Vészforgatókönyvre lesz szükség januárban a Liverpoolnál

2023. december 30. 13:53

A sérüléshullámot követően tovább fokozódik a helyzet a Vörösöknél.

2023. december 30. 13:53

Megint kínjában mosolyoghat Jürgen Klopp. A Liverpool német menedzsere a Bild szerint idén ugyan kisebb csodát tett, hiszen egy éve ilyenkor 14 pontos hátrányban volt az első helytől a csapat, az idei szezonban pedig a Premier League éllovasa – a január azonban komoly kihívás elé állítja majd az általa vezetett szakmai stábot.

Miután a Vörösök a Boxing Day-en rendezett játéknapon 2–0-ra legyőzték a Burnleyt, a tabella élére ugrottak, az eddigi éllovas Arsenal West Ham elleni veresége után pedig ott is maradtak az újévre!

A megszerzett 42 pont igazán örömteli. Nagyon klassz. A szezon első felének vége, és amit csináltunk, az teljesen rendben van. Nem tökéletes, de rendben van”

– fogalmazott Klopp.

Ezt is ajánljuk a témában

Ide jutottak azok után, hogy a tavalyi szezon nem volt egy leányálom a liverpooliaknak, sokáig még a nemzetközi kupaindulásuk is komoly veszélyben volt. Akkoriban senki sem gondolt a bajnoki címre, a pontvadászat végén be kellett érniük az 5. hellyel, amely mindössze Európa-liga kvalifikációt jelentett.

Éppen ezért nyáron teljesen meg kellett újítania a csapatát a német szakembernek: olyan sztárok hagyták el a klubot, mint Jordan Henderson, Fabinho, James Milner és Roberto Firmino.

Pótlásukra érkezett többek között a 70 millióért szerződtetett Szoboszlai Dominik, a Brightonból Alexis Mac Allister, a Bayern Münchenből Ryan Gravenberch, a VfB Stuttgartból pedig Wataru Endo. A négy középpályás játéka pedig alapjaiban változtatta meg a csapat sebességét.

Klopp terve bevált. Az új játékosok remekül illeszkedtek a többiek közé, a német pedig összetartó egységgé formálta tanítványait. A gárdát sújtó sérüléshullám már ősszel sem könnyítette meg a szakmai stáb dolgát, hiszen Kloppnak huzamosabb ideig nélkülöznie kellett Mac Allistert, Matipot, Robertsont, Thiagót, Tsimikast, Alissont és Jotát – ráadásul a felsoroltakból egyelőre csak az utóbbi kettő térhetett vissza. A fontos láncszemek kiesése miatt már többször is jelentősen át kellett alakítania a középpályát a német menedzsernek a szezon folyamán, és januárban is erre kell készülnie!

A Liverpoolra a télen újabb igazi próbatétel vár. Az új év elején élvonalbeli sztárokat kell nélkülöznie a klubnak, a házi gólkirály, Mohamed Szalah Egyiptommal a január 13-án rajtoló Afrika Kupán szerepel majd, a japán Endo pedig az Ázsia-kupán vesz részt a japán válogatottal. Mindkét játékos hiánya súlyos érvágás a Liverpoolnak, így újra fellapozhatják a vészforgatókönyvet.

Ha ezt a szakaszt is túléli a listavezető, akkor reális lehet májusban a 20. bajnoki cím elérése. Kloppnak 2020 után a második lenne, Szoboszlainak az első...

Ezt is ajánljuk a témában

 

Fotó: Darren Staples/AFP

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
leslie-963
2023. december 30. 14:21
Ezért valami extra bónusz jár az újságíróknak, hogy károgjanak a Liverpoolt és Szoboszlait ekézve? Vezetik a bajnokságot. Pont.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!