Riválistól igazolna a Liverpool, komoly konkurenciát kaphat Szoboszlai

2023. december 05. 16:36

Újabb erősítésen töri a fejét Jürgen Klopp, bővítené a kínálatot a középpályán.

2023. december 05. 16:36
Wolverhampton Wanderers v Liverpool FC - Premier League

Mint ismert, hétvégén újabb szenzációs meccsen nyert a Liverpool, de a siker áldozatot is követelt. Jürgen Klopp ismét elveszítette egyik kulcsjátékosát, a 69. percben le kellett cserélni Joel Matipot, miután a kameruni védő súlyos térdsérülés miatt nem tudta folytatni a mérkőzést. Az erőltetett ünnepi menet előtt sokasodhatnak a ráncok a német szakember homlokán, miután Alisson, Robertson, Thiago és Jota után újabb fontos láncszem esett ki hosszabb távra. A liverpooli keret mélysége régóta vitatéma a sajtóban, nem hiába töri már most, a szezon feléhez közeledve az erősítésen a fejét a német menedzser.

Ezt is ajánljuk a témában

Az angol sajtóban napvilágot látott információk alapján a Liverpool elhappolná az Arsenal orra elől a jelenleg BL-indulást érő negyedik helyezett Aston Villa brazil sztárját, Douglas Luizt, akiért 80 millió fontot csengetnének ki a Vörösök. A jövő nyári szerződéskötésig még meg kell vívni néhány harcot a rivális klubokkal, illetve a birminghami klubnak is rá kell bólintania a 25 éves középpályás elengedésére. Nem lesz egyszerű feladat Liverpoolba csábítani a játékost, az Ágyúsok három ajánlatát már vacillálás nélkül visszautasította a Villa. Az angolok szerint a transzfer komoly hatással lenne a Pool gerincére, de milyen hatással lenne Szoboszlai sorsára, ha sikerülne nyélbe ütni az üzletet?

Ezt is ajánljuk a témában

A szaksajtó szerint a brazil válogatott Douglas Luiz Anfieldre érkezése rögtön megbontaná a pálya közepén az idényben jól megszokott Szoboszlai, Mac Allister, Gravenberch triót, és egyből átvenné egyikük helyét a kezdőcsapatban. Szoboszlai hihetetlen formában kezdett a Liverpoolban, és játékával forradalmasította Klopp középpályáját, erőteljes vezér, aki dominálja az oldalvonalak menti területet, illetve több belső poszton is bevethető. Az argentin világbajnok, Mac Allister már korábban is bizonyított a Premier League-ben, így a szakírók szerint az új érkező elsősorban Gravenberch helyére lehet veszélyes. Sok azonban még a kérdőjel, mert a szaúdi al-Ittihad nagyon nyomul a szerződése végéhez vészesen közeledő Salah játékjogára, a 31 éves egyiptomi támadó távozása pedig újabb variációs lehetőségeket jelentene a támadó szekcióban.

Fotó: Gustavo Pantano/MI News/NurPhoto via AFP

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Paenumbra
2023. december 05. 17:53
Inkább a védelmet pumpálnák...
Akitlosz
2023. december 05. 16:41
Mert a csapat meg az eredmény érdekeli, nem Szoboszlai, mint a szerelmes újságírókat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!