Exkluzív interjúban árulta el: ezt várja Szoboszlai az Eb-től

2023. december 04. 10:10

Pikáns meccsekre számít a magyar válogatott csapatkapitánya.

2023. december 04. 10:10
Budapest, 2023. november 19.
A magyar válogatott játékosai a Himnuszt éneklik, középen Szoboszlai Dominik, mellette Nagy Ádám (j) a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezõk tizedik, utolsó fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország - M

A sokáig emlékezetes Liverpool–Fulham Premier League-meccs után a magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik a Sportál kérdéseire válaszolva elárulta, milyen decemberi kihívások várnak rá Angliában a Liverpoollal, és mit vár a nemzeti csapattól a németországi Európa-bajnokságon.

Ezt is ajánljuk a témában

„Ha azt nézzük, hogy ebben a decemberi menetrendben ott van az Arsenal és a Manchester United is, akkor valóban fontos időszak áll előttünk. A következő hetek jól, és rosszul is elsülhetnek, de az utóbbira nem is akarok gondolni. Minden meccsen három pontot kell szerezni, és akkor január végén is ott leszünk az élmezőnyben. A sorozatterhelés közepette nyilván mindenkinek sokkal jobban kell figyelnie magára, ami pedig engem illet,

csak az érdekel, hogy minél többet játsszak és, hogy minden meccsen a legtöbbet adjam ki magamból.”

– fogalmazott Szoboszlai.

A 2024-es Európa-bajnokság sorsolásával kapcsolatban kijelentette, a nyári kontinenstorna előtt hiba lenne a németekkel a közelmúltban lejátszott találkozókból kiindulni.

„Ez a német válogatott már egy teljesen másik csapat, vélhetően tanultak azokból a találkozókból, ráadásul immár Julian Nagelsmann ül a kispadon. Mi is hibát követnénk el, ha azzal foglalkoznánk, hogy kétszer is legyőztük őket a Nemzetek Ligájában. A legfontosabb, hogy senkire, egyetlen csapattársamra sem akarok semmiféle nyomást helyezni. A cél csak az lehet, hogy álljunk bele keményen a meccsekbe, adjunk ki magunkból mindent, ami bennünk van, és ha továbbjutunk a csoportból, akkor majd elkezdhetünk készülni a nyolcaddöntőre, aztán a negyeddöntőre, és így tovább.

Ez a legfontosabb: élvezni kell az Eb-t, nem szabad görcsölni miatta!

Tényleg nem szeretném, hogy bárki is nyomást helyezzen a magyar válogatottra, és kötelező továbbjutásról beszéljünk. Nem akarok senkit lenézni, de nem a világranglista kétszázadik helyén álló válogatottak lesznek az ellenfeleink, hanem a házigazda Németország, amelynek elég csak megnézni a keretét… Ott vannak a skótok, akik a spanyolok és a norvégok mellett jutottak ki az Eb-re, kis híján veretlenül, Svájc pedig immár rendszeres résztevője az Európa- és a világbajnokságoknak” – tette hozzá a magyar középpályás.

Fotó: MTI/Hegedüs Róbert

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
egonsamu
2023. december 04. 11:47
Fiúk nekem csak egyet tegyetek meg: Germanisztán nagypofájú csapatát úgy rendesen elagyabugyálni, hogy vendéglátó csapatként ne jussanak tovább! A többi már részletkérdés...
powerage
2023. december 04. 10:36
"Pikáns meccsekre számít" Itt most vagy egy szótárra lenne szükség a szerzőnek, vagy sokat változtak a foci szabályai az utóbbi időben.
olvaso9
2023. december 04. 10:30
Ezt is - mármint a realista helyzetértékelést és a pontos, rövid sajtónyilatkozatokat - is jól csinálja Szoboszlai kapitány.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!