Volt szövetségi kapitány: Csak a magyarok lehetnek képesek megállítani Németországot az Eb-n!

2023. december 04. 17:25

Lothar Matthäus szerint a magyar válogatott a legerősebb ellenfél a csoportban.

2023. december 04. 17:25
27 August 2022, Bavaria, Munich: Soccer, Bundesliga, Matchday 4, Bayern Munich - Bor. Mönchengladbach, Allianz Arena: Lothar Matthäus. IMPORTANT NOTE: In accordance with the requirements of the DFL Deutsche Fußball Liga and the DFB Deutscher Fußball-Bund, it is prohibited to use or have used photographs taken in the stadium and/or of the match in the form of sequence pictures and/or video-like photo series. Photo: Sven Hoppe/dpa (Photo by SVEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

Az  Eb-sorsolásról és a német válogatott Európa-bajnoki esélyeiről nyilatkozott Lothar Matthäus a Bildnek. A korábbi Európa-bajnok és vb-győztes játékos, aki magyar szövetségi kapitány is volt, elmondta: az előző kontinenstornán nagy szerencséjük volt, hogy az utolsó csoportmérközésen 2-2-es döntetlent tudtak elérni a magyar csapat ellen, és így bejuthattak a nyolcaddöntőbe. Azt is felidézte, hogy Nemzetek Ligájában hazai pályán és idegenben sem tudták legyőzni a magyar válogatottat.

Szerintem a magyar a legerősebb ellenfél a németek számára

 – fogalmazott Matthäus. Aki azt is elmondta, hogy a magyar csapat elmúlt pár évben folyamatosan fejlődött, és Szoboszlai Dominik, aki korábban Lipcsében is bizonyított, most már a Liverpoolt erősíti. 

Szerinte Magyarország és Svájc fog majd megküzdeni a csoport második helyéért. Egyébként pedig úgy véli, Németországnak szerencséje volt a sorsolással. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: VEN HOPPE / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Tény Antal
2023. december 07. 10:15
A jelenlegi német válogatott egy igazi kaotikus csapat, i'll. az a baj, hogy nem csapat. Igen jó képességű egyéni játékosokat az ùj edzőnek (szerintem kifejezetten rossz választás volt) sem sikerült összekovàcsolni egy ütőképes csapattà. Én azonban a németeket nem írnàm le, mert ök mindig összeràntottàk magukat. Az igaz ellenfél a svájci, mert ők jelenleg jobbak mint magyarok.
Denia
2023. december 05. 23:19
Ez tényleg jól hangzik, de azért hozzá tartozik az igazsághoz, hogy a mostani német válogatott azért nem ragyok olyan fényesen, mint elvárható lenne.
lazio154-2
2023. december 05. 11:35
Nem tudni Lothar mikor mondta ezt! A Mandiner testvérlapja az Index azt emelte ki, hogy Mateus szerint a német csapatnak "kutya kötelessége továbbjútni ebből a csoportból! Úgy folytatódik a cikk, hogy a szúrkolók szerint ez nem egyértelmü.
Abiondi
2023. december 05. 09:17
Köszi Lothar a kedves szavakat! De inkább a fiainkban bízom, hogy megint elkenik a szátokat, most majd éppen Stutgartban!🙂
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!