Egyet tippelhet: kivel sörözne a meccs végén Szoboszlai edzője?

2023. december 14. 12:08

A német szakembernek már a lefújás utáni lazításon jár az esze.

2023. december 14. 12:08
Liverpool's German head coach Jurgen Klopp reacts during a press conference on the eve of a UEFA Champions League Group E football match against Royale Union Saint Gilloise in Brussels on December 13, 2023.

Mint tegnap megírtuk, Szoboszlai Dominik is tagja a brüsszeli Európa-liga csatára készülő, saját nevelésű fiatalokkal feldúsított liverpooli keretnek. A csütörtök esti, Union SG elleni találkozó már tét nélküli a biztos csoportelső angoloknak, a nemzetközi kupasorozat azonban rendelkezik akkora presztízzsel, hogy a Vörösök így is nyerni akarnak – Jürgen Klopp legalábbis ezt nyilatkozta a meccset felvezető sajtótájékoztatón

„Nagyon fontos, hogy olyan kezdőcsapattal vágjunk neki a mérkőzésnek, amely a győzelemért harcol. Az a felállás, amit az edzéseken használtunk a tapasztalat és a fiatalság elegye. Minél több tehetségünknek lehetőséget akarok adni” – jelentette ki a német szakember, aki kollégájáról, a hazaiak vezetőedzőjéről, Alexander Blessinről is szót ejtett.

„Azt hiszem, nem sokszor játszottunk egymás ellen, talán egyszer, amikor még a Stuttgart Kickersnél volt. Egyikünk sem váltotta meg a világot a pályán, elég átlagos játékosok voltunk, de örülök, hogy edzőként jó irányba halad a pályafutása. Ugyanarról a vidékről származunk, és hasonló a gondolkodásmódunk.

A meccs végén ihatunk együtt egy sört, bár nem lesz sok időm, mert a gépünk indul vissza Angliába!

– mosolygott Jürgen Klopp.

Ezt is ajánljuk a témában

A liverpooliak a rengeteg sérültjük ellenére hétvégén átvették a vezetést a Premier League-ben, és elsők az El-csoportjukban is. A vasárnapi, Manchester United elleni „örökrangadó” előtt a belgiumi összecsapást egy teljes csapatnyi sztárjátékos kihagyja sérülés vagy pihentetés miatt: a maródi hatos, Alisson, Jota, Mac Allister, Matip, Robertson és Thiago mellett Alexander-Arnold, Salah és a csapatkapitány, van Dijk sem lép pályára az alapemberek közül, így Szoboszlai Dominik a 23 éves kora ellenére már a rutinosabbak közé tartozik majd a pályán. 

Ezt is ajánljuk a témában

A Liverpool hazai pályán Gravenberch és Jota góljával magabiztosan verte 2–0-ra a belgákat október elején, a legutóbbi idegenbeli találkozóját azonban 3–2-re elveszítette a sorozatban, Franciaországban kikapott a Toulouse-tól. Ami közös a két mérkőzésben, hogy Szoboszlai csereként állt be a második félidőben.

A hazaiak természetesen fenik a fogukat a listavezetőre a brüsszeli összecsapás előtt, és szeretnének visszavágni a liverpooli vereség után. Az együttes középpályása, Alessio Castro-Montes egy jó példát is említett. 

„Néhány hete a Toulouse-nak is sikerült legyőznie hazai pályán a liverpooli csapatot, nem értem, mi miért ne tehetnénk meg ugyanezt?! A futballban minden lehetséges” – fogalmazott a 26 éves játékos. 

Fotó: Laurie Dieffembacq/AFP

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
grammar-nazi
2023. december 14. 14:31
Csalódott vagyok, azt hittem, Orbánnal sörözne a jóember... :-/ Az viszont klassz, hogy "lazítást" írtatok, és nem "lazulást", hálás szívvel köszönöm!
billysparks
2023. december 14. 14:13
Azt hittem Udó-val, vagy Angliában jobb híján Dickinsonnal, Liverpooliként a Cannibal Corps-szal? Egyszer megkérdezték tőle, melyik a kedvenc zenekara, azt mondta, mindegy, csak metál legyen. Az első évadában a Liverpoolnál el is nevezték a focijukat a futball heavy metáljának. A szurkoló csináltak is ilyen drapikat. Nagy arc, kedvelem a csókát, örültem, hogy a kedvenc külföldi csapatomhoz jött, már akkor tetszett a focija, amikor a Dortmundnál volt edző, gondoltam is rá, hogy de jó lenne, ha egyszer a ' Poolhoz kerülne, mert a Liverpoolnak is mindig védjegye volt a kemény, sok futásos, letámadós foci, amelyet mindig egy ügyeletes zseni színezett művészire. Keegan, Dalglish, Rush, Souness, később Flower, McManaman, Owen, Gerrard, Xabi Alonso. Remélem Szoboszlai is egyszer eléri ezt a szintet. YNWA!
files32
2023. december 14. 14:05
A csuti nindzsával.
powerage
2023. december 14. 12:40
"Egyet tippelhet: kivel sörözne a meccs végén Szoboszlai edzője?" Adolf Hitler?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!