Dzsudzsák Balázs 100. NB I-es meccsén a Fradi rúgta a gólokat, a Loki pedig az ellenfelet – DVSC - Ferencváros 0-2!

2023. február 26. 18:59

A Nagyerdei Stadionban 13 ezer fanatikus volt kíváncsi arra, hogy a hazaiak meg tudják-e állítani a bajnokcsapatot. Nem sikerült…

2023. február 26. 18:59
null
Vámos Tamás
Vámos Tamás

A forduló rangadója előtt csak az volt biztos: a tavaszi első négy játéknap után a három győzelemmel és egy döntetlennel rajtoló hazaiak vannak a legjobb formában az NB I-es csapatok közül. Joggal érezhették tehát azt Debrecenben: mikor, ha nem most kapják el az FTC-t. A Fradi – önmagához képest – nem volt csúcsformában, hiszen a bajnokság második felében öt meccs alatt két győzelem mellett három döntetlen is becsúszott. 

Ahogy az várható volt, az együttesek 13 ezer szurkoló üdvrivalgásától kísérve, remek hangulatban, a játékvezető, Andó-Szabó Sándor felvezetésével vonultak a játéktérre. A csapatok a következő összeállításban kezdték a mérkőzést:

DVSC: Megyeri – Romancsuk, Deslandes, Dreskovics, Ferenczi J. – Varga J. Manrique – Szécsi, Dzsudzsák, Sós – D. Babunszki

FTC: Dibusz – Botka, S. Mmaee, Abena, Pászka – Sigér, Esiti – Zachariassen, Frederiksen, Traoré – R. Mmaee   

A mérkőzés egy Fradi-helyzettel kezdődött: a 3. percben Ryan Mmaee húzogatott a tizenhatos bal oldali sarkánál, lövését elvetődve, de könnyedén védte a korábban a Ferencvárosban 24 bajnokin szerepelt Megyeri Balázs.

A 10. percben újra villant a marokkói válogatott csatár: Dzsudzsák Balázs vesztett labdát a félpályánál, a fiatalabbik Mmaee fivér lecsapott a labdára, éles lövését hatalmas bravúrral ütötte szögletre Megyeri.

A 12. percben jött az első Loki-helyzetecske: Dzsudzsák vett át egy labdát teljesen egyedül a kaputól 20-21 méterre, és csak a magyar futball válogatottsági rekorderén múlt, hogy a kapu fölé tekeredett a labda.

A 18. percben már a harmadik Fradi-lehetőséget jegyezhettük fel: Botka Endre rendkívül harciasan, becsúszva szerzett labdát a tizenhatoson belül, hátragurítását a zöld-fehérek kezdőcsapatában először lehetőséget kapó Nikolaj Frederiksen bombázta rá, a Loki kapusa csak kiütni tudta a labdát, amelyet Ryan Mmaee nemes egyszerűséggel „eltört”... 

A 22. percben a debreceni születésű Sigér Dávid kapta a mérkőzés első sárga lapját, aki az ígéretes helyzetet kialakító Dzsudzsákot kaszálta el.

A 26. percben az első Loki-játékos is megkapta a jogos sárga lapját: Dorian Babunszki teljesen feleslegesen csúszott rá a remek formában lévő Samy Mmaee jobb lábfejére. A Fradi játékosát le is kellett cserélni –

Nyilván a macedón válogatott csatár nem szándékosan okozott sérülést ellenfelének, de ettől még tény: újabb kulcsjátékosát vesztette el a Fradi. Samy Mmaee helyett Mats Knoster lépett pályára.

A jubiláló Dzsudzsák Balázs (a háttérben) vezette Loki nem tudta megállítani a Fradit Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
A jubiláló Dzsudzsák Balázs (a háttérben) vezette Loki nem tudta megállítani a Fradit Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A 30. percben Dzsudzsák a sorfalba vágott egy 23 méteres szabadrúgást. Négy perc múlva a Debrecen csapatkapitányát a már sárgalapos Sigér két kézzel húzta vissza, ezúttal jogos volt a hazai reklamáció, hiszen ha kicsit szigorúbb Andó-Szabó Sándor, a Fradi játékosa megkaphatta volna a második sárga lapját. Mindenesetre nem nehéz kitalálni: a Fradi középpályása ezen a bajnokin már nem szabálytalankodhat hasonló módon. 

A 35. percben azonban megszerezte a vezetést a Ferencváros: Meldin Dreskovics vesztett labdát a félpályánál, Traoré passzát Frederiksen kapta, a dán kitűnő beadását a negyedik lehetőségét már kihasználó Ryan Mmaee remek mozdulattal, becsúszva rúgta a hosszú sarokba. Debreceni VSC – Ferencváros 0-1!   

SZÜNET UTÁN

A második félidő egy Fradi-villanással kezdődött: a 49. percben a Juventus utánpótláscsapataiban is nevelkedő Frederiksen középről eleresztett próbálkozása alig ment kapu mellé, válaszként – szokás szerint – Dzsudzsák próbálkozott egy sistergős bombával.

Az 55. percben már a második kényszerű cserére volt szükség a Ferencvárosnál: egy ártalmatlan szituációban meghúzódó Pászka Loránd helyett Eldar Civic lépett a pályára.

Röviddel ezután Megyeri Balázs már másodszor adta el a labdát ebben a játékrészben (talán felrémlettek neki a fradista évek?), mindenesetre a kínálkozó lehetőséget Frederiksen kis híján kihasználta, ám a Loki kapusa korrigálta a hibáját.

A kissé ellaposodó mérkőzés 69. percében Adama Traoré unta meg a társak tehetetlenségét: a mali légiós 18 méterről küldött egy erős löketet a kapura, Megyeri csupán ujjheggyel tudott beleérni, így a labda a felső kapufán csattant, a kipattanót még Zachariassen küldte kapura ráfordulva, de ezt is kitűnő reflexszel hárította a hazaiak kapusa.

Ryan Mmaee jogos öröme: két  gólt szerzett, a rangadó legjobbja volt! Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Ryan Mmaee jogos öröme: két gólt szerzett, a rangadó legjobbja volt! Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

Majd a 79. percben végleg eldőlt a mérkőzés: Adama Traoré a tizenhatoson belül tolta a labdát Ryan Mmaee elé, aki gyönyörűen kilőtte a hosszú felső sarkot. Debreceni VSC – Ferencváros 0-2!

az őt szerelő, és a labdával már elnyargaló Kristoffer Zachariassent kaszálta el a labda megjátszásának szándéka nélkül – a Loki légiósa teljesen jogosan kapott piros lapot Andó-Szabó Sándor játékvezetőtől.        

Nem sokkal ezután a hazaiak balhátvédje, Ferenczi János először térden rúgta Sigér Dávidot, majd labdával is eltalálta a válogatott középpályást. Nem lehetett csodálkozni, hogy a Fradi motorja hosszú percekig a földön maradt.

A mérkőzés végén egy újabb Ryan Mmaee – Megyeri Balázs összecsapást láthatott a nagyérdemű, ezúttal a hazaiak hálóőre győzött. A hosszabbításban Mats Knoester kapott még egy lapot ellenfele földre viteléért, a 17 méteres szabadrúgást is kapu fölé vágta Dzsudzsák Balázs.

Nem történt meg tehát az időszakos „trónfosztás”, a bajnokcsapat megállította az eddig menetelő Lokit, így a Ferencváros előnye – 12 fordulóval a bajnokság vége előtt – immár 16 pontosra nőtt, így akár úgy is fogalmazhatunk: eldőlt az aranyérem sorsa!

Nyitóképünkön: a duplázó Ryan Mmaee-t nem tudták feltartóztatni a DVSC védői. Fotó: fradi.hu     

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
letsgobrandon
2023. március 01. 16:33
DVSC-Wakanda és még a bíró is a négerekkel van "30. percben Dzsudzsák a sorfalba vágott egy 23 méteres szabadrúgást. Négy perc múlva a Debrecen csapatkapitányát a már sárgalapos Sigér két kézzel húzta vissza" --- ez még Pápua Új-Guineában is PIROS LAP
zakar zoltán béla
2023. március 01. 16:30
Nini, már 4 magyar is volt a "Fradiban"????!!!!!
titanova
2023. február 27. 13:27
Nini, már megint itt házal a hülyeségeivel a ZZB nevű fasz?
files32
2023. február 27. 10:02
A cikk címe nagyon el van találva. Így történt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!