Szöllősi: A magyar labdarúgás feltámadása Felcsúton kezdődött

2023. november 07. 06:58

Ebben az évben is megtartotta öregdiák-találkozóját a felcsúti Puskás Akadémia. Az eseményen ott volt a Nemzeti Sport főszerkesztője is.

2023. november 07. 06:58
Budapest, 2022. december 30.
Szöllősi György, az MSÚSZ elnöke a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) és az M4 Sport Az Év Sportolója Gálájának sajtótájékoztatóján a Magyar Állami Operaházban 2022. december 30-án. A férfiaknál a rövidpályás gyorskorcsolyázó Liu Shaoang, az úszó Milák Kristóf és a kardvívó Szilágyi Áron, a nőknél az öttusázó Gulyás Michelle, a tornász Kovács Zsófia és az atléta Kozák Luca került a legjobb három közé a MSÚSZ 65. alkalommal kiírt Év sportolója-szavazásán.
MTI/Szigetváry Zsolt

A felcsúti Puskás Akadémia november első hétvégéjén közös ebédre várta volt növendékeit, akik előbb U17-es csapatuk Honvéd elleni mérkőzését, majd az első csapat Diósgyőrrel vívott bajnokiját tekintették meg, végül koszorút helyeztek el Puskás Ferenc szobránál, olvasható a klub oldalán. Az eseményen mások mellett részt vett Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke, a Nemzeti Sport főszerkesztője is.

Szöllősi arról beszélt, hogy ami

Felcsúton elkezdődött a kétezres években, abból lett mindaz, ami most már a honfitársaink százezreinek, sőt millióinak szerez nagy élményeket itthon és világszerte”;

majd reményét fejezte ki, hogy ezen út folytatódni fog: a magyar akadémiákról olyan játékosok fognak kijönni, kik tovább öregbítik a magyar labdarúgás hírnevét a nagyvilágban.

Beszédében azt is kiemelte, hogy a magyar labdarúgás tetszhalott állapotból állt talpra, ezt pedig az indította el, hogy létrejött Magyarországon egy olyan klub, ami komolyan vette, hogy Puskás örökébe kíván lépni. Ennek minden volt és jelenlegi akadémista részese, függetlenül attól, hogy az intézmény kapuin kilépve mit ért el a futballpályán, tette hozzá Szöllősi.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 60 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
flatron4687
2023. november 08. 16:24
"... a miniszterelnök a világ tíz legjobb akadémiája közé sorolja a sajátját. Aztán jön egy azeri ifjúsági csapat, éppen csak beesik a meccsre, és kiüti a dédelgetett kedvenceit." https://telex.hu/sport/2023/11/08/mlsz-adatok-szembenezes-penz-neveles-hianyossagok
Tommaso
2023. november 07. 17:55
Orbán-interjú, 2007. április 1., Felcsút, Orbán Viktor: "Én azt gondolom, 70-80 év alatt el tudunk jutni oda, hogy legyen 50 (ötven) olyan magyar játékos, aki az európai négy legjobb ligában, a spanyolban, a németben, az angolban, meg az olaszban játszik.." R-Go, van még időnk:-))
Tommaso
2023. november 07. 17:53
A valaha élt legjobb magyar labdarúgónak Puskást tartják. Ő 16 éves korától az 1956-os távozásáig egyetlen klubban játszott, a Kispestben. Teljesen logikus (lett volna), ha a Puskás Múzeumot Budapest XIX. kerületében hozzák létre. Ehelyett az a Felcsút lett a Múzeuménak otthont adó falu, ahol Puskás soha életében nem járt, róla soha nem hallott, semmi oda nem köti. "A Múzeum elrablóját valami Szöllősinek hivják. Legyen átkozott! " (eyg kispesti, sok kispesti nevében) * nem kifogás, hogy Felcsútnak volt erre pénze, Kispestnek meg nem volt. Orbanisztánban arra van pénz, amire Orbán akarja.
manitowoc
2023. november 07. 14:12
Orbán-interjú, 2007. április 1., Felcsút, a Puskás Akadémia megnyitóján Orbán Viktor: "Én azt gondolom, hogy el tudunk jutni oda 7-8 év alatt, hogy legyen 50 (ötven) olyan magyar játékos, aki az európai négy legjobb ligában, a spanyolban, a németben, az angolban, meg az olaszban JÁTSZIK. Tehát nem kispados, meg azt írják róla, hanem aki minden héten kezdőként játszik." 2007 óta - nem 7-8 év telt el, - hanem kétszer annyi, azaz 16 (tizenhat) év. Tessék megnevezni azt az 50 (ötven) olyan magyar játékost, aki az európai négy legjobb ligában, a spanyolban, a németben, az angolban, meg az olaszban játszik. ... Na jó, legyen csak 40 ... Legyen csak 30 ... Egye fene, legyen csak 20 ... akkor legyen csak 10 ...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!