Íme, a szomorú lista: Szoboszlai Dominik eddigi sérülései

2024. január 03. 13:32

Az eddigi rövid, de annál sikeresebb pályafutása alatt a középpályás számos alkalommal szenvedett kisebb, nagyobb sérülést, ezeket gyűjtöttük egy csokorba...

2024. január 03. 13:32
SZOBOSZLAI Dominik
Vámos Tamás

A 2018/19-es szezonban Szoboszlai Dominik még ígéretes tehetségként, a Salzburg kölcsönjátékosaként, az osztrák másodosztályú Lieferingben futballozott, és egy enyhébb bokaszalag-szakadást szenvedett el, amely miatt egy hónapot és kilenc tétmérkőzést kellett kihagynia.

Mint arról az Origo is írt, szerencsére a következő évben elkerülték a nagyobb bonyodalmak, de 

2019 őszén, már a Salzburg kulcsjátékosaként (milyen a sors!)  éppen egy Liverpool elleni felkészülési mérkőzésen érte a baj,

 már a 32. percben le is kellett cserélni. Később kiderült: nem volt túlságosan súlyos a sérülés, de Marco Rossit is kellemetlenül érintette, hiszen éppen egy Horvátország elleni Eb-selejtező előtt kellett lemondania egyik legjobb játékosáról... 

Úgy tűnik, Domát a Salzburg játékosaként leginkább az edzőmeccseken környékén érte utol a balszerencse: miután 2020 nyarán – is – megnyerték az osztrák bajnokságot, honfitársunk augusztus elején az Ajax elleni edzőmérkőzésen dőlt ki a sorból. Öröm az ürömben: a könnyebb combizomsérülés miatt nem kellett hosszabb ideig nélkülözni őt.

2020 decemberében Dominikot nagy öröm érte, hiszen ötéves megállapodást kötött a Red Bull-család nívósabb csapatával, a német Bundesliga repezentáns klubjával, az RB Leipziggel. Akkoriban azzal senki nem foglalkozott, hogy nem teljesen egészségesen írta alá a kontraktust; olyannyira nem, hogy az első edzéseken és felkészülési mérkőzéseken még pályára is lépett, aztán beütött a krach: kiderült, a vártnál is kellemetlenebb, szeméremcsont-gyulladás gyötri! 

S bár időről időre megcsillant a remény a visszatérésre, 

a végsőkig kiváró Marco Rossinak is tudomásul kellett vennie: az ekkor már a nemzeti csapatunkban is kulcsszerepet betöltő középpályásnak a részben hazai rendezésű Európa-bajnokságot is ki kellett hagynia!

Emiatt csak 2021 őszén mutatkozhatott be tétmérkőzésen az RB Leipzig csapatában, és ebben a félévben már bizonyíthatta remek képességeit, hiszen csupán egyszer, a Hoffenheim elleni bajnokin szenvedett enyhébb bokasérülést. De ezzel még nem volt vége! 2022 januárjában, a Stuttgart elleni idegenbeli meccs bemelegítése során jött a következő baj: egy izomrost szakadt el a combjában, és emiatt három hetet kellett kihagynia.

ROSSI, Marco; SZOBOSZLAI Dominik
Szoboszlai Dominik Marco Rossi számára is nélkülözhetetlen  
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Összességében Szoboszlai nem zárt sikertelen időszakot Lipcsében, hiszen kétszer is a Német Kupa-győztes csapat tagja lehetett (tavaly, az Eintracht Frankfurt ellen ő szerezte csapata második találatát, így 35 év után, Détári Lajost követően ő a második magyar futballista, aki eredményes tudott lenni e sorozat fináléjában), majd 2023 nyarán 70 millió euróért (minden idők legdrágább magyar labdarúgójaként) igazolt Liverpoolba.

S rögtön az elején össze is szedett egy könnyebb sérülést, hiszen egy németországi edzőtáborozás során (miután az első felkészülési meccsen, a Karlsruhe ellen 45 perc játéklehetőséget kapott) bokasérülést szenvedett, és emiatt ki is hagyta a Greuther Fürth elleni találkozót.    

Szerencsére ezt követően a teljes őszi idényben Jürgen Klopp és Marco Rossi rendelkezésére tudott állni, összesen 36 tétmérkőzést játszott, nála többet csak Mohamed Szalah töltött a pályán a Liverpoolban. A sérülés hátteréről itt is írunk, mindenesetre a Vörösök legközelebb vasárnap, az Arsenal ellen játszanak F.A. Kupa-mérkőzést – minden bizonnyal Szoboszlai Dominik nélkül...  

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép Szoboszlai a Newcastle elleni bajnokin sérült meg Fotó: MTI/AP Jon Super

 

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pragmatika
2024. január 03. 16:08
Sajnos úgy tűnik, hogy az történt, amitől féltem. Túl nagy a nyomás Domin, a nagy sztárolás következményeként. Hirtelen az egyik legnépszerűbb játékos lett ott kinn, és ez q.va nagy nyomást helyez rá. Ez sajnos meglátszik a teljesítményén. Hiába a világ egyik legtehetségesebb játékosa (IGEN) a vakító reflektorfény stresszeli őt, és elbizonytalanítja. Remélem, hogy ki tud ebből lépni, és megszokja a nyomást, ami nehezedik rá. Remélem sikerül neki újra a játék örömét átélni, a teljesítménykényszer helyett. Hajrá Domi !
Obsitos Technikus
2024. január 03. 15:24
Én kíváncsi lennék Suhajda sérüléseire is, még a bölcsitől kezdve.
szintetikus
2024. január 03. 15:16 Szerkesztve
sok volt az alibi passz?
Takagi
2024. január 03. 14:35
Gyors gyógyulást Domi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!