverkusen coach Xabi Alonso looks ahead to the game. Photo: Marius Becker/dpa

Újabb ifjú magyar labdarúgótehetség látszik kibontakozni, most épp a Bayer Leverkusenben – Szép Márton nyáron igazolt Székesfehérvárról a német labdarúgó-egyesülethez, amelynél korábban többször is eltöltött egy-egy hetet és két-három mérkőzést követően stabil kezdővé vált a gyógyszergyáriak U17-e együttesében. A 16 éves magyar támadó már több alkalommal is együtt edzhetett a Bayer Leverkusen felnőtt csapatával, és a baszk vezetőedző, Xabi Alonso személyesen is megdicsérte teljesítményéért – számolt be az M4 Sport. 

Ezt is ajánljuk a témában

Az ifjú tehetség minderről a köztévének így beszélt: „Az eleje persze nehéz volt, új környezet, új nyelv, új társak, új edzők, de szerintem elég gyorsan sikerült beilleszkednem a csapatba, most már fél év után azt érzem, hogy teljes értékű csapattagnak számítok, a ritmust is elég hamar sikerült felvennem”. Az elején be kellett verekednie magát a kezdőcsapatba. 

Arról, hogy ez miért és hogyan sikerült neki, azt mondja 

„Többet dolgoztam, mint a többiek, előbb érkeztem és tovább maradtam, gyakoroltam,

 a második-harmadik meccs után stabil kezdő lettem az U17-es bajnokságban. Jól is játszottam, az edzőm meg volt velem elégedve”. (Valahonnan ismerős ez a mentalitás.) A sok edzés pedig meghozta az eredményt, hiszen már a Bayer Leverkusen U19-es együttesében is pályára léphetett, ami igazán komoly elismerése Szép Márton munkájának. 

Ezt is ajánljuk a témában

A legnagyobb elismerést azonban mégis a világ- és Európa-bajnok Bl-győztes játékosból lett spanyol edző, Xabi Alonso dicsérete jelentette. „Két-három alkalom volt, amikor egy hetet eltölthettem a felnőtt kerettel. Nagy dolog volt számomra ilyen nagy nevekkel edzeni, Xabi Alonso tartotta az edzést, ez is hatalmas dolog volt, kezet fogni, kommunikálni vele. Olyan is történt, hogy edzés után odajött hozzám és megdicsért, hogy jól dolgoztam, de olyan is előfordult, hogy a folyosón leszólított és pár szót beszélgettünk” – idézte fel Szép Márton. 

De nem csak dicséretet, hanem egy rúgást is kapott Xabi Alonsótól a fiatal játékos – igaz, ez a pályán történt, és biztosan nem direkt volt. 

Tavaly szeptemberben egy edzésen a tréner is beállt a labdarúgók közé játszani, és mivel a magyar játékossal ellenfelek voltak, megpróbálta elvenni tőle a labdát, mégpedig egy becsúszással, de nem sikerült. Íme az eset videón:

 A spanyol edző mentségére legyen mondva, hogy már 42 éves, és visszavonult a profi labdarúgástól, és persze biztosan a labdára ment. 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép:

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
oberennsinnen49
2024. február 20. 06:37
A bulváros rész, az jön át a mandineren. A lényeg - magyar "szakújságírás" szerint: NEM. Akkor, a lényeg: "„Többet dolgoztam, mint a többiek, előbb érkeztem és tovább maradtam, gyakoroltam, a második-harmadik meccs után stabil kezdő lettem az U17-es bajnokságban. Jól is játszottam, az edzőm meg volt velem elégedve” – mondta a 16 éves futballista, akire centerként és támadó középpályásként is számítanak." "Szép Márton elmondta, a magyar viszonyokhoz képest szerinte az a legnagyobb különbség, hogy kiegyensúlyozott a mezőny, „nincs tuti meccs”, és az utánpótlásban is tíz edzővel dolgoznak edzéseken, sőt, egyéni tréningeken minden játékosra jut egy edző. Úgy érzi, leginkább gondolkodásban és az első labdaérintésben fejlődött. „Itt sokkal kevesebb időm van, mint Magyarországon volt, itt kapok egy labdát és egyből dönteni kell, talán ebben a kettőben fejlődtem leginkább.”"
akkor ki
2024. február 19. 21:14
Nagyon büszke vagyok, hogy sok tehetségünk van kibontakozóban. Köszönet Orbán Viktor Miniszterelnök Úrnak, hogy feltámasztotta a magyar focit! A baloldal meg kapja be!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!