„Büszke vagyok rá!” – így vallott Marco Rossiról a vízilabdázó fia

2023. október 16. 18:43

A 30 éves Simone Rossi az OSC játékosa, és már félig magyarnak vallja magát.

2023. október 16. 18:43

A Genesys OSC Újbuda olasz vízilabdázót is szerződtetett erre az idényre, mégpedig Simone Rossi, a magyar labdarúgó-válogatotta irányító Marco Rossi fia személyében – ismertette az Eurosport, amely a Miskolc elleni szombati mérkőzés után interjút is készített a fiatal játékossal.

A sportlap többek között arra volt kíváncsi, hogy az ifjabb Rossi hogyan érzi magát az OSC-ben. Simone erre azt válaszolta: 

nagyon boldog vagyok itt. Keményen dolgozunk.

Ez egy fiatal csapat, benne azért néhány tapasztaltabb játékossal. Balszerencsések voltunk, hogy korán kiestünk a nemzetközi kupából, még többet kell dolgoznunk azért a szintért. Így most több időnk van a munkához és a fejlődéshez. Készülünk a fontos meccsekre, a Vasas, a Honvéd, Szolnok, BVSC elleni mérkőzésekre” – sorolta.

„Félig már én is magyar vagyok”

Az OSC játékosa azt is elárulta az Europsportnak, hogy ha teheti, édesapja el szokott menni a meccseire. Hozzátette, az OSC teljes csapata ott szurkolt szombaton a Puskás Arénában. Simone Rossi úgy fogalmazott, „nagyon érzelmes a focimeccsek alatt”.

Mivel félig már én is magyar vagyok, bízom egy jó eredményben”

 – nyilatkozta, és valóra is váltak a reményei, hiszen Szoboszlai Dominikék 2-1-re nyertek.

A vízilabdás arra is reagált,  hogy édesapja és segédje, Cosimo Inguscio magyar állampolgárok is lettek. „Nagyon boldog vagyok emiatt. Ez nagy dolog számunkra. 

Elmesélte az összes családtagjának és barátjának Olaszországban, hogy milyen nagyszerű ország Magyarország, 

és milyen boldog, hogy magyar állampolgár is lehet. És nagyon büszke erre. Én is nagyon büszke vagyok rá” – jelentette ki Simone Rossi.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: SALVO BARBAGALLO / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZperX
2023. október 17. 13:06
Isten hozta a Rossi családot a kicsi, de nagyszerű hazánkban. Magyarabbak vagytok, mint bármelyik tetves momentumos ribanc.
pipa89
2023. október 17. 08:13
Mi is! Nagyon!
istvanszluka01
2023. október 16. 20:01
Magyarnak lenni csodás gyönyörűség!
AGab
2023. október 16. 19:41
Mi is büszkék vagyunk Simone-ra és Marcora! :-)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!