Tíz hónap gyötrelem után Gulácsi Péter a Lipcsébe is visszatér!

2023. szeptember 15. 15:40

Marco Rossi után Marco Rose is bizalmat szavaz a magyar válogatott kapusnak.

2023. szeptember 15. 15:40
GULÁCSI Péter

Emlékezetes: az 51-szeres válogatott kapus még tavaly októberben, a Celtic Glasgow elleni Bajnokok Ligája-mérkőzés 13. percében, egy ártatlan mozdulatot követően szenvedett súlyos sérülést: jobb lábában térdszalag-szakadást szenvedett. Már akkor tudni lehetett, hogy Gulácsi hosszú hónapokra kidől, új kapust is szerződtettek a pótlására, ráadásul 

honfitársunknak balszerencséje is volt: az év elején elfertőződött a sebe, így újra kellett műteni.

Májusban viszont érkezett a hír: Gulácsi Péter újra edzésbe állt az RB Leipzignél, igaz ekkor még csak egyéni, labdás gyakorlatokat hajtott végre. Az elmúlt hónapban már felgyorsultak az események: klasszisunk négy hete már teljes értékű munkát végez, nem véletlen, hogy egyfajta önbizalomnövelőként Marco Rossi is meghívta őt a Szerbia elleni Eb-selejtezőre és a Csehország elleni barátságos mérkőzésre készülő válogatott keretbe - Dibusz Dénes, Szappanos Péter és Demjén Patrik mögé negyedik számú kapusnak... De nem nehéz kitalálni, Gulácsinak milyen sokat jelenthetett ez az emberi gesztus.

GULÁCSI Péter; ORBÁN, Willi
Gulácsi Péter tíz hónap után visszatér, Willi Orbán tíz hétre kidőlt... Fotó: MTI/Illyés Tibor

S most itt az újabb jó hír: az RB Leipzig vezetőedzője, Marco Rose Gulácsi Pétert is jelölte a szombati, Augsburg elleni meccskeretbe. „Gulácsi Péter holnap első alkalommal ott lesz a keretben ebben a szezonban. Nagyszerűen edzett az elmúlt négy hétben, jó érzés, hogy visszatér a csapatkapitány-helyettesünk”– idézi a klub Twitter-oldala a lipcseiek vezetőedzőjét.

Nyilvánvaló, hogy az elkövetkező hetekben még Janis Blaswich védi majd az RB Leipzig kapuját, de tény: már csak hetek kérdése, hogy Gulácsi Péter a gólvonal elé állhat.

A lipcsei szurkolók öröme azonban nem lehet teljes, 

mert mint az korábban nyilvánosságra került, a csapat kapitányát, Willi Orbánt tíz hétre elvesztette a Lipcse és a magyar válogatott is: a kitűnő védő a Csehország elleni barátságos találkozó második félidejében sérült meg... 

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép Tízhónapos gyötrelem ért véget... Fotó: Getty Images

   

 

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!