Elcsalták a labdarúgó-világbajnokságot, hogy Messi nyerjen? – meredek kijelentést tett a holland edzőlegenda

2023. szeptember 06. 15:24

A holland válogatott és a Liverpool csapatkapitánya viszont nem ért egyet vele.

2023. szeptember 06. 15:24
Lionel Messi a világbajnok argentin válogatott csapatkapitánya

Erős kijelentéseket tett a napokban a legendás labdarúgótréner Louis van Gaal, aki a 2022-es katari foci vb idején a holland válogatott szövetségi kapitánya volt. A holland edző az Eredivise (a holland első osztályú labdarúgóliga – a szerk.) nyitógáláján adott egy kisebb interjút a helyi köztévének, amelyben szóba került a tavalyi világbajnokság negyeddöntője, amelyen a csapata döntetlent ért el az argentin válogatott ellen, ám tizenegyesekkel végül az Albiceleste jutott be az elődöntőbe, a hollandok pedig kiestek. 

„Nem igazán szeretnék beszélni róla. Meg kell nézni, hogyan szerezte Argentína a góljait, és hogyan szereztük mi a góljainkat, valamint, hogyan léptek át büntetlenül egy bizonyos határt az argentin játékosok. Úgy gondolom, ez egy előre elrendezett mérkőzés volt”

 – fogalmazott van Gaal. 

Majd hozzátette, „Komolyan gondolom, amint mondtam. Messinek meg kellett nyernie a világbajnokságot? Így gondolom, igen.” 

Tény, hogy az argentin válogatott tagjainak a világbajnokságon mutatott magatartása nem volt mindig teljesen – európai értelemben véve – sportszerű, nemes versengéshez méltó (és akkor nagyon visszafogottan fogalmaztunk), és ez megmutatkozott a hollandok elleni negyeddöntőben is. Lionel Messi gólját követően például két kezét a füleihez emelve gúnyolta ki az ellenfél szövetségi kapitányát, vagy amikor a meccset követően interjú közben odaszólt a hollandok két egyenlítő gólját szerző  Weghorstnak, hogy „Mit nézel, te bolond? Menj innen!”, csapattársai pedig a győzelmi ünneplésük közben is kigúnyolták az ellenfelet, így érthető, hogy a hollandokban és edzőjükben maradt némi sértettség.

Argentina's forward #10 Lionel Messi celebrates scoring his team's second goal from the penalty spot during the Qatar 2022 World Cup quarter-final football match between The Netherlands and Argentina at Lusail Stadium, north of Doha on December 9, 2022. (Photo by FRANCK FIFE / AFP)
Az emlékezetes gúnyolódós gólöröm a hollandok ellen
Forrás: FRANCK FIFE / AFP

A szakember kijelentésével kapcsolatban a holland tévé megkérdezte a válogatott és a Liverpool csapatkapitányát, Virgil van Dijkot is, aki viszont másképp látja a kérdést. „Ez az ő véleménye. Mindenkinek megvan a joga a véleménye kifejezéséhez. Én nem osztom ezt a véleményt” – válaszolta arra a kérdésre, hogy mit gondol van Gaal vádjairól. 

Meglepő kommunikációs stratégiával reagált a gyanúsításra a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA), amely nem adott ki semmilyen hivatalos közleményt az ügyben, de egy nappal a holland nyilatkozatát követően a tavalyi világbajnokság közösségi oldalaira, az Instagramra és az X-re (leánykori nevén Twitter) beszédes videót posztolt. A bejegyzésben egy összefoglaló látható Argentína tavalyi vb-szerepléséről és győzelmeiről, amelyet az alábbi rövid mondat kíséretében osztottak meg: „2022 Argentínáé volt 🇦🇷🏆”.

Nyitókép: MTI/EPA/Friedemann Vogel 

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2023. szeptember 06. 20:29
Survivor 16:05- Az angolok ellen kézzel a kapuba ütve a labdát! 1978-ban Kleint és Palotait kivéve az összes bíró az argentínoknak csalt!
Málaga21
2023. szeptember 06. 19:35
Nem kell mindenből összeesküvés elméletet gyártani. Sima rasszizmusból fújtak az argentinoknak a néger válogatottak ellen, mint a holland meg a francia.
FAdamus
2023. szeptember 06. 16:50
Mit ártott neked, hogy ennyire utálod? Ronaldo fan vagy, vagy mi?
Belamy88
2023. szeptember 06. 16:39
A félautista, hormonkezelt gnómot a háttérhatalom bankár moguljai és a kezükben lévő média futtatja a kezdetektől. Amikor kezdett már kínos lenni, hogy korrekt körülmények között soha nem nyert semmit a törpe, összecsaltak neki egy vb-t. Ebben a katari emírség, Messi munkáltatója a PSG tulajdonosaként, partnerségre lépett a FIFA maffiával, amely pedig az irányított sorsolást, az ágrajzot és a korrupt játékvezetőket biztosította a csaláshoz. A katari vb egy közönséges és szemérmetlen csalás volt, a labdarúgás szégyene.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!