A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
HUNMagyarország
09:00Sportlövészet10m légpuska
HUNMagyarország
11:00KézilabdaMagyarország-Egyiptom
HUNEszter Muhari
11:15VívásJunyao Tang-Eszter Muhari
HUNMagyarország
12:20ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNMagyarország
12:26ÚszásSzabad 4 x 100m
HUNSzatmári András
13:20VívásBolade Apithy-Andras Szatmari
HUNSzilágyi Áron
13:45VívásFares Arfa-Aron Szilagyi
HUNGémesi Csanád
13:45VívásCsanad Gemesi-Eli Dershwitz
NyílNyíl

Jürgen Klopp beszólt a lecserélt Szoboszlai Dominiknek?

2023. december 10. 13:10

Finoman szólva sem volt elégedett a Liverpool német menedzsere a Crystal Palace elleni győzelem után.

2023. december 10. 13:10
null

A 16. forduló után zár először egy teljes kör végén a tabella élén a Liverpool az angol labdarúgó-bajnokságban, a Premier League-ben. Korábban már előfordult, hogy élre álltak a Vörösök, de mindig visszaelőzték őket. A Manchester City elleni értékes idegenbeli döntetlen (1-1) után sorozatban három győzelmet aratott Jürgen Klopp csapata, amely kétszer is hátrányból fordítva szerzett három pontot. Szombaton Londonban, a Crystal Palace otthonában úgy nyert 2-1-re Liverpool, hogy az ellenfél vezetett, az immár a PL-szezonban 11-, a Liverpool színeiben 200 (!) gólos Mohamed Szalah a 76., a csereként beállt Harvey Eliott a 90+1. percben talált be. A 20 esztendős angol a 74. minutumban 0-1-es állásnál lépett pályára az egyből gólpasszt adó Curtis Jones-szal Darwin Nunez és Szoboszlai Dominik helyett. Nincs ebben elsőre semmi különös, a magyar középpályás eddig mind a 16-szor kezdett, s negyedszer cserélték le. Ugyanakkor a szerdán Sheffieldben gólt jegyző 23 éves játékos szombaton a kispadon szó szerint a körmét rágta, majd kemény kritikát kapott a vezetőedzőjétől, aki kizárólag a három pontnak tudott örülni a Palace ellen.

Ezt is ajánljuk a témában

Nagyon boldog menedzser vagyok ebben a pillanatban, de tudom, hogy szerencsénk is volt. Ha csak az akkor tudsz győzni, amikor jól játszol, akkor esélyed sincs, hogy hosszú távon igazán sikeres legyél. 

Magától értetődik: ez nem a mi meccsünk volt. 76 percig nagyon rossz teljesítményt nyújtottunk. Voltak ritmusváltásaink, de nem volt semmiféle gyorsulásunk és nem volt időzítésünk.

 Nem tudom, milyen gyakran voltunk lesen, borzasztó volt. Szóval ez mindig annak a jele, hogy egy kicsit túl passzívak vagyunk. Nincs semmi értelme annak, amikor akkor passzolunk, ha a másik már a védők mögé futott” – értékelt és elemzett Jürgen Klopp, aki értetlenül állt a találkozó első kétharmadában, Szoboszlaival a soraiban kényelmesen focizó csapata hozzáállása előtt.

Imádom ezt a csapatot, és nagyon pozitívan állok hozzá és a fejlődéshez, de tudom, hogy még mindig jobban kell csinálnunk a dolgokat. De vajon most jogos-e azt mondani, hogy a mentalitásunk 76 perc után jobb lett, mint korábban? Addig hol voltunk? 

Tudom, hogy nehéz és nehéz, és ezek a fiúk rettenetesen sokat fociznak meg ilyesmi. Néha a belső ellenség hangosabb, mint máskor. Ma láttam sok játékost, aki ezzel küszködik,

 és akkor a padról kívülről is bele lehet nyúlni. Megváltoztathatod ezzel a dolgok menetét, de nem szabad gyakrabban ebbe a helyzetbe kerülnünk!”

A Liverpool menedzsere természetesen nem felejtette el, hogy nem csak a cserék hoztak fordulatot, hanem az is, hogy a Crystal Palace még 1-0-ás vezetésénél a 75. percben emberhátrányba került, miután Jordan Ayew megkapta a második sárga lapját, s a vele járó pirosat is. 

Persze ők kaptak piros lapot, mi pedig közvetlenül utána szereztünk gólt. Ez mind hasznos, és ezért mondtam, hogy szerencsénk is volt, határozottan. De amit a 76. perctől csináltunk, az nagyon jó volt. Megfordítottuk a játékot, a csereként beszállók szuper hatást gyakoroltak. Valójában ez többször megtörtént eddig ebben a szezonban, amit a kispadról hozunk, annak igazi hatása van... Az utolsó 15-20 percben megdolgoztunk érte. Előtte nem érdemeltünk semmit.” – fogalmazott a Liverpoolt irányító Jürgen Klopp.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: AFP/Adriann Dennis

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Turán
2023. december 11. 12:19
Tény hogy nem focizik látványosan, viszont egyik szeme mindig a mögötte levő területen van, a középpályások közül szinte mindig ő marad leghátul. Ez nem olyan népszerű vagy látványos szerep és gyanítom nem önszántából csinálja hanem ez a feladata. Kicsit tulzasba viszi a hátrafelejátékot, nem vállalja be az egyazegyben játékot ezt hiányolom. Elliot felszàntotta a pályát, kiharcolta magának a lövőhelyzetet, jó csere volt. Egy tabella alsó harmadában tanyázó csapat ellen ez a normàlis. Egy csúcsrangadón belefér az óvatosság. A kritika meg általánosítva volt nem Szobóra...
reepcze
2023. december 10. 19:41
Elliott (igen, kedves P. Fülöp, dupla L! A mezén is így van!) góljánál az volt az első gondolatom: Dom, talán neked is offenzívabban kellene fociznod. Az akció többszöri megnézése után pedig arra: Jó ennek a Harvey-nek, mert nem megtámadják a védők, hanem hárman-négyen is csak hátrálnak előle. Szobo azt nyilatkozta egyszer, a németeknél 4 másodperced van gondolkodni azon, mit kezdesz a labdával, a PL-ben csak kettő. Nézzétek meg, Elliottnak mennyi ideje volt tologatni, amíg lövésre szánta el magát. Szóval, így könnyű gól szerezni.
ekeke1
2023. december 10. 18:10
Én azt láttam hogy november 5 óta,( az egy szál Sheffield elleni meccset leszámítva ) , Szoboszlait háromszor lecserélték és mindannyiszor kifejezetten gyengén játszott. És azt is látom, hogy a cserejátékosok viszont harapnak, ha lehetőséget kapnak, lásd Endo vagy tegnap Elliott. És azt is látom, hogy az az elsöprő lendület amivel Szoboszlai kezdte a PL-t, eltűnt és helyette az alibizés vette át a szerepet. És végezetül még azt is látom, és ebben most Klopp kifejezett nyilvános kritikája is megerősített, hogy ha ebben nem lesz sürgősen változás, akkor egy 70 millió eurós sztárjátékos fog hamarosan üldögélni a kispadon, türelmesen várva sorára hogy valamikor becseréljék. És azt viszont érzem, hogy ez nem fog tetszeni. Igaz, nekem sem.
Kétes
2023. december 10. 17:15
Az a helyzet, hogy volt már ilyen. 1./ Nem Szobora lett kihegyezve, de jó ha tanul belőle. 2./ A teljes Liverpool elfogadta a Palace taktikáját, miszerint lassítják és tördelik a játékot. 3./ Nézzük csak a többit: 3.1 Matip helyén Quansah 11-est csinált. A hátsó passzokat pedig rá hegyezte ki a Palace. 3.2 Endo (nem rossz), de nem tudja azonos szinten helyettesíteni Macalistert. (Szűkebb területen játszik, bár ott sokat fut, viszont nincsenek komolyabb előre passzai.) 3.3 Diogo Jota? Ki helyettsítette? Segítsetek már! +1 Tény, hogy Szobo keveset szerelt. Sokszor üresben futott. Többször át is játszották. Kulcspassza sem volt. Hiányzott mellőle Macalister. 3.4 Tsimikas. Robertson jobb.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!
Mindent egy helyen az olimpiáról