Egy öngóllal csikarta ki a döntetlent a Barcelona Madridban, de mit keresett ott egy magyar a katalán sztárcsapat kispadján?

2023. november 25. 17:04

Nem volt szükség a kapusra, aki Koundéval és Araujoval került azonos helyzetbe. Ennél nagyobb motiváció nem kell!

2023. november 25. 17:04
null

A spanyol labdarúgó-bajnokság 14. fordulójában azzal a tudattal utazott a fővárosba az FC Barcelona, hogy ha győz, egy pontra megközelítheti az élen álló Gironát, s megelőzheti a Real Madridot. A gránátvörös-kékek számára végül nem az elképzeléseik szerint alakult a mérkőzés, pedig a sérült Gavi távollétében bevetették a Torres – Lewandowski – Yamal támadótriót. A Ter Stegen távollétében a kapuba állított Inaki Pena gólt kapott a 39. percben, amikor Lopez találatával előnybe került a Rayo Valleacano. Az élmezőny mögött álló madridi együttes sokáig őrizte az előnyét, Xavi Hernandez Barca-vezetőedző bevetette a  Gündogan – Joao Felix – Rapinha triót. Az egyenlítő gólt azonban nem a neves labdarúgók szerezték, hanem Florian Lejeune. A 32 esztendős francia nem a Barcelona, hanem a Rayo játékosa, az ő öngóljával lett 1-1 az állás a 82. percben.S mint utólag kiderült, nem tudták kicsikarni a győzelmet és a 3 pontot a katalánok, akik maradtak a 3. helyen.

A mérkőzés magyar vonatkozású érdekessége, hogy mint a Mandiner is beszámolt róla, a Barcelona kispadján helyet kapott Yaakobishvili Áron is. 

A 17 esztendős magyar utánpótlás-válogatott játékost a sztárcsapat harmadik számú kapusaként nevezték a találkozóra. Pályafutása során először.

 Íme a történelmi emlékek erről (klubja 36-os számmal, Aron néven írta be a jegyzőkönyvébe):

Forrás: eredmenyek.com

A Budapesten született, izraeli felmenőkkel is rendelkező Yaakobishvili Áron 5 éve került az MTK-tól a katalánokhoz. 8-szor szerepelt a magyar U17-es válogatottban. A nyáron felkerült az FC Barcelona U19-es csapatához, eddig 4 mérkőzésen védett: háromszor lehúzta a rolót, egyszer kapott mindössze egy gólt. 

Ha így halad, talán egyszer a valódi debütálására is sor kerülhet a felnőttek között.

Testvére is Spanyolországban pallérozódik, a 19 éves Antal egyszeres magyar U21-es válogatott, a La Ligát vezető Girona tartalékcsapatának kötelékébe tartozik. 

 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: AFP/Oscar Del Pozo

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Töki
2023. november 25. 20:30
Mert 1 jó kapus (lesz).
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!