Szoboszlai bő órát kapott, hétgólos meccset nyert a Liverpool! (VIDEÓ)

2023. december 03. 14:48

Őrült meccsen győzött a Liverpool a magyar középpályással a kezdőcsapatban, és előrelépett a Premier League második helyére!

2023. december 03. 14:48

Szezonbeli hetedik hazai Premier League-mérkőzésén a hetedik hazai PL-sikerét aratta a Liverpool és előrelépett a dobogó második helyére. Szoboszlai ismét kezdett, bő egy órát kapott Jürgen Klopptól.

VÉGEREDMÉNY: Liverpool–Fulham 4–3.

A hosszabbítás már nem hozott izgalmakat, a Liverpool óriási hajrában végül fordított és otthon tartotta a három pontot.

 

90. perc: a játékvezető hét percet hosszabbít.

88. perc: két perc alatt fordít a Liverpool, Alexander-Arnold góljával újra vezetnek a hazaiak, az angol szélső egy átvétel után 16 méterről zúdított a hálóba! Igazi klasszikus: 4–3.

87. perc: a csereként beállt Endo is bődületesen nagy gólt akasztott, a japán középpályás Salah visszatett labdáját nyeste a léc alá. 3–3.

84. perc: egy Alexander-Arnold szöglet után Diaz fejese kijött Lenóról, Salah viszont közelről a kapu fölé bombázott.

83. perc: Endo jön csereként Gravenberch helyére.

80. perc: a cserék összehozták a vendégek vezető gólját! Willian passzolt a tizenhatoson belül Cairneyhez, akinek a beadását De Cordova-Reid fejelte a hazai kapuba. Liverpool–Fulham 2–3.

78. perc: egy ellenakció során néhány húzásból eljutott a liverpooli kapu elé a Fulham, de Kelleher védte Willian lövését.

75. perc: újabb kettős csere a londoniaknál: beszállt De Cordova-Reid és Castagne.

71. perc: a holland Gravenberch átlövését ölelte magához Leno.

69. perc: Matip térdét kell ápolni, nem is tudja folytatni, újabb hazai csere, Konaté a gyepen.

64. perc: bő egy óra jutott ma Szoboszlainak, pihenőt kap a magyar válogatott játékos, helyén a holland Gakpo. Lejött a bombagólt szerző Mac Allister is, Gomez váltotta.

62. perc: kettős csere a vendégeknél, pályán Cairney és Willian.

60. perc: Szoboszlai kitűnő beadását Salah fejjel továbbítja Nunezhez, de az uruguayi látványosan nem tudott mit kezdeni a labdával.

59. perc: Pereira előtt adódott volna esély a gólszerzésre, ha nem totyogja el a lehetőséget.

58. perc: a tizenhatoson belül Diaz fordult kapura, a lapos lövést követően Leno borult rá a labdára.

53. perc: egy villámgyors liverpooli kontra végén Salah labdáját Nunez lőtte a lécre.

52. perc: Salah passzát Szoboszlai durrantotta kapura, az még mellé ment, a következő támadás során azonban már jobban sikerült a lövés, a magyar középpályás próbálkozását azonban védeni tudta Leno.

51.perc: Alexander-Arnold zseniális indítását Nunez püfölte a védőbe.

46. perc: a Liverpool kezdte a második félidőt.

A magyar válogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik ezúttal is a Liverpool kezdőjében kapott helyet Jürgen Klopptól
Fotó: Paul Ellis/AFP

FÉLIDŐ: 2–2

45+9. perc: Salah lövését védte lábbal és nagy bravúrral Leno.

45+7. perc: újabb londoni szöglet, jött az újabb gól, de Ream ezúttal valóban lesről talált be.

45+3. perc: másodszor is egyenlít a Fulham, most egy szöglet után – les miatt vizsgálták az esetet, de végül megadták Tete gólját. Az állás: 2–2.

45. perc: 9 perc a hosszabbítás.

38. perc: Mac Allister óriási góllal kápráztatta el a lelátó népét: 30 méterről eresztett el jobbal egy védhetetlen bombát, amely a hosszú felső sarokban kötött ki. Ez volt az argentin világbajnok első gólja a Vörösök mezében. Újra vezet a Liverpool: 2–1.

34. perc: Tsimikas szöglete után van Dijk lőtt, de sikerült a londoni védőknek blokkolniuk.

33. perc: egy megpattanó lövés után hűlt meg a vér a liverpooli szurkolók ereiben, de a labda végül szögletre gurult.

24. perc: a korábbi Liverpool-játékos, Wilson egyenlített egy kontra végén, öt méterről a kapus lábai között lőtt a kapuba. Nem sokáig volt hátrányban a Fulham: 1–1.

20. perc: a szabadrúgást Trent Alexander-Arnold parádésan csavarta a lécre, a kipattanó Leno hátáról vágódott a hálóba! Vezet a Liverpool, 1–0.

18. perc: Szoboszlai harcolt ki szabadrúgást veszélyes helyről, a kaputól 26 méterre.

14. perc: kötéssel a fején rúgta ki a labdát Leno, az ápolás után újraindult a találkozó.

8. perc: Szoboszlai 21 méterről suhintott kapura, Leno nem tudta fogni a lövést, a kipattanóra a lesen lévő Diaz ért oda, így Salah hiába csapott le a labdára és hiába passzolt a hálóba, az asszisztens már emelte a zászlaját. Az eset után, az ütközés miatt ápolni kell a londoniak kapusát.

3. perc: Gravenberch passzát a Pool kolumbiai támadója, Diaz tűzte kapura 16 méterről, de Leno biztosan fogta a labdát.

1. perc: a vendégek kezdték a mérkőzést, de a hosszú indításuk a liverpooli kapus, a sérült Alissont helyettesítő Kelleher kezébe került.

A csapatok már a pályán melegítenek, hamarosan kezdődik az összecsapás a Premier League 14. fordulójából. A Liverpool a harmadik, a Fulham a 14. helyről várja a mérkőzést. Szoboszlai zsinórban 14. alkalommal is a kezdőcsapatban kapott helyet a Premier League-ben.

A kezdőcsapatok:

Liverpool FC: Kelleher - Alexander-Arnold, Matip, van Dijk, Tsimikas - Szoboszlai, Mac Allister, Gravenberch - Salah, Nunez, Diaz
Menedzser: Jürgen Klopp

Fulham FC: Leno - Tete, Bassey, Ream, Robinson - Reed, Palhinha - Iwobi, Pereira, Wilson - Gimenez
Menedzser: Marco Silva

A Liverpool a bajnokságban szeptember vége óta veretlen: múlt héten az címvédő Manchester City otthonában végzett döntetlenre, csütörtökön a LASK Linz elleni Európa-liga meccsen győzött. Zsinórban a hetedik hazai győzelmére készül a csapat a PL-ben.

A vendég Fulham a Wolves elleni győztes meccsel hangolt a liverpooli utazásra. A bajnokságban viszont eddig csak egyetlen egyszer nyertek idegenben, még az augusztusi rajton, igaz, akkor éppen Liverpoolban tették, az Everton otthonában.

Fotó: Paul Ellis/AFP

 

Összesen 28 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
akkor ki
2023. december 03. 21:13
Turán, Squalline, Ekeke! Max egyetértek veletek. Szerintem a város kedvence lett, a társai, elsősorban a fáraó meg az indián nem szívesen ad neki labdát, mert féltékenyek a népszerűségére. De Gakpo sem osztogatja. Másrészt meg, akik tudnak messziről lőni, azokra kemelten figyelnek, mert ezerrel felkészülnek belőlük. Ilyen ugye Nunez azzal az indián lány hajával, Trent, Mac, Eliot, Diaz és Szobo. A fáraó általában ötösről lövöldöz. Másik, ami furcsa, hogy Klopp össze vissza kavarja a posztokra a játékosokat, nekem nem tetszik, hogy Trent nem szélen játszik. Itt látok gondot, mert Trent beadásai aranyat érnek. Szobot pihentetik, de ha Matipnak komoly a sérülése, akkor szobónak vagy Mac-nek többet kell védekeznie, mint támadnia. Nekem a Gravenberch gyerek nem meggyőző. Endo megmutatta mire képes, sokat jelent neki és nagyon örülök, hogy ekkora gólt szerzett, ugyan úgy Mac-nak is. Jó volt látni, hogy az Anfilden rúgták első góljukat a Poolban.
Turán
2023. december 03. 20:44
Azért frusztráló lehet hogy legtöbb alkalommal nem kap labdát mikor sokkal jobb pozícióban van mint más. Lassan feltűnő lesz.
Squalline
2023. december 03. 20:08
Nem nagyon értem Kloppot, jó lenne ebből többet érteni. Megint birizgálja a középpályát. Az első féloiőben Szobi kielégítően, a második elején nagyon jól játszott. Mcallister pedig talán élete meccsét a bombájával. Erre lehozza őket. Fenn hagyja a kritikán aluli Gravenberch-et. Nem telik bele 10 perc, 3-2 oda. Végül csak lehozza a Graven gyereket. Endora. Ha nem sül el Alexander és Endo lába, most leshetnének. A védelem gyenge, a kapus nulla, a csatárok egy darab gólt se rúgtak. Erre miért az a taktika, hogy Szobi és Mcallister lejön?
files32
2023. december 03. 18:33
Gólt mikor akar rúgni?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!