Szeszélyes sorsolás, döntőnek is beillő párosítás: Puskás Akadémia - Ferencváros csata a labdarúgó Magyar Kupában

2023. szeptember 18. 19:28

A címvédő Zalaegerszeg a nagy rivális Szombathelyi Haladás otthonában játszik majd a legjobb 16 közé jutásért.

2023. szeptember 18. 19:28
DIBUSZ Dénes

Alig ért véget a hétvégi első – már az NB I-es és NB II-es csapatokat is felvonultató – teljes forduló a labdarúgó Magyar Kupában, máris kisorsolták a következő, összesítésben 4. kör párosításait. Az élvonalbeli klubok egy páros kivételével elkerülték egymást a sors, pontosabban a 2008-as MK-győztes, korábbi válogatott Rudolf Gergely keze által. S, ha már egymás után két első osztályú együttes nevét rejtő golyóbist húzott ki a közelmúlt egyik legtechnikásabb magyar játékosa, akkor gondoskodott róla, hogy emlékezetes legyen a „produkciója”. A 24-szeres első, rekord-győztes Ferencváros Felcsútra látogat majd, és lesz a Puskás Akadémia vendége. Érdekesség, hogy éppen a felcsútiak az egyetlenek, akik ebben a szezonban le tudták itthon győzni a Fradit, amikor a bajnokságban augusztus 13-án, 2-1-re nyertek az Üllői úton!

A címvédő Zalaegerszeg az ősi rivális Haladáshoz látogat majd Szombathelyre. A bajnokságban egyetlen győzelem mellett öt vereséget számláló ZTE nem mehet biztosra. Ahogy nem vár könnyű megméretés az NB II-es Honvédhoz látogató Paksra, vagy a másodosztályban éllovas Győri ETO-hoz hivatalos, az NB I-ben élen álló Debrecenre. A Fehérvár FC-t hamadik ligásként búcsúztató ESMTK az élvonalbeli MTK ellen is megpróbálhat meglepetést okozni Pestszenterzsébeten. A még versenyben lévő vármegyei első osztályú, azaz negyedik ligás csapatok közül a Mezőörshöz az NB III-as Kaposvárt, a budapesti Unione FC-hez az NB I-es Kisvárdát sorsolták ki. Értelemszerűen az alacsonyabb osztályú csapatok a pályaválasztók.

A párosítások: Puskás Akadémia – Ferencváros, Budapest Honvéd – Paks, Haladás – ZTE, Dunaföldvár – Nyíregyháza, ESMTK – MTK-Budapest, Tatabánya – Újpest, Vasas – Gyirmót, Szeged – Kecskemét, Tiszakécske – Ajka, Mezőörs – Kaposvár, Unione FC – Kisvárda, Kozármisleny – Kazincbarcika, Győr – Debrecen, Szentlőrinc – Kelen SC, Siófok – Diósgyőr és Veszprém – Budafok

A továbbjutás egy mérkőzésen dől el, a hivatalos játéknap: november 1.

Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

 

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2023. szeptember 18. 19:47
Nincs oka félni egyik csapatnak sem. Hajrá!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!