Callum Styles: Mindennél jobban szeretnék ott lenni az Eb-n!

2023. november 15. 13:33

A válogatott középpályás a Nemzeti Sportnak adott interjúban a bolgár-magyar mérkőzés mellett saját személyiségéről, egy esetleges klubváltásról és magyar nagymamájáról is beszélt.

2023. november 15. 13:33
Wolverhampton, 2022. június 14.
Styles Callum a labdarúgó Nemzetek Ligája 4. fordulójában játszott Anglia - Magyarország mérkőzésen a wolverhamptoni Molineux Stadionban 2022. június 14-én. A magyar válogatott 4-0-ra nyert.

A magyar labdarúgó-válogatott 23 éves magyar-angol származású középpályása, Callum Styles interjút adott a Nemzeti Sportnak, amelyben a bolgár-magyar mérkőzés mellett saját személyiségéről, egy esetleges klubváltásról és magyar nagymamájáról is beszélt. 

Ideje volt, hogy kiderüljön – válaszolta a fiatal labdarúgó a soron következő Eb-selejtező helyszíne körüli zűrzavaros ügyre vonatkozó kérdésre. Styles szerint mindenkinek rossz volt a bizonytalanság, még úgy is, hogy 

a játékosok és a szakmai stáb végig úgy készültünk, lesz mérkőzés, a pályán kell megszereznünk az Eb-részvételhez szükséges – minimum – egy pontot.

 Elmondta azt is, hogy tudatosan kezelte a helyzetet, próbálta a lehető leginkább kizárni a külső tényezőket, de ez teljes mértékben szinte képtelenség volt, hiszen kis túlzással óránként jöttek az újabb hírek. Tudta, mennyire fontos mérkőzés várhat a nemzeti együttesre Bulgáriában, nagy hibát követtek volna el, ha kicsit is elhiszik, hogy játék nélkül megkapjuk a három pontot.

Kellő önbizalommal készülünk az összecsapásra. Marco Rossi és stábja a szokásos alapossággal elemezte ki ellenfelünk játékát, a koncentráció fontosságáról is rengeteget beszélgettünk. Idegenben lépünk pályára, 

nagyon sajnáljuk, hogy a szurkolóink nem lehetnek ott velünk a Levszki-stadionban. Sem ők, sem mi, játékosok nem tehetünk erről, mégis mi isszuk meg a levét… Mindenhová elkísértek bennünket, rendre elképesztő buzdítást kapunk tőlük, de nem tudunk mást tenni, már csak miattuk is győznünk kell Bulgáriában” 

– fogalmazott a játékos.

Styles a 75-szörös válogatott Nagy Ádámmal való közös játékról beszélve elmondta, hogy hihetetlenül tehetséges, remek játékosnak tartja a középpályásként kövzetlenül mellette játszó csapattársát, akivel egyre inkább összeszoktak, és úgy érzi jól kiegészítik egymást. Stlyles hangsúlyozta, Nagy Ádám túl van hetvenöt válogatottságon, és „ezt sehol sem adják ingyen”, majd hozzátette, számára megtiszteltetés mellette játszani.

Felidézte, hogy bár a pályán szerepköréből fakadóan is a kemény harcmodor jellemzi a játékát, fiatalon egyáltalán nem volt ennyire harcias. „Kifejezetten nyugodt gyerek voltam, na és csatárt játszottam, esetleg támadó középpályást, így kemény belépőkre sem igen volt szükség tőlem. Viszonylag későn csúsztam hátrébb a pályán, és lettem védekező középpályás. Mostanra nagyon megkedveltem ezt a pozíciót. Élvezem a játékot, mélységből indulva átlátom a pályát, csatárként már nem sok hasznomat vennék” – mondta.

Styles alapvetően nyugodt, kiegyensúlyozott személyiségű embernek tartja magát, akinek ugyan időre van szüksége, míg egy társaságban feloldódik, de nem visszahúzódó, és megvan a kellő önbizalma. 

„Minden pillanatát élvezem, hogy itt lehetek a magyar válogatottban, nem tagadom, óriási utazás ez” 

foglmazott. Beszélt magyar nagymamájáról is, akinek révén pályára léphet a magyar nemzeti csapatban. Felidézte, hogy gyerekkorában gyakran volt nagyszüleinél és bár nagymama sosem tanított neki magyar szavakat, mesélt arról, hogy Magyarországon született, és később a jobb élet reményében költözött Angliába. Elmondta azt is, hogy a válogatott összetartások után többször maradt egy-két napot a magyar fővárosban, mert fel akarta fedezni Budapestet, ami szerinte elképesztően gyönyörű város. 

Az angol harmadosztályú Barnsley-ben játszó labdarúgó egy esetleges klubváltásról elmondta, mindez nem rajta múlik, és nem sürgetek semmit, csak olyan helyre menne, ahol jobb körülmények vannak. CallumStyles szerint a legfontosabb, hogy a nyári németországi Európa-bajnokságra tökéletes állapotba kerüljön, ezért várja a megfelelő ajánlatot.

Elmondta azt is, hogy nagy álma, az Eb-szereplés. Úgy fogalmazott, 

„gyakran eszembe jut. Néhány éve még álmodni sem mertem volna, hogy egyszer Európa-bajnokságon futballozhatok, most pedig a magyar válogatottal karnyújtásnyira vagyok tőle. Semmit sem szeretnék jobban, mint ott lenni a tornán, csak ez lebeg a szemem előtt!”.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/Koszticsák Szilárd

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2023. november 15. 13:44
Úgy legyen! Álmondj csak nagyokat, ez a mi álmunk is. Hajrá Fiúk, hajrá Magyarország!
Gullwing
2023. november 15. 13:38
Ott lesztek!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!