Szalah az év elején távozik Liverpoolból, Szoboszlai Dominikre új szerepkör várhat

2023. december 31. 12:58

Januárban alaposan átalakul a Liverpool támadójátéka.

2023. december 31. 12:58
SZALAH, Mohamed; SZOBOSZLAI Dominik

Jürgen Klopp együttese a vártnál eredményesebben szerepel ősszel, hiszen a Premier League-ben élen állnak, az Európa Ligában csoportelsők lettek, és a Ligakupában is már a legjobb négy közé jutottak.

Az év elején azonban igen nehéznek ígérkezik a helytállás, hiszen – mint arról már korábban is írtunk – a Liverpool házi gólkirálya, Mo Szalah (a támadó eddig 12-szer volt eredményes a bajnokságban, ráadásul hét darab asszisztot is kiosztott, e rangsorban az élen áll a PL-ben) a január 13-án kezdődő Afrika Kupán hazája, Egyiptom színeiben vesz részt, és emiatt várhatóan majdnem egy hónapig nem állhat klubja rendelkezésére. (Ugyanez igaz Wataru Endóra, a japán középpályás az Ázsia Kupában lép pályára).

Ezt is ajánljuk a témában

Jürgen Klopp extra jutalma Szoboszlaiéknak!

A vártnál ugyan nehezebben győzött a Liverpool a Burnley ellen, de hozta a kötelezőt. Mutatjuk, hogy miért volt hasznos, hogy Szoboszlai Dominik - az idény során először - csupán csereként állt be a második félidő derekán...

Jürgen Kloppra korábban sem volt jellemző az idegesség, ezúttal sincs másként:

 – Nem az első eset, hogy elveszítjük a legjobb góllövőnket, de mindig túléltük ezeket az időszakokat. 

Számunkra természetesen nem kedvező, ha bármelyik játékosunk válogatottja sokáig menetel a tornán, de mivel nem ér minket váratlanul ez a szituáció, megoldjuk a helyzetet.

Jürgen KLOPP; SZOBOSZLAI Dominik
Jürgen Klopp eddig is támaszkodhatott Szoboszlaira Fotó: AFP/Paul Ellis

A Liverpoolnak egyébként igencsak sűrű programja lesz januárban: három bajnoki mellett Szoboszlaiék lejátsszák a Ligakupa két elődöntő mérkőzését is a Fulham ellen, valamint az F.A. Kupában az Arsenal elleni presztízsrangadó is vár rájuk.

Éppen ezért joggal merül fel a kérdés: Mohamamed Szalah kiesésével Szoboszlaira több támadófeladat hárul-e? Köztudott, hogy honfitársunk az őszi idény nagy részében Diogo Jota mellett inkább amolyan szűrő volt, néha a 10-es pozícióban is számított rá Jürgen Klopp, de 

könnyen elképzelhető, hogy 2024 januárjában még inkább előre lép, és a támadószekcióban láthatjuk őt.

Ez a szerepkör nem állt távol Domától már a Salzburgban és az RB Leipzigben sem, és mi, magyar szurkolók bizonyíthatjuk leginkább: a nemzeti csapatban számos mérkőzést támadóként döntött el a nemzeti csapat kapitánya.

Joggal várhatjuk tehát 2024-ben is az újabb Szoboszlai-találatokat! 

Nyitókép Szoboszlai kibújhat Szalah árnyékából Fotó: MTI/AP Jon Super  

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2024. január 01. 07:55
Szalah a legfontosabb,legjobb csatára a Liverpoolnak. Nagy veszteség lesz,ha lesz...
Tommaso
2023. december 31. 22:39
a Mandiner a félrevezető cimadás VILÁGBAJNOKA. Szalah ugyanis nem távozik a Liverpool csapatától. Ez a bajnoki cim pont olyan égő és szégyenteljes, mint Orbanisztán Európa-bajnoki cime az áremelkedésben.
Takagi
2023. december 31. 21:19
Hajrá Domi!
galancza-2
2023. december 31. 17:56
Elképesztően hazug,ostoba,primitív főcím....."tisztelt" mandineres méltóságos firkász uraim, kérlek alássan! Napról napra mélyebbre és még mélyebbre süllyedtek.Lealjasodtatok a balos bulvár szintre........
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!