Európa trónján a Manchester City: tizenegyesekkel nyerték az angolok a szuperkupát

2023. augusztus 16. 23:15

A Sevilla csapatát múlták felül Guardiola fiai.

2023. augusztus 16. 23:15

A Bajnokok Ligájában címvédő Manchester City 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 5-4-re nyert szerdán az Európa-liga-győztes Sevilla ellen a labdarúgó európai Szuperkupáért kiírt pireuszi mérkőzésen, ezzel először hódította el a trófeát.

A jól kezdő, majd eredményesen kontrázó Sevilla került előnybe Juszef En-Nesziri révén a 25. percben, a találkozó nagy részében komoly mezőnyfölényben, de statikusan, kevés ötlettel futballozó City pedig a  63.-ban egyenlített Cole Palmer jóvoltából. A rendes játékidő lejárta után rögtön tizenegyespárbaj következett, melyben az első kilenc rúgó nem hibázott, a tizedikként következő sevillai Nemanja Gudelj azonban a felső lécre bombázott, ami a manchesteriek győzelmét jelentette.

A második számú európai kupasorozatban rekorderként hétszeres győztes andalúziai csapat története során hetedszer játszhatott a trófeáért, de csupán az elsőnél, még 2006-ban járt sikerrel, azóta hat összecsapásán alulmaradt. Ezzel szemben a szigetországi gárda most debütált a Szuperkupáért kiírt találkozókon, diadalával pedig a 25. klub lett – és a hatodik angol –, amely elhódította a serleget.

(MTI)

 

Nyitókép: Louisa Gouliamaki / AFP

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik