Német lap: Orbán régóta szórakozik ilyen revansista jelképekkel

2022. november 23. 12:52

Azt írja a Frankfurter Allgemeine Zeitung, hogy az EU-nak oda kellene hatnia, hogy ez sokba kerüljön a magyar vezetőnek.

2022. november 23. 12:52
null

A Frankfurter Allgemeine Zeitung is foglalkozott azzal, hogy a miniszterelnök Dzsudzsák Balázs búcsúmérkőzésén Nagy-Magyarországot ábrázoló sálban jelent meg. Reinhard Veser véleménycikkében megjegyzi, miközben az orosz-ukrán háború kapcsán mindegyik érintett ország igyekszik cáfolni, hogy igényei lennének a Kreml felajánlott egyes ukrán területekre,

addig Orbán Viktor teljesen máshogy reagál.

Veser szerint a magyar miniszterelnök „régóta szórakozik revansista jelképekkel”. 

– írja az FAZ szerzője, aki szerint ez hazugság. 

Reinhard Veser szerint Brüsszelnek oda kéne hatnia a magyar vezetőnek, hogy az sokba kerüljön.

reagált a sál-ügyre kedden Orbán Viktor.

Nyitókép: Facebook

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
miksi
2022. november 24. 06:20
A FAZ cikkírója nincs tisztában a kifejezések értelmével (vagyis a történelemmel). "Revansizmus" - az "visszavágás-elv, kényszer" , amelyet például az I. világháborús vereség miatt érezhettek, éreztek a németek a franciák, angolok, stb. ellen. A "revizionizmus" pedig a magyar törekvés a Trianon által elcsatolt területek, "felülvizsgálattal" (nemzetközi, diplomáciai fórumokon) való visszaszerzésére, "igazság-szolgáltatásra". Nagy különbség (volt)...
yes_we_can
2022. november 24. 04:22
NDK-NSZK....???
asus66
2022. november 23. 23:14
Keverik a szart, de attól még alakul valami. A Lengyelek is, ha készen vannak a haderő fejlesztéssel, akkor a faxa kis nyugat még kevesebbet fog beleugatni a közép európai dolgokba.
sorivo4
2022. november 23. 17:56
"az EU-nak oda kellene hatnia, hogy ez sokba kerüljön a magyar vezetőnek" Az "EU" (Antant) már odahatott 1920-ban, ami az országunk kétharmadába került. De hogy még vissza se kívánhassuk az igazságtalan békediktátum előtti ezer évet, a történelmünket, azt nem fogják elvenni tőlünk. Gyalázat volt az is, amit akkor elkövettek Magyarország ellen, és jogunk van kifejezni a tiltakozásunkat ellene.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!