Rossi őszinte pillanata: elárulta, mi hiányzik Szoboszlaiból!

2024. január 25. 17:44

A magyar szövetségi kapitány az olasz sajtónak adott exkluzív interjút.

2024. január 25. 17:44
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya interjút ad a Mandinernek

Marco Rossi zsinórban a második kontinensviadalra vezette ki a magyar labdarúgó-válogatottat, így az olasz sajtót kiemelten foglalkoztatja, hogy ő lesz az egyike a nyári Eb-n részt vevő négy olasz szövetségi kapitánynak (Francesco Calzona a szlovákokat, Luciano Spalletti az olaszokat, Vincenzo Montella a törököket, míg Rossi a magyarokat vezeti csatába). Rossi 2012. júniusában költözött Magyarországra, miután a fővárosi Honvéd edzője lett – írja a Diretta.it honlap. Az interjúból az is kiderül, hogy nemzeti csapatunk márciusban felkészülési mérkőzésen fogadja a Montella által vezetett törököket.

„Őszintén szólva, arról álmodom, hogy elkerülöm az Eb-n Olaszországot! Ha továbbjutunk a csoportból, akkor mindenképpen szeretném elkerülni az Azzurrit, azért is, mert az utolsó elveszített meccsünk is az olaszok elleni volt” – fogalmazott Rossi.

Ami a csoportok sorsolását illeti, a kapitányunk ezúttal elégedettebb, mint legutóbb lehetett.

Ezt is ajánljuk a témában

„Ezúttal papíron egyszerűbb a dolgunk, de mindig lesznek buktatók. Németország a házigazda, és lesz ideje felkészülni erre a tornára, ráadásul Julian Nagelsmann személyében kiváló edzője van. Svájc mindig jól játszik a nagy eseményeken, szilárd gerince építik a csapatukat, Skócia pedig nagy meglepetés lehet. Olyan erős játékosaik vannak, mint McTominay és Robertson” – erősítette meg Rossi.

A beszélgetés során a szövetségi kapitány a csapatkapitányról is szót ejtett, nem is mehetett el Szoboszlai Dominik mellett.

„Dominik a Liverpool és a magyar válogatott gyémántja, de mellette van 7-8 játékosunk, aki a Bundesligában játszik, és szintén magas szinten játszik.

Ennek ellenére a csapatomban senkinek, még Szoboszlainak sincs szupersztár attitűdje, sztárallűrje.

Mindannyian a csapat szolgálatában állnak, mert megértették, hogy az egyik legjobb tulajdonságunk a csapat egysége” – zárta Rossi.

Fotó: Mandiner/Ficsor Márton

Összesen 34 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kozmosz
2024. január 25. 21:14
Nem hiányzik, Guazacoalcó. De csak a tetováltat szereti.
manitowoc
2024. január 25. 19:00
Rossi: "Dominik a Liverpool és a magyar válogatott gyémántja, de mellette van 7-8 játékosunk, aki a Bundesligában játszik, és szintén magas szinten játszik." Ne mááár... Rossi, ekkorát lódítani... NINCS 7-8 (válogatott) játékosunk, aki a Bundesligában játszik. A 25 tagú válogatott keretből csak 3 (HÁROM) játékos focizik a Bundesligában, - Gulácsi (Leipzig, Bundesliga I.) - Szalai A. (Freiburg, Bundesliga I.) - Németh: (Hamburg, Bundesliga II.) Itt jegyzem meg, hogy a 25 tagú válogatott keretből csupán 4 (négy) focista játszik európai topcsapatban. Európai topcsapatok a spanyol, az angol, a német és az olasz legmagasabb osztályban vannak (na, jó, van 1 a francia I. osztályban is, a PSG).
Skageröge
2024. január 25. 18:43
Dicsérni a saját csapat jó tulajdonságait, meg Szoboszlaiéit, nem föltétlen őszintétlen, de az "őszinte pillanat" a legkevésbé sem ideillő kifejezés, sőt éktelen csalás, hisz Rossi e nyilatkozatának nincs rendkívülien vallomásos foka, és a benne foglalt tartalmat korábban is többször hangoztatta már.
zsocc44
2024. január 25. 18:30
Kedves sajtó segédmunkás! Örömmel értesítem, hogy szövegértés tantárgyból, elégtelen érdemjegyet szerzett! Könyörgöm egy írástudó, időnként nézze át ezeket az otromba ostobaságokat! Értem, hogy drága, nem könnyű manapság ilyen magasan kvalifikált szakértőt találni, de a csodálatos magyar nyelv kedvéért tegyük meg!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!