„Milost nagyon fogják szeretni a szurkolók!” – Marco Rossi és Gera Zoltán is elmondta a véleményét Kerkez átigazolásáról

2023. július 21. 14:12

A szövetségi kapitány és az egykori legendás labdarúgó szerint a magyar válogatott hátvédje nagyon könnyen be fog illeszkedni a Bournemouth csapatába és Premier League-be.

2023. július 21. 14:12
Telki, 2018. szeptember 3.
Gera Zoltán edzõ (b) és Marco Rossi szövetségi kapitány a Nemzetek Ligájában 2018. szeptember 8-án Finnország ellen játszó magyar labdarúgó-válogatott edzésén a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) telki edzõközpontjában szeptember 3-án.
MTI Fotó: Illyés Tibor

A héten az angol Premier League-ben játszó AFC Bournemouth csapatához igazolt a magyar labdarúgó válogatott balszélsője, Kerkez Milos. A transzferrel kapcsolatban Marco Rossi szövetségi kapitány, és Gera Zoltán, az U21-es válogatott edzője is elmondta a véleményét. Rossi kapitány az MLSZ honlapján megjelent nyilatkozatába kiemelte,  hogy a válogatott számára minden esetben erősítést jelent, ha valamelyik kerettag a topligák valamelyikébe vagy az addiginál erősebb bajnokságba, csapatba igazol. Úgy véli, ez természetesen Kerkezre is igaz.

Kerkez Milos a magyar labdarúgó-válogatott játékosa a Puskás Arénában az Észtország elleni barátságos mérkőzésen
Kerkez megalkuvást nem ismerő játékával gyorsan belophatja magát a Bournemouth szurkolók szívébe
Forrás: AFP

Marco Rossi: Milos rengeteget fog tanulni és fejlődni a Bournemouth-nál, ahonnan idővel majd megteheti a következő nagy lépést a karrierjében

„Ahogy korábban Szoboszlai Dominik esetében, és remélhetőleg hamarosan mások esetében is, ez egy nagy előrelépés a karrierjében” Minden játékosnak az a feladata, hogy a fejlődésén dolgozzon, egyre jobb csapatokban és egyre jobb bajnokságokban játszhasson” – fogalmazott a szövetségi kapitány

Rossi emlékeztetett, hogy Kerkez Milosnak több klubtól, több bajnokságból voltak megkeresései, de végül a Premier League mellett döntött.

A szövetségi kapitány szerint a Bournemouth ugyan nem az angol bajnokság egyik topcsapata, ugyanakkor az, hogy a Premier League-ben szerepel, azt mutatja, hogy európai szinten az erősebb csapatok közé tartozik. Épp ezért biztos abban, hogy Kerkez rengeteget fog tanulni és fejlődni a Bournemouth-nál, ahonnan idővel majd megteheti a következő nagy lépést a karrierjében. 

„Nagyon fiatal még, és bár eddig is rengeteget fejlődött, bőven van még benne potenciál, hogy még a jelenleginél is sokkal jobb játékossá váljon. Összességében tehát úgy gondolom, hogy újabb játékosunk hozott kitűnő döntést a karrierjével kapcsolatban a mostani átigazolási időszakban. Milos jó értelemben véve kifejezetten agresszív és nagyon gyors játékos, így szerintem nem lesznek problémái Premier League-re jellemző játékstílussal, hiszen az angol bajnokság jóval fizikálisabb stílust képvisel, mint a holland, de ez nem fog neki gondot okozni” – mondta el Marco Rossi.

Ezt is ajánljuk a témában

Gera Zoltán: Milost nagyon fogják szeretni a szurkolók!

„Nagyon örülök neki, egy újabb játékosunk játszik a Premier League-ben. Milosnak meg különösen, mert egy nagyon jó srác. Nagyon kedvelem a játékát, a személyiségét, szerintem nagyon jó helyre került, nagyon fogják szeretni őt a szurkolók. 

Csupaszív játékosnak ismerem: a lelkes, meg nem alkuvó, mindenkit elsöprő játékával szerintem nagyon gyorsan meg fogja szerettetni magát az angol szurkolókkal, mert tudom, hogy az angol szurkolók erre nagyon-nagyon érzékenyek, igényesek.

Úgyhogy biztos vagyok benne, hogy nagyon-nagyon gyorsan fognak találni a Milosnak egy-két új éneket” – fogalmazott a magyar válogatott legendás játékosa, Gera Zoltán.

Az U21-es válogatott szövetségi kapitánya szerint a Benfica és a Lazio nyilvánvalóan nagy nevek, és nem tudja, hogy miért nem oda igazolt Kerkez. de úgy véli. a magyar játékos a Premier League-ben nagyon jó helyre kerül. Gera szerint senki nem kétkedik abban,hogy jelen pillanatban a Premier League a legerősebb bajnokság a világon; oda szeretnének menni a játékosok játszani, és hogyha valaki ott jól játszik, megállja a helyét, kiemelkedik, akkor nyilván följebb is tud lépni. 

De azért maradjunk annyiban, hogy a Premier League-ben, a Bournemouth-ban játszani nem kis dolog!

 Hogyha megnézzük, hogy milyen játékosokat igazoltak az elmúlt időszakban akkor azt látjuk, hogy 25 és 15 millióért vettek játékosokat, ezt más csapatok nem tudják megtenni, egy Lazio vagy Benfica se.”

Gera Zoltán szerint amennyiben nagy összegért vesznek meg egy játékost, akkor megadják neki a lehetőséget. „Nyilván a tempó teljesen más mint a holland futballé, ezt tapasztalta is a West Ham ellen, amikor játszottak a Konferencia-ligában. A legnagyobb különbség nyilván a tempó és a minőség. Minden csapat tele jó nevű futballistákkal, úgyhogy taktikailag nagyon rendben kell lenned, ahhoz, hogy játszhass. Főleg szélső védő poszton. Megtaláld az arányt, hogy mennyit tudsz támadni, mert ugye a védekezés az első” – fogalmazott. 

Lipcse, 2022. szeptember 23.
Kerkez Milos (b) és a német Jonas Hofmann a labdarúgó Nemzetek Ligája A divíziója 3. csoportjában, a Németország-Magyarország mérkõzésen a lipcsei Red Bull Arenában 2022. szeptember 23-án. A magyar válogatott 1-0-ra gyõzött.
Gera szerint Kerkeznek gyorsan kell adaptálódnia a Premier League stílusához
Forrás: MTI/Illyés Tibor

Gera szerint e téren Kerkeznek gyorsan fel kell vennie a ritmust, mert a holland bajnokság inkább a támadásról szól. Úgy véli természetesen vannak olyan pillanatok a játékosok életében, amikor új helyre kerül, hogy gyorsan fel kell ismerni, miben kell változtatnia, mi volt az, ami eddig jó volt, és kicsit jobban kell figyelni bizonyos területekre. Hozzátette, bízik benne, hogy Kerkez ezt hamar fel fogja ismerni, intelligens lesz és észre fogja venni, hogy mik azok a területek, amelyekre oda kell figyelnie, ahhoz, hogy játszhasson a Premier League-ben.

Gera kiemelte, 

„Az az agresszivitás, amivel rendelkezik, az nagyon ritka a futballban. Egy az egyben szinte nem lehet megverni, támadásban is nagyon bátran belép a játékba.

 Szerintem ezek a dolgok, amik meggyőzhették az angolokat. Ugye nem a legnagyobb alkat, de azt látják, hogy a párharcokban nagyon erős, és hogy bátran és jól lép be a játékba. Nyilván fejlődnie kell még, de azt látom, hogy amióta két éve nálunk játszott az U21-ben, nagyon gyorsan fejlődött és fejlődik minden területében a játéknak. Szerintem ez a két dolog, ami kimondottan meggyőzhette az angolokat”.

„Nagyon remélem, hogy azzal, hogy Szoboszlai Dominik nagy összegért a Liverpoolba igazolt meg fogja nyitni a kapukat a magyar játékosok előtt”

„Volt egy hosszú szünet, amikor nem játszottak magyar játékosok a Premier League-bem, de most azzal, hogy Szoboszlai Dominik nagy összegért a Liverpoolba igazolt, nagyon remélem, hogy újra meg fogja nyitni a kapukat a magyar játékosok előtt. Most Milos is oda igazolt, és egészen biztos vagyok benne, hogy ezentúl bátrabban fognak a magyar játékosokhoz nyúlni. Ahogy nézem az angol híreket, Dominikot kiemelt sztárként kezelik, mint a Liverpool legdrágább igazolása ebben az átigazolási szezonban. Teljesen egyenrangú a többi sztárral. Nyilván 

Magyarországról nagyon nehéz egyből a Premier League-be kerülni, ez nagyon nagy ritka. 

Előtte ezért kell a holland vagy a német bajnokságban valamit mutatni. Nagyon fontos, hogy a játékosok bátran menjenek külföldre, akár a holland ,akár a belga bajnokságba, ahol lehet, hogy kevesebb a pénz, nem annyi, mint Premier League-ben, de mégiscsak jó lépcsőfok lehet, ahhoz, hogy a komolyabb ligákba kerüljenek a játékosok” – fogalmazott a magyar labdarúgók szigetországi megítélésével kapcsolatban Gera Zoltán, aki egykor a West Bromvich Albion és a Fulham játékosaként is 12 évet játszott a Premier League-ben. 

(Az angol bajnokság augusztus 11-én kezdődik, Szoboszlai Dominik és Kerkez Milos új csapatai, a Liverpool és a Bournemouth pedig már a második fordulóban találkoznak egymással, augusztus 19-én magyar idő szerint 16 órakor.)

Ezt is ajánljuk a témában

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
laikus19-2
2023. július 21. 17:50
Egyszer balszélső, máskor balhátvéd itt a mandin, mintha a két poszt ugyanaz lenne..., hát van még mit fejlődni!
Töki
2023. július 21. 17:16
Jól mondják. Sztár lesz ő IS! :)))))
Átoperált Kiscsoportos
2023. július 21. 15:05
Arról ugassatok, h Bp. tartja el a Cigányhordát, h az ostoba vajdátok vitte csődbe az országot, h a lopáson kívül semmihez nem értenek............ Már 2x megemelte a gyógyszergyártók és forgalmazók adóját .......... 2,7 és 4 %-kal megemelte a kiskereskedelmi adót................ 10 %-kal megemelte az energiaszolgáltatók adóját (31-41).............. 24 %-kal megemelta a földgáz bányajáradékát (adó)............ Megszűntette az üzemanyagok ársapkáját .................. A megtakarításokra plusz 13 %-os szoc.pol. adót vetett ki................. Megemelte a biztosítási szolgáltatások adóját................................ - Az EU legnagyobb maginflációja nálunk.(25%) Az EU-ban 5 % velünk együtt ) :)))........................................... - Európa legnagyobb élelmiszer inflációja nálunk...... - Európa legnagyobb banki alapkamata nálunk......... - Az EU 20 legszegényebb régiójából 4 nálunk van......................... Egyébként pedig, Soros, Brüsszel, Gyurcsány és különben is 2/3 !!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!