Minden idők egyik leggyorsabb úszónője kényszerül feladni karrierjét a woke-ideológia térnyerése miatt

2023. március 31. 13:05

Az amerikai úszószövetség nem csak engedte egy biológiai férfinak, hogy elinduljon a nők versenyén, de még megkülönböztetett bánásmódban is részesült.

2023. március 31. 13:05
null

Orbán Balázs Facebook-oldalán osztott meg egy videót, amelyben Riley Gaines, 200 pillangóban minden idők egyik leggyorsabb úszónője bejelentette: valószínűleg befejezi a pályafutását, amért biológiai férfiakkal kell együtt versenyeznie.

Tavaly március 17-én egy Lia Thomas nevű biológiai férfi ellen kellett megkűzdenie neki és több nőtársának. Thomas korábban három éven keresztül a Pennsylvaniai Egyetem férfi úszócsapatánk tagja volt. A férfiak között sikertelenül szereplő Thomas 500 méter gyorson első tudott lenni a nők versenyében, világbajnokokat és olimpiai bajnokokat utasítva maga mögé.

 

 

A 200 méter gyorsúszás számot Gaines és Thomas holtversenyben nyerték meg.

Mivel csak egy trófea volt, a szövetség azt Thomasnak ítélte oda, Gaines üres kézzel távozott.

Gaines szerint a szövetség az elfogadás nevében valójában megkülönböztetően bánt a férfi versenyzővel. Az ilyen döntésekkel arra kényszerítik a női úszókat, hogy lemondjanak díjaikról, eredményeikről, egy öltözőn osztozzanak egy 190 cm magas 22 éves férfival, aki teljesen ép férfi nemi szervekkel rendelkezik.

Mindezt tették anélkül, hogy korábban a női versenyzők beleegyezését kérték volna. Sok nőt traumatizált az eset, és fosztott meg nekik jogosan kijáró sportsikerektől.

Hozzátette, egyre többen vannak azok a nők, akiket az elfogadásra hivatkozva hátrányos megkülönböztetésben részesítenek.

A sportolónő csalódottságának adott hangot, és kijelentette:

„Ez egyszerűen elfogadhatatlan és elveszett a női sportolók integritása.”

Nyitókép: Joseph Prezioso / AFP

 

***

 

Összesen 238 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
manitowoc
2023. április 01. 23:12
Rosszul döntenek azok az amerikai úszónők, akik (mint Gaines) transznemű úszók miatt hagynák abba a versenyzést. Az Egyesült Államokban lehet, hogy versenyezhetnek transznemű úszók, nyerhetnek versenyeket, de csak otthon. A Nemzetközi Úszó Szövetség (FINA) versenyein ugyanis transzneműek NEM INDULHATNAK, nem képviselhetik az országukat. "A vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA KIZÁRTA annak lehetőségét, hogy transznemű versenyzők induljanak női szakágakban. A rendkívüli alapossággal - és számos jogi szakvélemény figyelembevételével - előkészített javaslat gyakorlatilag LEHETETLENNÉ TESZI a transznemű sportolók részvételét a női számokban, miután a szabály kimondja: akiknél egy meghatározott korban (12 év) bármilyen formában beindult a férfi hormonok termelődése, kizárólag a férfiak mezőnyében indulhatnak a későbbiekben, függetlenül az aktuális nemi identitástól, vagy az aktuális tesztoszteronszinttől." https://www.eurosport.hu/uszas/dontott-az-uszosport-arrol-indulhatnak-e-transznemuek-a-nok-kozott_sto8999030/story.shtml
Mich
2023. április 01. 07:49
Ez a feministák bűne, akik már a 70-es években azzal jöttek, hogy "a nő nem születik nőnek hanem azzá teszik" (egy pedofil leszbi feminista, Simone de Beauvoir után)...
krampus
2023. április 01. 02:54
alig varom mar, hogy valamelyi degeneralt agyhugykoves kitalalja, hogy o gyerek es majd elindul az ifi sportversenyeken. Pontosan ugyanilyen eredmennyel.
krampus
2023. április 01. 02:51
Ideje lenne a buzeransokat vegre visszahajitani oda, ahonnan elobujtak jo par eve. Egy rendkivul arrogans, agressziv torpe kisebbseg! Elhiszik magukrol, hogy ok egeszseges tagjai a tarsadalomnak, pedig nem azok. A noi uszoknak pedig bojkottalni kellett volna a faszit, usszon egyedul a hulyeje.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!