Hoppá: szurkolói rasszizmus miatt büntette meg az UEFA az ukránokat

2023. szeptember 21. 12:42

Húszezer euróba került az ukránoknak a szurkolóik viselkedése.

2023. szeptember 21. 12:42
Italy v Ukraine: Group C - UEFA EURO 2024 European Qualifiers

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) fegyelmi bizottsága 20 ezer euróra büntette ukrán tagszervezetét szurkolói Európa-bajnoki selejtezőmérkőzéseken tanúsított rasszista magatartása miatt. 

A bírságot a 2024-es Eb-re kvalifikáló sorozat két, szeptemberi meccsén - a wroclawi Ukrajna-Anglia (1-1) és a milánói Olaszország-Ukrajna (2-1) találkozókon - tapasztaltak alapján szabta ki az UEFA, amely 

pirotechnikai eszközök használatáért és más szabálytalanságokért az ukrán szövetséget további 13 ezer eurós büntetéssel is sújtotta.

Az UEFA egyszersmind megtiltotta, hogy ukrán szurkolók jegyet vásárolhassanak a válogatott következő idegenbeli mérkőzésére. Az ukrán csapat október 14-én Észak-Macedónia válogatottját házigazdaként fogadja a cseh fővárosban, majd Máltán vendégeskedik október 17-én.

Ezt is ajánljuk a témában

Románia jóval kisebb büntetést kapott, mint Magyarország – elképesztő kettős mércét alkalmaz az UEFA

Magyarországra két éve 3 zárt kapus meccset és 100 ezer dollár büntetést szabott ki az UEFA . A román szurkolók rasszista megnyilvánulásai miatt Románia csak 1 zárt kapus meccset és 40 ezer eurós büntetést kapott.

(MTI)

Nyitókép: Alessio Morgese / NurPhoto / NurPhoto via AFP
 

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik