Azonnali hatállyal felfüggeszti a NOB az Orosz Olimpiai Bizottság működését

2023. október 12. 16:25

Megszegték az oroszok az Olimpiai Chartát.

2023. október 12. 16:25
null

Az X-en jelentette be a Nemzetközi Olimpiai Bizottság, hogy azonnali hatállyal felfüggeszti az Orosz Olimpiai Bizottság működését, annak munkáját többé nem ismerik el. Mint indoklásukban írják:

„Az Orosz Olimpiai Bizottság 2023. október 5-én hozott egyoldalú döntése, miszerint felveszi tagjai közé azokat a regionális sportszervezeteket, amelyek Ukrajna Nemzeti Olimpiai Bizottságának (NOB) fennhatósága alá tartoznak (nevezetesen Donyeck, Herszon, Luhanszk és Zaporizzsja), az Olimpiai Charta megsértését jelenti”.

Hozzátették: a NOB fenntartja magának a jogot, hogy a megfelelő időben döntsön az orosz útlevéllel rendelkező semleges sportolók részvételéről a 2024-es párizsi olimpiai játékokon és a 2026-os milánói téli olimpiai játékokon. A NOB a közlemény szerint fenntartja magának a jogot, hogy a helyzet alakulásától függően bármilyen további döntést vagy intézkedést hozzon.

Nyitókép: Indranil Mukherjee / AFP

 

 

Összesen 14 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dorset Naga
2023. október 13. 13:47
Mit tegyenek, orosz területek ezek.
KBA98
2023. október 12. 18:29
A NOB elmehet a bús p...ba! Mocskos népség! Az Olimpia nem a háborúról és a kirekesztésről szól! Mocskos lefizetett banda!
Tommaso
2023. október 12. 18:01
Szép elmélet, hogy a versenyek idejére hallgassanak a fegyverek. DE mivel az oroszok NEM függesztik el az ellenségeskedést, R-Go > nincs helyük a nemzetközi sportéletben.
Tommaso
2023. október 12. 17:57
Nem olvastam róla, de a Palesztin Olimpiai Bizottságot is fel kellene függeszteni. A palesztin iszlamista terroristákat pedig fellógatni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!