Hihetetlen: egyetlen aláíráson múlik, hogy lesz-e bolgár-magyar meccs

2023. november 13. 10:51

Plovdiv polgármestere dönti el, hogy megrendezik-e csütörtökön az Eb-selejtezőt a bolgárok. Amennyiben nem, kint vagyunk az Eb-n!

2023. november 13. 10:51
Budapest, 2023. október 14.
Kerkez Milos (b) és Szoboszlai Dominik ünnepel a labdarúgó Európa-bajnoki selejtezők hetedik fordulójában, a G csoportban játszott Magyarország - Szerbia mérkőzés végén a Puskás Arénában 2023. október 14-én. A magyar válogatott 2-1-re győzött.
MTI/Kovács Tamás

Még ma pont kerülhet a csütörtöki Bulgária-Magyarország Eb-selejtező mérkőzés egyre szövevényesebb ügyének végére. Pontosabban kiderülhet, hogy lesz-e egyáltalán meccs, vagy nem sikerül a bolgároknak összehozni és a magyar válogatottnak adja a győzelmet az UEFA, ezzel pedig kijutunk az Eb-re. A Nemzeti sport friss információi szerint egyetlen emberen, 

Plovdiv polgármesterén múlik az egész, ugyanis amennyiben aláírja, hogy a még befejezetlen stadionban biztonságosan meg lehet tartani, akkor lesz meccs – ellenkező esetben pedig nem. 

Az ügy korábbi részleteiről itt olvashat bővebben:

Ezt is ajánljuk a témában

Vasárnap kiderült ugyanis, hogy az idő rövidsége miatt a Bulgária–Magyarország mérkőzést  már nem lehet tovább költöztetni Plovdivból, ha ott nem tudják megrendezni csütörtökön, akkor nem lesz mérkőzés. Kosztadin Dimitrov, a város polgármestere pedig megerősítette, nem támogatja, hogy a Bolgár Labdarúgó Szövetség (BFS) kérése alapján zárt kapus Eb-selejtezőt a plovdivi stadionban játsszák le, mert a szövetség nem jelezte időben a rendezési szándékát. 

Erre Hriszto Zapjanov a labdarúgószövetség ügyvezető-igazgatóhelyettese úgy reagált „Ha nincs a Botev-stadion, 

akkor nem lesz meccs, tiszta és egyértelmű a helyzet

 – idézi a sportal.bg Hriszto Zapjanovot. – Azok a felvetések, hogy a BFS félelemből vagy más okokból döntött a plovdivi rendezés mellett helytelenek és rendkívül rombolóak a futballunkra és a hazánkra nézve. A szövetségben minden ember azon dolgozik, hogy a mérkőzést meg tudjuk rendezni, mert ha nem lesz meccs, annak nyilvánvalóan következményei lesznek, melyek a teljes bolgár futballra vonatkoznak majd. Emberek veszíthetik el az állásukat mások makacssága miatt, remélhetőleg a mérkőzést szabotálni szándékozók tisztában vannak ezzel.”. 

A szövetség vezetője üzent stadiont építő cég tulajdonosának, az Eb-selejtező plovidvi rendezését leginkább ellenző Ilijan Filipovnak is, aki korábban azt állította, megfenyegették őt a szövetség részéről. 

Zapjanov azt mondta, a valótlanságokat állító Filipovval a bíróságon fognak találkozni. Végül arra is válaszolt, min vagy kin múlik most leginkább, hogy meg tudják-e rendezni csütörtökön a Magyarország elleni Eb-selejtezőt.

„A labda a plovdivi önkormányzatnál van, és felszólítom őket, hogy a józan ész szerint járjanak el. A tét itt nem Hriszto Zapjanov vagy a stadion építője vagy bármely más személy jövője, hanem a bolgár válogatott és a bolgár futball. Nagyon remélem, hogy megkapjuk Kosztadin Dimitrov polgármester aláírását, mert, ha nem, akkor annak katasztrofális következményei lesznek” – fogalmazott. 

Ezt is ajánljuk a témában

Emlékezetes, a magyar és a bolgár nemzeti együttes korábbi mérkőzésén válogatottunk csapatkapitánya gyönyörű gól szerzett szabadrúgásból. Kérdés, hogy csütörtökön lesz-e lehetősége ilyesmire: 

Nyitókép: MTI / Kovács Tamás

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. november 13. 14:17
Ki vállalja a felelősséget?
ujujuj
2023. november 13. 12:43
Ha megvan az aláírás, akkor is kijutunk az eb-re. Az a dilettantizmus, amit a bolgár szövetség bemutat, olyan, mintha a nyomentum pártot látnám tündökölni teljes pompájában.
Zozoo89
2023. november 13. 12:24
pollip 2023. november 13. 11:51 Ez a felelősség olcsó átruházása. Mit csinál a bolgár labdarúgó szövetség? Menekül a felelősség elől? Ugyanitt munkavédelmi stoplis cipő eladó. 😉
zakar zoltán béla
2023. november 13. 12:11
CIA Mia Mamma
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!