Magyarok a világ másik felén: a BL-döntős Fábián kiszurkolta Fábián győzelmét!

2024. január 18. 16:50

Nem akárki drukkolt első számú férfi teniszezőnknek tiszta szívből, magyar mezben a melbourne-i 1573 Arena lelátóján!

2024. január 18. 16:50
MAROZSÁN Fábián
Vámos Tamás
Vámos Tamás

Mint arról a Mandiner is beszámolt, Marozsán Fábián tovább folytatja remeklését az ausztráliai Grand Slam-tornán, hiszen miután az első körben egy világsztárt, a többek között 2014-ben US Opent nyerő bosnyák Marin Cilicet búcsúztatta (6:1, 2:6, 6:2, 7:5), a második fordulóban a 22. helyen kiemelt argentin, Francisco Cerúndolo sem jelentett akadályt, akit a világranglista 65. helyén álló klasszisunk három szettben, 7:6 (7-5), 6:4, 6:2 arányban vert meg.

Ezt is ajánljuk a témában

Nagy találkozás

E történelmi sikert (Fábián életében először jutott egy Grand Slam-torna harmadik fordulójába), egy maroknyi magyar csoport a helyszínen szurkolva élhette át, akik lelkes szurkolásukkal segítették honfitársukat az újabb bravúrhoz.

Köztük volt a már hosszú évek óta Melbourne-ben élő és tevékenykedő egykori labdarúgó-játékvezetőnk, a FIFA-kerettagságig eljutó Fábián Mihály is, aki manapság már a legrangosabb osztályban, az A-League-ben szereplő profi játékvezetők felkészítéséért felel. 

FÁBIÁN Mihály; MAROZSÁN Fábián
Fábián Mihály és Marozsán Fábián nagy találkozása Melbourne-ben 
Fotó: Facebook

 

A korábban az NB I-ben 156 mérkőzést irányító (személyéhez egy nem mindennapi bravúr is fűződik, hiszen minden idők legfiatalabb vezetőbírójaként, 22 évesen debütált az első osztályban, a Békéscsaba – Videoton mérkőzést dirigálta), és öt évig Kassai Viktor csapatába tartozó FIFA-bíró  – legrangosabb mérkőzése a 2011-es BL-döntő, a Barcelona – Manchester United találkozó, ahol alapvonali játékvezetőként tevékenykedett – közösségi oldalán számolt be  nem mindennapi teniszmeccsről és a Fábiánok nagy találkozásáról.

„Ma személyesen megismerhettem egy kiváló sportembert. Nagyon boldog vagyok, hogy élőben láthattam a sikerét. Tiszta szívből gratulálok Marozsán Fábiánnak a győzelméhez az Australian Open mai játéknapján. Csodálatos élmény volt a helyszínen végigszurkolni ezt a mérkőzést és magyarként a stadionban ülni. Minden elismerésem ehhez a teljesítményhez, csak így tovább! 

Úgy látszik, a Fábiánok legyőzhetetlenek Melbourne-ben.

 Hajrá, Fábi! Mindenki nagyon szurkol Neked! Meg se állj a döntőig!”  

KASSAI Viktor; ERÕS Gábor; RING György; FÁBIÁN Mihály; BOGNÁR Tamás
Fábián Mihály (a kép jobb oldalán) legemlékezetesebb mérkőzése a 2011-es BL-döntő volt 
Fotó: MTI/EPA/Gerry Penny

 

Párosban szép az élet

Marozsán nem lassít. A Melbourne-ben zajló Australian Open férfi tenisz viadal párosversenyének első fordulójában a Fucsovics Márton, Marozsán Fábián páros két játszmában, 6:3, 6:4-re legyőzte az indiai Anirudh Chandrasekar, Vijay Sundar Prashanth kettőst és ezzel ott van a legjobb 32 között. Egyesben a legjobb 16 közé kerüléséért – magyar idő szerint – pénteken a 12. kiemelt amerikai Taylor Fritz lesz az ellenfele. 

Nyitókép: Marozsán Fábiánnak a helyszínen is sok magyar drukkol, Melbourne-ben MTI/EPA Mast Irham

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pragmatika
2024. január 18. 18:12
Hajrá Fábi ! Fritz sem verhetetlen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!