A csodagól után joggal harsant fel ismét a Fradi-táborból: „Lisztes Krisztián, sálálálálá!” Vasas – Ferencváros 0-1! (videó)

2023. április 22. 22:09

A szenzációs villanás után maradt a hatpontos különbség a Fehérváron is bravúrgyőzelmet arató Kecskemét és a bajnokcsapat között.

2023. április 22. 22:09
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

A nem mindennapi viharokat követően (a Fáy utcában Kuttor Attila után Kondás Elemért is elsodorta az eredménytelenség, rég nem látott hullámvölgy a bajnokcsapatnál) mindkét klubnál pozitív élmények után - a Vasas idegenben a Mezőkövesdet, a Fradi hazai környezetben a Honvédot verte magabiztosan - került sor az egymás elleni csatára.

A két csapat a rutinos élvonalbeli játékvezető, Erdős József irányításával a következő összeállításban kezdte a mérkőzést:

Vasas FC: Uram – Baráth, Otigba, Iyinbor, Silye – Berecz, Urblík – Szilágyi, Hinora, Holender – Novothny  

Ferencváros: Dibusz – Pászka, Kovacevic, Knoester, Civic – Sigér, Gojak – Tokmac, Marquinhos, Traoré – R. Mmaee.

Az első félórában ugyan a Ferencvárosnak volt egy nagyobb helyzete (Gojak előre ívelése után Ryan Mmaee lövése már a 4. percben a felső kapufán csattant), válaszként Hinora középre tartó fejesét nagy bravúrral tolta fölé Dibusz, ezzel együtt a bajnokcsapat játszott fölényben.

Miután az első félórát a piros-kékek sikeresen túlélték, egyre jobban magukra találtak, vagy éppen helyesebb úgy fogalmazni: a korábbi időszakkal ellentétben hihetetlen lelkesedéssel futballoztak.

Dibusz Dénes bravúrjai is kellettek a vendégsikerhez Fotó: MTI/Mónus Márton
Dibusz Dénes bravúrjai is kellettek a vendégsikerhez Fotó: MTI/Mónus Márton

Ha az előző hetekben is ilyen mentalitással játszottak volna, biztos, hogy nem kerülnek ennyire kilátástalan helyzetbe…

Mindenesetre a 29. percben először Holender kapott sárga lapot Pászka Loránd, majd rá két percre Kovacevic Berecz Zsombor felrúgásáért, de közben volt egy rendkívül érdekes szituáció.

Marad tehát a 0-0, nem sokkal később Novothy, majd –egy remek háromszögelés után – Ryan Mmaee hagyott ki egy-egy ígéretes lehetőséget, végül Pászka nagy helyzetben durrantott fölé.

A Fradi számos helyzetet kidolgozott, de csak egyet értékesített Fotó: MTI/Mónus Márton
A Fradi számos helyzetet kidolgozott, de csak egyet értékesített Fotó: MTI/Mónus Márton

Ami feltűnő volt: Sztanyiszlav Csercseszov a szokottnál jóval idegesebben, teátrális mozdulatokkal, nagy üvöltésekkel reagált a kihagyott lehetőségekre. – elképzelhető, hogy már őt is nyomasztja, hogy az újonc Kecskemét csak nem akar leszakadni?!

A második félidőt Ryan Mmaee veszélytelen szabadrúgása vezette be, majd a Vasas kezdett szorongatni, különösebben nagy lehetőségek nélkül.

Egészen a 63. percig kellett várni a következő említésre méltó eseményre: a lendületesen előre törő Marquinhos labdájával a csereként beállt Owusu Kwabena ültette hintába Baráth Botondot, majd fölé bombázott.

Megélénkült a meccs!

Előbb Marquinhos lövését tornázta a felső lécre Uram János, majd Holender visszagurítását Hinora Kristóf remekül tekerte a hosszú sarok irányába, de Dibusz Dénes óriási robinzonáddal ütötte ki a labdát, majd nem sokkal később a válogatott támadó kapáslövése kerülte el a kaput.    

A 73. percben a Vasas legjobbja, Hinora Kristóf tekert kapura egy szabadrúgást, Dibusz magabiztosan védett.

A 80. percben aztán joggal harsant fel újra a Fradi-táborból a „Lisztes Krisztián, sálálálálá, Lisztes Krisztián, sálálálálá!” című örökzöld sláger. Ugyanis a nem sokkal előbb csereként beállt,

Az állás annak ellenére nem változott, hogy a hátralévő 10 percben – plusz a 7 perces hosszabbításban – érthetően a Vasas támadott többet, de a Fradi kivédekezte a hátralévő perceket.

S hogy mi a véleménye az édesapának, idősebb Lisztes Krisztiánnak a fia villanásairól, remek góljairól? Erről itt olvashatnak!   

Nyitókép Ifjabb Lisztes Krisztián egyre markánsabban teljesít! Fotó: fradi.hu

   

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Menhetten
2023. április 24. 11:23
" Legendát nem lehet venni!" https://www.facebook.com/watch?v=170104782591479
nuknuk
2023. április 23. 12:27
Értem én. De nemzetközi porondon kellene valamit elérni. A többi smafu.
Zolotarjov
2023. április 23. 08:55
Na ugye..
files32
2023. április 23. 06:53
Hajrá Fradi!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!