Bejött a papírforma: Nebojsa Vignjevics kirúgása után újra Mészöly Géza az Újpest FC vezetőedzője!

2024. február 08. 20:11

Az 57 éves szakember harmadszor irányíthatja a lila-fehér együttest.

2024. február 08. 20:11
MÉSZÖLY Géza; KABÁT Péter
Vámos Tamás

Nem volt meglepetés: miután a héten bejelentették, hogy a belga Roderick Duchatelet-től a MOL-csoport egyik leányvállalata megvásárolta az Újpest FC többségi tulajdonát, csak idő kérdése volt, hogy a minden idők egyik legsikertelenebb szériáját (9 meccs, 1 pont), produkáló vezetőedzőtől, Nebojsa Vignjevicstől mikor köszönnek el.

Miután ez csütörtök délelőtt megtörtént, az Újpest FC be is jelentette az utódot: az a 

Mészöly Géza irányítja a lila-fehéreket, aki immár harmadszor tér vissza a Megyeri útra. 

Először éppen 20 éve, 2004 februárjában lett az Újpest FC vezetőedzője, és az idény végén csupán egyetlen ponttal maradtak le az aranyérmes Ferencváros mögött. A következő szezonban ezúttal a dobogóról csúszott le éppen a negyedik kerületi együttes: a bajnok Debrecen mögött a Ferencváros és az MTK Budapest egyaránt 56 pontot gyűjtött, míg a lila-fehérek 55 egységet.

Mészöly Géza második visszatérésére 2010-ben került sor és az idény végén a 6. helyre kormányozta az Újpestet.

PEROSEVIC, Antonio; SIMON Krisztián
A lilák csapatkapitánya, Simon Krisztián lehet Mészöly Géza meghosszabbított keze a pályán Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A Megyeri úton (is) nagy népszerűségnek örvendő szakember a kinevezését követően a következőket nyilatkozta az Újpest FC honlapjának: 

- Fantasztikus, bizsergető és nagyon jó érzés, hogy ennyi év után újra lehetőséget kaptam. Bízom benne, hogy ezt az euforikus állapotot, amiben most én vagyok, át tudom majd adni a játékosoknak, hogy érezzék, mit is jelent az Újpestben futballozni. Mindent elkövetünk annak érdekében, hogy sikeres csapatunk legyen a hátralévő 14 fordulóban.

A célokról a következőket mondta el a szakember: 

- Stabilizálni szeretném a csapatot, azt akarjuk, hogy a játékosok felszabadultak legyenek.  Ez a keret többre hivatott, megvan benne a minőség, és képes arra, hogy győzelmeket szerezzen, és örömet okozzon a szurkolóknak. 

Minden erőmmel azon leszek, hogy minél több győzelmet szerezzünk, mert ez itt Újpest, itt csak a győzelem elfogadható.

 Mindig az adott találkozóra koncentrálunk majd, hogy apró lépésekkel haladhassunk a nagy célok felé. 

Nyitókép: Mészöly Géza vezetőedző és Kabát Péter sportkoordinátor Fotó: ujpestfc.hu  

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lazio154-2
2024. február 09. 11:25
A múlt héten belenézegettem a Masterek és a Zsórik mérkőzéseibe. Mindkettő kikapott, de én még annyi elégedett arcot nem láttam vesztes csapatoknál! Megvan a gondolat, kieshet a csapat, de mi majd elmegyünk innen! Legalább átigazolási lecsorgónk is lesz. Ez a szerencséje az Újpestnek Már a kivonulásuknál látszik, többen teljesen alkalmatlanok sportolásra. A jelenlegi állománynál mindegy ki az Újpest edzője, olyanok, mint a széntartalom nélküli vas. A legjobb kovács se tudná megedzeni őket! Géza is azért vállalta, mert mostani csapatánál Fővárosi Vízművek is rosszul áll a szénája a csapatának.
Abiondi
2024. február 09. 01:05
A tolmácsot is kirúgták??? És a Géjza tud majd magyarul nyilatkozni az M4sportnak!!!!🤣🤣🤣
galancza-2
2024. február 08. 21:06
gézafijam éppenolyan futballgyilkos kretén mint az összes hazai szaki sokévtizede minden osztályban, minden korosztálynál, gézafijam sem fogja soha előre vinni a focinkat. ő is benne volt a sokévtizedes bundákban,mixekben.És fanatikusan kussol ezekről. gézafijamat a horvát 3-ban is kiröhögnék,ahogy az összes hazai szakit is. Éljen Marco Rossi, Bernd Storck, Andreas Möller, Lothar Matthaus, Paolo Sousa, Rebrov,Csercsaszov, Sztankovics! hajrá Magyarország! Hajrá Magyarok! Hajrá Fidesz! Éljen OV!
lefty67
2024. február 08. 20:35
Géza nem egy Mourinho, de hihetetlenül pozitív pali! Bent kell maradni, aztán lehet hosszabb távra gondolkodni. A magyar játékosok után nyavalygóknak üzenem, a használhatók nagy része foglalt, drága, megbízhatatlan primadonna!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!