Rossi: Kerkez Milos nem ijed meg semmitől, nagyon jól be tudna illeszkedni a Lazióba

2023. július 07. 13:46

A magyar válogatott szövetségi kapitánya szerint válogatott játékosunk a Lazio csapatában rengeteget fejlődhetne. Marco Rossi azt is elmondta, miben kellene Kerkeznek előrelépnie.

2023. július 07. 13:46
Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya


A napokban megírtuk, bár korábban úgy volt, hogy Kerkez Milost a Benfica szerződteti, változott a helyzet és most sokkal valószínűbb, hogy válogatottunk csupaszív baloldali futója a Serie A második helyezettjéhez, a Lazióhoz igazol. A felek állítólag megegyeztek a szerződés feltételeit illetően, már csak annyi hiányzik az üzlethez, hogy Kerkez csapata, az AZ is elfogadja az olasz klub által ajánlott összeget.

Kerkez Milos a magyar labdarúgó-válogatott játékosa a Puskás Arénában az Észtország elleni barátságos mérkőzésen
Nem ijed meg semmitől – Kerkez Milos az Észtország elleni barátságos mérkőzésen
Forrás: AFP

Marco Rossi, válogatottunk szövetségi kapitánya a Sportitalia portálnak nyilatkozott potenciális transzferrel kapcsolatban – vette észre a csakfoci.hu. A portál cikkében megjegyzi, hogy 

a Laziót Kerkez válogatottbeli csapattársa, Sallai Roland is régóta érdekli .

Rossi elmondta, miben tud Kerkez még fejlődni 

„Kivételes tulajdonságokkal rendelkezik: rendkívül gyors, ellenálló és agresszív. Mérkőzésenként rengeteg kilométert képes futni nagyon magas intenzitással. Ha lehetőséget kapna arra, hogy Olaszországban és konkrétan a Lazióban játsszon, akkor szerintem ő is sokat fejlődhetne!” – mondja játékosáról Rossi. A szövetségi kapitány azt is elmondta, milyen téren van még mit fejlődnie a mindössze 19 éves játékosnak: szerinte energiagazdálkodás és a védekezés területén léphet előre. 

Ezt is ajánljuk a témában

Benfica helyett Lazio? – Hova igazol Kerkez Milos?

A magyar válogatott második legértékesebb játékosának klubváltása úgy tűnt, sínen van, ám a hét elején megjelent hírek szerint a labdarúgó mégsem Portugália, inkább Olaszország felé veszi az irányt. Van még esély a Benficára vagy biztos, hogy Lazióba igazol Kerkez? Egyáltalán melyik lenne jó döntés? Háttér.

„Míg a tolódásban, az agresszivitásban és a futásban már most nagyon elöl jár. Aztán van egy nagyon jól célzó bal lába is, amivel minden meccsen kiváló keresztpasszokat ad be. 

Szerintem nagyon jól be tudna illeszkedni a Laziónál. Nagyszerű személyisége van, nem ijed meg semmitől. Meglenne benne a kellő merészség egy olyan bajnoksághoz, mint az olasz,

amely az egyik legjobb a világon - véleményem szerint a második... Ezért pozitív hatással lehetne rá, tekintve, hogy nagyon fiatal még. Nagyon jó lenne, ha végre egy olyan topligában kötne ki, mint az olasz!” – fogalmazott Rossi.

 

Nyitókép: Robert Szaniszlo / NurPhoto / NurPhoto via AFP 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Takagi
2023. július 07. 18:50
Nagy tehetség! Meg is dolgozik a sikerert. Hajrá!
Temeráf
2023. július 07. 17:44
Ez a Kerkez brutálisan jó! Pár év oszt a világ legjobb védői között lesz. Nézzétek meg a YouTube - bon van róla több videó, ott látni, hogy több méterekről csúszik be hátulról meg oldalról és labdát talál nem szabálytalan, hogy a picsába csinálja? Gyors, jól cselez, jól lő! Ja és még csak 19 éves, már csak csiszolni kell a gyémántot!
paater-gregor
2023. július 07. 17:33
Lazio, de: Lazióba Vö.: Cicero >> Ciceróval Oslo >> Oslóban AkH. 216. a)
gyaloggos
2023. július 07. 15:37
SUMMA summarum: HAJRÁ MAGYARORSZÁG, HAJRÁ MAGYAROK!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!