„Engedjék játszani a válogatottat, különben kizárják Bulgáriát az európai kupasorozatokból” – könyörög a bolgár focielnök a plovdiviaknak

2023. november 13. 15:22

Hatalmas büntetés lehet a bolgár bohózat vége.

2023. november 13. 15:22
Hriszto Botev Stadion, Plovdiv, Bulgária

„Felszólítom azokat, akik felelősek ezért, hogy engedjék játszani a válogatottat, különben a bolgár csapatok nem játszhatnak az európai kupasorozatokban” – nyilatkozta Boriszlav Mihajlov, a Bolgár Labdarúgó Szövetség (BFS) elnöke, miután hétfő délután kiderült: a plovdivi önkormányzat nem engedi, hogy a Hriszto Botev stadionban játszzák le a Bulgária-Magyarország Eb-selejtezőt, amit az idő hiánya ( illetve a többszöri huzavona) miatt más helyre sem lehet átköltöztetni már.

Ezt is ajánljuk a témában

Ennek értelmében a meccset 3-0-val írnák jóvá a magyar válogatottnak, amely így 3 pontot, kijutást, és csoportelsőséget is nyerne a bolgár bohózat végén.

A csoportban utolsó helyen álló bolgárok azonban nem csak egy szimpla meccset, hanem annál többet veszthetnek: ha nem lesz mérkőzés, az egyenlő azzal, hogy az állam nem segítette a szövetséget a mérkőzés megrendezésében, ami beavatkozásnak tekinthető, 

emiatt pedig az UEFA kizárhatja Bulgáriát, és a bolgár klubcsapatokat az európai sorozatokból, akár öt évre is.

„Ez elképzelhetetlen, semmi sem indokolja, hogy ez megtörténjen, abszolút katasztrófa lenne” – mondta a korábbi kapus, aki az egész botrány középpontjában áll: ugyanis többek között ellene akartak demonstrálni a szófiai ultrák, amely miatt el akarták költöztetni a mérkőzést a fővárosból.

Közben megszólalt a stadionépítő cég is: szerintük mérkőzést a tervezett időpontban nem lehet megtartani, mert túl rövid az időkeret az építési munkálatok befejezéséhez, a leszereléshez és a stadion biztonságos állapotba hozásához.

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 39 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
backsplash
2023. november 13. 17:19
Szerintem lesz másik helyszín, a bolgár már tudja is, hol, csak minket tartanak abban, hogy nem valószínű a meccs megtartása. Ebből akarnak előnyhöz jutni, hogy a játékosaink fejében bizonytalanság legyen. Plusz még a néhány sérültünk, aztán így talán összejön nekik. Úgy kell készülni, hogy az utolsó pillanatban bemondják az új helyszínt. Fair play, bazmeg. Ja, nem: szlávok.
macskusz-4
2023. november 13. 17:18
Egymagam is kiállnák ellenük.
macskusz-4
2023. november 13. 17:17
El se kellett volna indulniuk. Balkáni népség.
macskusz-4
2023. november 13. 17:16
Ezeknek nincs normális miniszterelnökük.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!