Albert Flórián újra a Ferencvárosnál!

2023. szeptember 14. 11:39

A klublegenda fia nem akárkinek a helyét veszi át a klubnál.

2023. szeptember 14. 11:39
A Ferencváros új címere a Fradi harminc bajnoki győzelmét jelképező három csillaggal

A Ferencváros honlapján arról számol be, hogy a Bajnokok Ligája selejtezőiből való kiesést követően edzőváltás történt a magyar bajnoki címvédő FTC-Telekom felnőtt női labdarúgócsapatánál. Vágó Fanny játékos-edző helyére az aranylabdás klublegenda, Albert Flórián fia érkezik – olvasható a fradi.hu-n.  

Ifjabb Albert Flórián 1967. december 12-én született Budapesten, épp abban az évben, amikor édesapja megszerezte a mindeddig egyetlen magyar Aranylabdát. Természetes volt, hogy a Ferencváros utánpótlásában ismerkedik meg a sportág alapjaival. A felnőtt csapatban tétmeccsen 1988-ban debütált. A klubot első ciklusában 1996-ig szolgálta, tagja volt első BL-csoportkörös együttesünknek 1995 őszén, és felejthetetlen, 1-1-es döntetlent érő gólt szerzett a spanyol Real Madrid ellen az Üllői úton. A Fradiból Izraelbe igazolt, majd egy szezon elteltével visszatért, és 1998 nyaráig még zöld-fehérben szerepelt, ezt követően Franciaországba szerződött. 

A Ferencvárosban összesen 281 mérkőzésen szerepelt és 58-szor talált be a kapuba. Háromszor nyert bajnoki címet, négyszer Magyar Kupát. A magyar válogatottban hat alkalommal szerepelt.

Albert Flórián edzői pályafutását a Ferencváros utánpótlásában kezdte meg 2003-ban, mint szakágvezető, majd két év elteltével Gellei Imre pályaedzője lett a felnőtt csapatnál, ezt a pozíciót 2005 és 2007 között töltötte be. Egy dunaújvárosi kitérő után 2008-ban visszatért még egy évre az utánpótlásunk élére. Ezt követően az MLSZ kötelékében, a Tökölnél, a Budaörsnél és a Soroksárnál dolgozott, legutóbb az NB III-as BKV Előre mestere volt. Női labdarúgásban ez lesz az első megbízása.

A távozó játékos-edző, Vágó Fanny 2019 nyarán igazolt a Ferencvároshoz, és 2021 szeptemberében lett a női csapat vezetőedzője is. 

A 127-szeres magyar válogatott, többszörös magyar bajnok és kupagyőztes, gólkirály most játékosként is távozik a klubtól. 

A Ferencváros köszönetet mond Vágó Fannynak mindazért, amit az elmúlt években labdarúgóként, szakemberként is tett a klubért, és sok sikert kívánnak további pályafutásához. 

Ezt is ajánljuk a témában

 

 

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
korty
2023. szeptember 14. 14:20
Kirúgta Kubatov Máté Csabát, azóta össze-vissza beszél. Szembe köpte ismét a magyarokat, ezúttal egy magyar edző volt az áldozata. A magyar utánpótlás fiatalok útszélére dobása, a Fradi hagyományainak a folyamatos lealázása már sokaknak fel sem tűnik. Most kapóra jött a lányok szereplése, mehet a habverés Albert körül. Undorító amit Kubatov művel.
survivor
2023. szeptember 14. 12:05
Kisflóri az nem a NAGY...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!