Détári: Az UEFA a bolgároknál is nagyobbat hibázott!

2023. november 15. 10:32

Az egykori világklasszis szerint a magyar válogatott profi hozzáállással fog pályára lépni a csütörtöki Eb-selejtező mérkőzésen, amelyet meg kell nyerni, hogy a vasárnapi Montenegró elleni összecsapást már tét nélkül lehessen lejátszani.

2023. november 15. 10:32
Détári Lajos

Ismert, kedden eldőlt, végül zárt kapuk mögött, de mégis Szófiában rendezik meg a Bulgária-Magyarország Eb-selejtező mérkőzést, amelynek helyszíne sokáig kérdéses volt a bolgár labdarúgószövetség – nincs rá jobb szó – szerencsétlenkedésének eredményeként. A Magyar Nemzet az üggyel kapcsolatban megkereste Détári Lajost, és az egykori világklasszis labdarúgó pedig nem finomkodott, szerinte 

nyilvánvaló a bolgár szövetség felelőssége, de úgy véli, az UEFA még nagyobbat hibázott azzal, hogy engedte ezt a történetet idáig eljutni.

Ennek ellenére úgy gondolja, végül a legjobb döntés született, hiszen egy valódi sportember célja kizárólag az legyen, hogy a pályán dőljön el a továbbjutás. Szerinte a gyepen kell lerendezni a még nyitott kérdéseket. „Elképzelhetetlennek tartom, hogy a válogatott a hátralévő két meccsen ne harcolja ki a továbbjutást. Természetesen az a cél, hogy Szófiában nyerjünk, és akkor vasárnap Montenegró ellen már tét nélkül játszhatunk” – fogalmazott. 

Ezt is ajánljuk a témában

Détári Lajos szerint a magyar labdarúgó-válogatott játékosait biztosan nem befolyásolta ez a történet. „Ha én vagyok a helyükben, akkor ugyanúgy készülök a meccsre, mintha mi sem történne a háttérben, edzek, a szövetségi kapitány begyakoroltatja a szükséges taktikát, mert ez a dolgunk, az okosok pedig majd eldöntik, hogy hol és mikor kell pályára lépnem. 

Ez a profi hozzáállás, és meggyőződésem, hogy a csapat tagjai is így vannak ezzel”

– véli az egykori válogatott labdarúgó, akinek a válogatottban szerzett góljait ebben az összeállításban tekinthetik meg:

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

 

 

Összesen 3 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pipa89
2023. november 15. 14:10
Az UEFA-át is ellepte a nyugati ideológiai ködgép, ezért hagyhatják a politikát befolyni a pályára, sőt most már a pályát sem biztosítják! Mi lesz kint Szófiában? Eldugják előlünk a labdát?
pollip
2023. november 15. 12:52
Az UEFA úgy ugrált, ahogy a bolgárok fütyültek! Felháborító ez a gittegylet!
Box Hill
2023. november 15. 11:26
Kell ezt tűrnünk?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!